reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Dziewczyny ale mam doła..Moja wymarzona córeczka dziś okazała się być synkiem...siusior jednak wyrósł:(
Muszę to przegryzc..
Wiadomo,że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy ale jednak jestem zawiedziona płcią:(
:hmm::hmm::hmm:
O jejku kochana współczuję, niby nie ma powodu, ale sama znam to uczucie goryczy.
Ja już się jakoś nastawiam, mobilizuje mnie też to, że za rok chce spróbować znowu, jak będzie trzeci chłopak to game over bo oszaleje :D

Przelkniesz jakoś kochana, a jak już się urodzi to w ogóle nie będziesz smutna że ma sisiaka :*

reklama
Dziewczyny ale mam doła..Moja wymarzona córeczka dziś okazała się być synkiem...siusior jednak wyrósł:(
Muszę to przegryzc..
Wiadomo,że najważniejsze jest żeby dzidziuś był zdrowy ale jednak jestem zawiedziona płcią:(
U mnie tez miala być dziewczynka a jest 2 chlopak. Tez byłam rozczarowana ale juz pogodziłam sie z tym.

Hej dziewczyny ja właśnie wracam ze szpitala. Mąż dzisiaj wylądował odrazu z przychodni i nic nie miał przy sobie a że ja na półwyspie z synkiem to musiałam kombinować żeby dojechać do Trójmiasta (nie mamy auta) więc akurat bratowa była ze swoimi dziećmi to się z nimi w jedną stronę zabrałam. Ogarnęłam w locie jeszcze kota w domu (mieszkamy w bloku) i leciałam do męża do szpitala. Ma przepukline i już dzisiaj mieli go kroić ale lekarzowi udało się częściowo wsadzić chyba jelita spowrotem. Jak od niego wychodzilam to jeszcze nie było wiadomo czy jeszcze może dzisiaj czy jutro będzie ta operacja. Trzymajcie proszę kciuki żeby wszystko przebiegło bezproblemowo !!!
Moj tez miał przepuchline to nic strasznego. Zwykly zabieg. BędZie dobrze

Moja pierwsza ciąża, wiec sie nie wymądrzam, ale rowniez chcialabym, aby synek spal w lozeczku, zycie pokaze [emoji4]
A co do smazenia, opalacie sie normalnie dziewczyny? Tzn zakrywacie tylko brzuch?
I jak z unikaniem przebarwień? Filtr 50 na twarz? [emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app
Ja się nie smażę bo nie lubię ale do opalania polecam olej z pestek malin. Rzeczywiście się nie gotujesz, olejek chroni przed poparzeniami jak blokery ale wytwarza się w organizmie Wit d.

Witam w poniedzialek :) u nas goraco, dopiero wrocilismy do domu i maz poszedl do pracy.
To miedzy moim mezem a mna jest chyba najwieksza roznica :D bo jest 8 lat starszy poznalismy sie jak ja mialam 16 a on 24 i nie wyobrazamy sobie zycia bez siebie :) tesciowa tez mam super moge z nia porozmawiac o wszystkim a nawet nie raz plakalam przy niej, zawsze pocieszy uspokoi doradzi itd :)
Powodzenia na wizytach :)
U nas 10 lat różnicy a przed mężem miałam starszego faceta o 15 lat i tylko 6 lat młodszego od mojej mamy [emoji3]

Od 21 tc przyjeżdża polozna środowiskowa.
Bada tętno dzidzia patrzy czy brzuszek miekki mierzy ciśnienie . I na każdej wizycie omawia np. Pielęgnację bobasa , poród, laktacje itd. A jak już dzidzia na świecie to wiadomo patrzy czy wszystko dobrze u niej pomaga jak cos się nie wie , doradza . Patrzy np. Na ranę po cc także fajnie fajnie [emoji4] ja płacić za to nie płacę bo to w ramach funduszu normalnie
Położna wiem że przychodzi po porodzie a tak to są spotkania w szkole rodzenia.

Lucalew cudownie że nie tylko ja używam olej z pestek malin :-) on jest jak krem z filtrem 50 :-)

Trzymam kciuki za męża :-)

Przykro mi z powodu rozczarowania plcia, też miałam to paskudne uczucie ale się juz otrzasnelam ;-)

Gratuluję wizyt :-)

reklama
Nie martwie sie jakos bardzo bo wazne jest dla mnie to ze nie wplywa to na rozwoj malenstwa. Wystraszylam sie na poczatku, zanim mi lekarz wiecej powiedzial i wytlumaczyl co i jak.

Mieliśmy w rodzinie męża taki przypadek ze jego kuzynka miala stwierdzone ze nie moze mieć dzieci, kolo 40tki miala cala macice w mięśniakach, byla skierowana na operacje wyciecia macicy i lekarz na usg dopatrzył ze jest w ciąży . No cud. Ciaza byla zagrozona ale udało sie i urodziła zdrowego synka a później jeszcze córeczkę.

PaniAg A u ciebie tez to jest wskazaniem do cc?

MamaXTrzy Super ze wizyta udana

Do nas przychodziła kilka razy położna po porodzie. Mam nadzieje ze tych wizyt bedzie jak najmniej. Raz to myslalam ze ja maz przez okno wyrzuci bo sie upierala ze pempek juz powinien sie zagoić i szarpała kikutem zeby odparł aż mala płakała. Co za babsko...
Jeszcze nie bylo mowy o tym CC. Poprzednio mialam cc z innego powodu jak już po oxy cos sie zaczelo dziac. Nie mialam wczwzniej miesniaka. Cesarka nie taka straszna. Ja w sumie mialam kulka minut zeby sie oswoić z ttm ze bede ja miec. Trzeba sie nastawic na to ze trzeba przesiedziec swoje w szpitalu i wyjsc. I jak najszybciej stanąć na nogi.
Muszę to przegryzc..
Powiem Ci ze tez bym byla ale sie nie nakrecam ze mam niby dziewczynke bo ostatnio lekarz sam nie wiedzial za bardzo. A tak z drugiej strony po stresach z tym ze dziecku cos zagraza to juz mi przeszło marzenie o jakiejs płci. Mam syna i on by pewnie wolal brata.

Do góry