reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Kuzwa, to ja trojke do 30stki machnelam :D
Ale zawsze mowilam " jak dzieci podrosna, chce czwarte-corke " no i proszę :) ale juz czuje, ze to bedzie calkiem cos innego..przy pierwszym o drugim mialam totalna niestabilizacje i finansowa i ogólna..teraz jest taki spokoj, harmonia (nie licząc moich hormonów..) my z M dojrzali, bo ja 33 a On 40 we wrzesniu, takze to juz inny etap. Imprezy i inne takie mamy za soba, wiec Nas nie ciagnie zupelnie. Teraz jest level "wakacje, rodzina, spokój".
Mam kolezanki które maja po 25 i 4 dzieci

reklama
mnie wszystko ok. Misiek rosnie 12,5 cm :) Ruchliwy jest bardzo chociaz lozysko mam z przodu wiec tego nie czuję. Uspokoilam sie trochę bo prawde mowiac w ogole jeszcze nie czuję ruchów. 2 tygodnie temu czulam je co wieczór a teraz cisza.... :( Szyjka 4,7 cm wiec jest świetnie :)
Swietnie[emoji8][emoji8] szyja super długa[emoji4] najbezpieczniej. Za jakis czas bedziesz je czuła codziennie nie martw sie[emoji8]

U mnie jak 2-3 dni przerwy to maz juz wkurzony ze seksu malo. Dla mnie dluga przerwa to 4 dni.Temu wiecznie malo, a mnie czasem to irytuje, bo nie moge do dotknąć, pomiziac, posmyrac bo Jemu sie zaraz chce bzykac. Wczoraj juz Go zapytalam czy w takim razie mam Go nie dotykac wogole? Bo zaraz mu sie chce seksic, Czy nie umie cos pomiedzy?[emoji23]
U nas jest tak samo. A ja w tej ciąży w ogóle nie mam potrzeb. Widzę, że M nie jest łatwo ale daje radę. Może nie jest to kilka razy w tyg, ale też nie raz w miesiącu ;)
U mnie w rodzinie jak sie dowiedzieli ze termin na koniec grudnia to pierwsze co, ze to głupio bo bedzie dziecko w szkole odstawać... pfff... ja sie ciesze, ze to bedzie świąteczne dziecię bo i taki klimat rodzinny jest i mąż w pracy bedzie miał luzik wiec juz sie ciesze ;) gorzej jak przetrzymam do stycznia :D bo juz tak sie na te święta nastawiam :)
Mój starszy jest z listopada. Jedynie jeśli ma odstawać to z powodu swojej wrażliwości. Jest bardzo bystry i świetna pamięć. Nie ma jeszcze 6 lat a już potrafi całkiem ładnie czytać.
Mój mąż jest z 30 grudnia, nigdy nie odstawal, uczył się bardzo dobrze.
Tyle, że jako dziecko miał bardzo skromne urodziny, bo "przecież dostał już prezent na święta". To okropne, mówił że zawsze było mi przykro, bo i tortu nie miał prawdziwego tylko jakieś ciasto ze swieczkami.

Ja chciałam się wyrobić z pierwszym dzieckiem do 30, w rezultacie urodziłam 3 mies po. Kolejne tydzień po 33 urodzinach, a teraz będzie po 36. Maluszki co 3 lata;)

My już jesteśmy w domu. Wszędzie dobrze, ale.... ;)
W sobotę jedziemy nad morze na 2 tygodnie.
Moja sąsiadka dzus urodziła trzecie dziecko-córkę , ma dwóch synów. 1,5 roku temu w Wigilię urodziła martwa córkę w 5 mies.... Straszna tragedia.... Ale jak widać udało się i tuli swoją wyczekana królewne :)
Moja bardzo dobra kolezanka tez właśnie mi napisala ze urodzila synusia. Miala cc bo kawaler posladkowo ułożony. Ale jest cudowny[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Dziewczynki kupiłam ten wózek! 3w1, wygląda jak nowy :) 700zł
Zobacz załącznik 878860Zobacz załącznik 878861
Sliczny [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ja mam nerwy z niewyspania. Maz moj jak kazdy chlop czasem nie mysli i wszystko musze powiedzieć Jezuuuu, na dodatek piecze mnie srodek piczki albo od basenu albo nie wiem od czego.

Wow super, gratuluję zakupu! Jaki to model???? Wygląda rzeczywiście jak nowy i cena też fajna.
Mój R jutro układa płytki na balkonie, a ja jak zawsze będę wspierać., bo nie muszę mu pomagać ważne abym była z nim razem:) Kochany....
A w piątek jedziemy do galerii na jakieś zakupy, a po drodze wstąpimy do hurtowni dziecięcej pooglądać wózki, chcemy poprzymierzac i sprawdzić różne wersje i modele w prowadzeniu. Mieszkamy na 4 piętrze więc wagę też warto wziąć pod uwagę, chociaż pewnie będę trzymać wózek w samochodzie albo piwnicy.
Bexa line :) fajny lekki, łatwo sie składa. Jestem zadowolona :)

Swietnie[emoji8][emoji8] szyja super długa[emoji4] najbezpieczniej. Za jakis czas bedziesz je czuła codziennie nie martw sie[emoji8]
Z synem czulam bardzo mocno i szybko, dlatego tak sie martwilam i porownywalam. Na szczescie lekarz mnie dzis uspokoil i zabronil porownywac ciąż .... Moj W tez czeka na kopniaki bo to jego wymarzone i wymodlone malenstwo... no cóż- musi sie chlop uzbroic w cierpliwosc.... Czekal 40 lat to jeszcze poczeka ze 3 tyg ;)

reklama
Do góry