reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

@EklerkaDaria właśnie Ty masz jakiś inaczej bo ja mam taki montaż jak pokazała to na fotkach @HappyElephant :D A te kółka no dziwne ja mam taki podnozek dokupiony, I są tam sznureczki I je przywiązuje do tych kółek po bokach takie znalazłam tego zastosowanie:p
No właśnie te kółka do czegoś były, tylko nie pamietam. Coś poknociłam, bo to co do góry przypięłam chyba właśnie do tych kółek się przyczepiało :p. No nic. Muszę zobaczyć to na żywo w sklepie.

reklama
Daga a w jaki sposób sobie "załatwiłaś" refundowane prenatalne ? Czy lekarz do którego chodzi się prywatnie może wystawić skierowanie na prenatalne na NFZ? U nas w ogóle nie robi się prenatalnych tylko dokładniejsze USG, które nazywają prenatalnym, ale tak naprawdę to żadne prenatalne, najbliżej Poznań czy Wrocław a to jakieś ponad 100 km dalej
Lekarz prywatny tez może wystawić ci skierowanie. Mi wystawiła ale ze względu na wiek.
Pogadaj z lekarzem, poproś. Jak będzie w porządku to ci wystawi.

Ostatnia edycja:
Skoro tak twierdzi, to powinien ci jeszcze zapewnić test papa. A tego chyba nie miałaś?
U nas to tak naprawdę nie ma badań prenatalnych nie ma testów Papa itp, jeden lekarz ma tylko certyfikat do badań prenatalnych ale przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie
Nie doczekałam w poprzedniej ciąży badań prenatalnych bo poroniłam w 9 tc, pytam na przyszłość przy okazji jak ten temat został poruszony [emoji4]

U nas to tak naprawdę nie ma badań prenatalnych nie ma testów Papa itp, jeden lekarz ma tylko certyfikat do badań prenatalnych ale przyjmuje tylko i wyłącznie prywatnie
Nie doczekałam w poprzedniej ciąży badań prenatalnych bo poroniłam w 9 tc, pytam na przyszłość przy okazji jak ten temat został poruszony [emoji4]

Moim zdaniem warto iść nawet prywatnie , żeby badania mieć wykonane .
Ale to dopiero teraz prenatalne masz ? czy już o połówkowych mowa ? bo nie widze suwaczka , avatarka brak żebym pokojarzyła i nie wiem który tc wybacz :)

reklama
Kochane zegnam Was.......
Borysek jest juz w niebie. Serduszko przestalo bic. Jestem w szpitalu........
Aga....nie wiem co napisać...To co mi się ciśnie na usta nie nadaje się.... Jestem wściekła, będę ryczeć i.... już pójdę.... Sama ze sobą nie daje rady, wykoncze sie.... Moje ósme dziecko nie jest dla mnie łaskawe....
Tule Cię mocno.... Pamiętaj, nic nie musisz...życzę Ci dużo sił...

Do góry