reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Cześć dziewczyny podczytuje Was od czasu do czasu. My dzisiaj po usg polowkowym. Nadal jest dziewczynka wazy 600 g termin zostal.na 5 grudnia. Pani dr znalazła mała torbiel splotu naczyniowkowego. Kazała się nie martwić bo to zazwyczaj się wchłania kontrola w 30 tyg.

Cześć dziewczyny, ja mam bardzo duże problemy ze spaniem nie ma nocy żebym całą przespała i przez to czuje się cały czas zmęczona. Teraz kroiłam warzywa na leczo i mnie to wykończyło.
Wy się martwicie, że dużo przytyłyście a ja przytyłam tylko 3 kg i też zaczynam się martwić czy to aby nie za mało. Ja jestem na diecie cukrzycowej więc za dużo nie mogę jeść bo od razu mam za wysoki cukier. Byłam w piątek na badaniach połówkowych i lekarz mówi, że między pierwszymi badaniami prenatalnymi a tymi dzidziuś równomiernie przybiera i data porodu jest identyczna, ilość wód płodowych też jest prawidłowa więc może mało tyję w ciąży, chociaż brzuch mam duży podobno wygląda na 7 miesiąc a znajomi żartują czy bliźniak się gdzieś nie schował :)W ciąży z córką przytyłam 9 kilo a brzuch też był wielki :)
U mnie znajome co były na diecie cukrzycowej też bardzo mało przytyły, więc to chyba normalne. Zwłaszcza że dzidzia waży odpowiednio i wody też ok. Koleżanka nawet bez cukrzycy próbowała diety, bo już przed ciążą miała sporą nadwagę, ale jakoś jej nie szło i podjadała, nie miała takiej motywacji.

@aneta1993 a co mowi lekarz? Jak masz umiejscowione łożysko? Ja na tylnej sciane wysoko i to ponoc najlepsze miejsce zeby szybko czuc ruchy no i faktycznie 17/18tc juz czulam regularnie teraz 24 tc i wije sie jak szalony i fika az widac z daleka jak brzuch sie rusza. Ale to wszystko zalezy od budowy. Mysle ze mozna jeszcze nie czuc.

Pijta wode!!!! To bardzo wazne a niepicie niebezpiecze

Poduszke dla ciezarnych mam juz od 13tc i kocham ja. Spie pieknie:) szczególnie jak sie troche zmecze, wycieczka czy cus to nawet 12h stuknie:D

Cześć dziewczyny, ja mam bardzo duże problemy ze spaniem nie ma nocy żebym całą przespała i przez to czuje się cały czas zmęczona. Teraz kroiłam warzywa na leczo i mnie to wykończyło.
Wy się martwicie, że dużo przytyłyście a ja przytyłam tylko 3 kg i też zaczynam się martwić czy to aby nie za mało. Ja jestem na diecie cukrzycowej więc za dużo nie mogę jeść bo od razu mam za wysoki cukier. Byłam w piątek na badaniach połówkowych i lekarz mówi, że między pierwszymi badaniami prenatalnymi a tymi dzidziuś równomiernie przybiera i data porodu jest identyczna, ilość wód płodowych też jest prawidłowa więc może mało tyję w ciąży, chociaż brzuch mam duży podobno wygląda na 7 miesiąc a znajomi żartują czy bliźniak się gdzieś nie schował :)W ciąży z córką przytyłam 9 kilo a brzuch też był wielki :)
Ja nie jestem na diecie a przytyłam 2, 5 kg więc chyba nie masz się czym martwić [emoji4]

Zasypiac mi źle bo siku sto razy , potem jakoś się muszę ułożyć a wiadomo brzuszek coraz większy i mi przystawia oddech haha i się przekręcić czasami graniczy z wyczynem bo jak mi wsadzi noge w jakiś narząd to yyyy [emoji23] ale odpukac śpię do rana nie wiem jak długo
Haha ja zasypiam co najmniej 45 minut bo przynajmniej 3 razy muszę zaliczyć siku średnio co 15 minut , nawet się zastanawiałam czy że mną jest coś nie tak czy każdy tak ma xd

@aneta1993 a co mowi lekarz? Jak masz umiejscowione łożysko? Ja na tylnej sciane wysoko i to ponoc najlepsze miejsce zeby szybko czuc ruchy no i faktycznie 17/18tc juz czulam regularnie teraz 24 tc i wije sie jak szalony i fika az widac z daleka jak brzuch sie rusza. Ale to wszystko zalezy od budowy. Mysle ze mozna jeszcze nie czuc.

Pijta wode!!!! To bardzo wazne a niepicie niebezpiecze

Poduszke dla ciezarnych mam juz od 13tc i kocham ja. Spie pieknie:) szczególnie jak sie troche zmecze, wycieczka czy cus to nawet 12h stuknie:D
Ja łożysko mam nisko . Lekarz mi powiedział że wszystko jest dobrze

Ja tez nie jestem na diecie i mam 1.5 kilo czy dwana plusie a mam 19tydz+2. Z synem w tym tygodniu mialam 2.5 kilo wiecej ale waga moja jeste na tym etapie taka sama. Bo teraz startowalam z wyzsza. Dziecko rośnie. Wazy 300 gram. Zapowiada sie kolejne duze. Wszystkie naczynia ok. Jedynie do obserwacji jedna nerka ktora jest powiekszona.

Droga z Jeleniej Gory to chichot diabla ku..de mać. Ohaftalam caly las kilka km przed domem. Moja choroba lokomocyjna zdwoila sie albo nawet potroila.

Leze i dogorywam bo znow gorąc.

reklama
Ja tez nie jestem na diecie i mam 1.5 kilo czy dwana plusie a mam 19tydz+2. Z synem w tym tygodniu mialam 2.5 kilo wiecej ale waga moja jeste na tym etapie taka sama. Bo teraz startowalam z wyzsza. Dziecko rośnie. Wazy 300 gram. Zapowiada sie kolejne duze. Wszystkie naczynia ok. Jedynie do obserwacji jedna nerka ktora jest powiekszona.

Droga z Jeleniej Gory to chichot diabla ku..de mać. Ohaftalam caly las kilka km przed domem. Moja choroba lokomocyjna zdwoila sie albo nawet potroila.

Leze i dogorywam bo znow gorąc.
To ja już 21+4. Zawsze miałam dobra przemianę materii ciężko mi było przytyć takie geny zebrałam po ojcu na szczęście nie po mamie. A z jedzeniem się nie ograniczam.

Do góry