Stawia się czyli twardnieje (ale na chwilę), czasami przy tym towarzyszy delikatny ból jak na miesiączkę przynajmniej u mnieDziewczyny czy ktoras mi łopatologicznie wytlumaczy co to znaczy ze brzuch sie stawia? Ostatnio mnie tez gin spytal a ja ze nie wiem o co kaman. A on ze dobrze ze nie wiem. No kojarze ze to problematyczne ale jak to dokladnie. Brzuch mam miekki tylko rano generalnie potem mam twardawy caly czas wiec do konca nie rozumiem co to znaczy.... @Julianna_Szcz ale szyjka zajebista a tak mysle jakby to bylo po ang i uwaga wymyslilam pussy neck;D @Dagaa11 mega piekny kombinezon! Chyba zaczne przegladac olx i szukac okazji..szumis mnie tak irytuje, glowa mnie od niego boliiwiec odpuszczam na pewno, z monitorem oddechu sie waham ale jestem bardziej ze nie kupie ..chyba..znajomi mowili ze na szkole rodzenia troche im pokazywali jaki to marketingowy temat i ze smierci lozeczkowe bardzo rzadko z bezdechu i ze jest duzo zasad ktorych warto przestrzegac z dzidzia, jeszcze bede zbierac opinie...
reklama
Ja ponad 2 lata temu kupowałam szumisia za nie całe 200 były i droższe odmiany ale mi potrzebny był szum suszarki i tyle bez bajerów. Teraz widzialam za 189 w smyku Swoją drogą chyba polecilabym nawet od kogoś odkupić mój jest jak nowy a ma 2 lata tylko nigdy go nie prałam bo mlody sie nim nie bawil ciekawe jak po wypraniuLaski a wiecie może gdzie dopadnie tańszego Szumisia niż za 279zl??
motylkowelove
Fanka BB :)
Ale cały? U mnie to było jakby faktycznie się mała wypchala lekko z boku xD nie bolalo ptzekrevilam sie na bok i przeszło...Stawia się czyli twardnieje (ale na chwilę), czasami przy tym towarzyszy delikatny ból jak na miesiączkę przynajmniej u mnie
Sabi32
Kurde mi nic nie staje, tez nie wiem o.co kaman...pamietam conieco z poprzednich ciaz ale duuuuzo pozniej. U mnie jak to sie Pani doktor wypowiedziala " szyjka super, mocno trzyma".
Dostalam taki poradniczek i tam jest napisane, ze od 30/tyg mozna masowac sobie krocze stosujac zel odpowiedni, ponaga to w porodzie jak i szybciej przywraca dawny wyglad pochwy po porodzie...
Witam nowa mamusie
Wiecie co, dzis na tej wizycie zobaczylam roznice miedzy lekarzami...tu Pani doktor miala mega stary sprzet, ledwo dzidzie wiedzialam na usg, a co dopiero potwierdzic płeć..nie zostanie Ona moja lekarka prowadzaca, mimo, ze bardzo mila ale i wiekowa...lekarz ktory robil mi prenatalne byl pewny siebie, widac mega kompetentny, a gabinet mial taki sprzet jak w vazie kosmicznej i teraz juz wiem, ze ide do niego wizyta koniec lipca. Musze badania porobic, troche tego jest
Tak wiec raczej Maja jest Mają ale M dalej liczy na Karolka, zawiedziony dzis byl, ze nie bylo widac
Dostalam taki poradniczek i tam jest napisane, ze od 30/tyg mozna masowac sobie krocze stosujac zel odpowiedni, ponaga to w porodzie jak i szybciej przywraca dawny wyglad pochwy po porodzie...
Witam nowa mamusie
Wiecie co, dzis na tej wizycie zobaczylam roznice miedzy lekarzami...tu Pani doktor miala mega stary sprzet, ledwo dzidzie wiedzialam na usg, a co dopiero potwierdzic płeć..nie zostanie Ona moja lekarka prowadzaca, mimo, ze bardzo mila ale i wiekowa...lekarz ktory robil mi prenatalne byl pewny siebie, widac mega kompetentny, a gabinet mial taki sprzet jak w vazie kosmicznej i teraz juz wiem, ze ide do niego wizyta koniec lipca. Musze badania porobic, troche tego jest
Tak wiec raczej Maja jest Mają ale M dalej liczy na Karolka, zawiedziony dzis byl, ze nie bylo widac
anna.24
Kurczę, co do tej szyjki to standardowo sprawdza sie ja podobno po 20tyg. U mnie by tez tego nie zbadała gin gdyby nie moje pytanie czy łożysko sie juz podniosło. A juz mi kazała odstawiać progesteron, to po tym badaniu i jej nieciekawej minie kazała mi nie odstawiać. Nie wiem co by było jakbym czekała jeszcze miesiac lub wiecej do badania tej szyjki...
motylkowelove
Sabi u mnie tez i ma 5cm i uznałam ze chyba mała sie pręży a ze ja koscista to tak czuje no cóż [emoji4] a na pewno cos odczuwalas bo to te skurcze takie przygotowujace niby tyle ze ja się nie znam xD
reklama
Tak od dołu do góry idzie te uczucie. Ja mam z przodu łożysko to małego tak nie czujeAle cały? U mnie to było jakby faktycznie się mała wypchala lekko z boku xD nie bolalo ptzekrevilam sie na bok i przeszło...
To u Ciebie jak tylko z boku to możliwe że dzidzia