reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Nie musisz robic. Ja gdyby nie poronienie nie robilabym na Twoim miejscu.
Bo jak tu czytam z tą beta że wszystkie robicie i te przyrosty wszystkie czy dużo czy mało to już jestem zestresowana a co będzie dalej , chciała bym jakoś na spokojnie to przejść tym bardziej że to sam początek i boje się cieszyć :) poronień nie miałam

reklama
To lekarz mi zleci więc i tak będę musiała zrobić . Pewnie będą też inne badania ...jak poczekam to nie będzie za późno bo do jakiegoś momentu beta rośnie ?
Lekarz nie musi wcale kazać robić bety. My robimy dla swojej wiedzy i spokoju. Możesz poczekać i iść do lekarza na usg. :) Na początku tylko przez krew można sprawdzić czy jest ok i czy ciąża rozwija się prawidłowo. Na usg trzeba poczekać do 6-7 tygodnia. Jak lekarz będzie widział na usg to nie będzie kazał robić bety.

Bo jak tu czytam z tą beta że wszystkie robicie i te przyrosty wszystkie czy dużo czy mało to już jestem zestresowana a co będzie dalej , chciała bym jakoś na spokojnie to przejść tym bardziej że to sam początek i boje się cieszyć :) poronień nie miałam
Skoro nie mialas poronien to nie rob. Wiesz, ja sie tak ekscytuje bo w poprzedniej ciazy nie mialam ich i bardzo sie teraz martwie
U Ciebie na pewno bedzie wszystko dobrze. Kiedy mialas ostatni @?

Dziewczyny a czy słyszałyście o jakiejś innej opcji w moim przypadku czy tylko łyżeczkowanie?

Bardzo mi przykro ;( ja w szpitalu najpierw dostalam tabletki poronne cytotec o ile dobrze pamietam ogromne ilosci we mnie wepchali ale i tak musialam miec zabieg bo nie oczyscilam aie do konca, jednak lekarz mowil ze dobrze je dostac poniewaz szyjka sie wtedy sama otwiera i nie musza tego na sile robic.
Jeju tak mi przykro

Ja mialam dwa poronienia i dwie ciaze donoszone, bety nie robie bo nie chce dodatkowego stresu a i tak jej nie ufam na 100%, wole isc troszke wczesniej do lekarza na usg :)

reklama
Dla mnie też to dodatkowy stres a będzie ich wiele ,bo strasznie się martwię by było wszystko dobrze .Już jedno mam chore więc wystarczy kolejnego bym nie przeżyła ..więc wierzę że będzie dobrze

Do góry