reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Za mna juz EKG, szybko i sprawnie w medicover :) ale upał okropny, w autobusie nawalone, dobrze ze blisko. A dzisiaj bede robic karkówkę w sosie własnym i marchewka z groszkiem :)

reklama
Ja pod gabinetem czekam. Opóźnienie jak zawsze z pol godzinki i jedna Pani przede mną[emoji16]
Pół godzinki to jeszcze nie tragedia [emoji6]
Jeju ja w środę mam wizytę u mojego i już na samą myśl to się tak boje ze o matko a w poniedziałek za tydzień połówkowe i wtedy to już wgl będę chyba płakać z nerwów [emoji33][emoji33][emoji33]

Ten cyclo3forte można kupić bez recepty, kiedyś brałam ale nie zauważyłam żadnej różnicy w samopoczuciu. A jak to jest z tlenem w samolocie, niby o 25-30% jest go mniej niż normalnie, jest to odczuwalne?
Tzn. Zapisal jej na kartce (mialam na mysli, pracuje w aptece, takze wiem ;)). Cyclo trzeba polykac dosc duzo i dlugo.
Co do tlenu, nie mam pojecia, nie pomoge [emoji6]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

A po co chcesz zakrywać brzuch? :) nie ma takiej potrzeby naprawdę.
Wczoraj byłam na basenie, ogólnie siedzieliśmy w cieniu, bo był upał przeokropny, filtr 30, normalny stroj dwuczesciowy.
Ale powiem wam, ze chodząc przy basenie, albo siedząc przy brodziku jak pilnowałam córkę czułam się jak kosmitka- ludzie się patrzyli, szczególnie starsze panie i tylko czekałam, aż któraś właśnie mnie opitoli za niezasłonięty brzuch i że dziecko ugotuję :D :D :D
Tzn. ja po porostu czuje sie lepiej jak mam koszulke na naramkach na sobie ;) nie lubie pokazywac brzucha [emoji4]
Raczej tez uwazam, ze glownie nakrycie glowy, nie brzucha, ale pamietam, ze mojej siostrze ginekolozka mowila cos o odklejaniu lozyska przez ekspozycje na slonce. Ale ja po prostu na basenie ubieran dwuczesciowy+ podkoszulka ;)

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

No u nas już była polozna teraz za miesiąc [emoji4]
W szoku byla bo mała ja tak skopala że ledwo ja osłuchała [emoji23] taki łobuz hehe
Ale tętno dobre mała aktywna więc oby tak dalej [emoji4]

Mój maz w maju ma 30 starszy 3 lata ale my obydwoje mieliśmy szybki kurs dorastania bo obydwkje nie mielusmy lekko w zyciu i tak samo tez nie mieliśmy bogatych rodzin i trzeba było zasuwac a po maturze wyjechaliśmy za granicę pracować . Mój jest bardzo dojrzały zaradny wspaniały mąż i będzie cudownym tata ♡
Motylku a po co ta położna byla u Ciebie?

Motylku a po co ta położna byla u Ciebie?
Od 21 tc przyjeżdża polozna środowiskowa.
Bada tętno dzidzia patrzy czy brzuszek miekki mierzy ciśnienie . I na każdej wizycie omawia np. Pielęgnację bobasa , poród, laktacje itd. A jak już dzidzia na świecie to wiadomo patrzy czy wszystko dobrze u niej pomaga jak cos się nie wie , doradza . Patrzy np. Na ranę po cc także fajnie fajnie [emoji4] ja płacić za to nie płacę bo to w ramach funduszu normalnie

Ale ludzie są wstrętni.. wchodzę sobie do biura podróży, przed stoi jakaś para, po chwili wymachują na mnie łapami, że przecież oni też czekają i czemu ja sobie tam weszlam (tak, tak jestem wróżką i wiem że stają w kolejce). Pomijam już że ja np nie upomnialabym ciężarnej że jestem przed nią zwłaszcza jeśli stalabym przed sklepem a nie w.

reklama
Od 21 tc przyjeżdża polozna środowiskowa.
Bada tętno dzidzia patrzy czy brzuszek miekki mierzy ciśnienie . I na każdej wizycie omawia np. Pielęgnację bobasa , poród, laktacje itd. A jak już dzidzia na świecie to wiadomo patrzy czy wszystko dobrze u niej pomaga jak cos się nie wie , doradza . Patrzy np. Na ranę po cc także fajnie fajnie [emoji4] ja płacić za to nie płacę bo to w ramach funduszu normalnie
Ojej pierwsze słyszę czyli co powinnam sie zgłosić do przychodni i ich poinformowac ze jestem w ciazy i tez do mnie przyjdzie?

Do góry