reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Julianna mnie malowanie nie czeka:) wiec uffff dylematy z głowy, bo zawsze bym coś tam myślała ;)

Karols tak to prawda, chemia, pestycydy, hormony, antybiotyki itp Nas otaczają, takie czasy dlatego ja staram się Nas przed tym chronić jak tylko potrafię. Jednak niestety nie jestem w stanie wyeliminować wszystkiego ;( Chciałabym mieć swoją kurkę, krówkę, świnkę, warzywniak już mam wtedy byśmy żyli dość eko, choć wiadomo że tylko w połowie...ach temat rzeka...

reklama
Teraz dużo jest rzeczy które szkoda w ciąży a wręcz są zabronione , wcześniej takich cudów nie było , ale organizmy są coraz słabsze [emoji19]
A ja się zwariować nie dam i właśnie skończyłam prac dywan ha.
Niby maszyna ciężka i brzuch się może za bardzo napinac.... Aaaa dupa dupa dupa, jak ciaza zdrowa i mama też to nie ma co ksiezniczkowac bez powodu :)

Rozumiem kiedy s problemy, wtedy a jakże plackiem w łóżeczku i niech wszyscy obsługują, jestem za, podpisuje się obiema rękami i stopami :D

Jednak niestety to my kobietki jesteśmy sobie winne czasem za to że byle kichnięcie wywołuje u nas plamienia....
Kwestia błędnego koła.
Nie w każdym przypadku(!!) ale I tak właśnie bywa, że skoro kobieta zaszła to znaczy że przez 9 miesięcy trzeba z nią jak z jajkiem I lepiej żeby lutrowej wody nie dzwigala. A kobitkom w to mi graj I kończy się tym, że I litrowa butelka doprowadzi do postawienia się macicy. Ot jak nie zahartuje się ciałka żeby sobie radzilo to i nie będzie sobie radzić :)
Oczywiście wszystko z umiarem :)

I w gra i ach zdrowego rozsądku, nie czuję się dzisiaj dobrze to leżę, ale jak mam lepszy dzień to śmigam działam i się nie boję :)

Ja taką sennosc mialam w pierwszym trymestrze, chodzilam rzesami po podlodze, myslalam wlasnie wtedy, ze mam braki żelaza ;)
Teraz jest ok, bezsennosc mialam jeszcze jakies 2 tyg temu, teraz chodzę pozno spac, ale śpię bez problemu.

Zrobilam dzis wkoncu ciasto z brzoskwiniami, buleczki beda jutro :D

Ja taką sennosc mialam w pierwszym trymestrze, chodzilam rzesami po podlodze, myslalam wlasnie wtedy, ze mam braki żelaza ;)
Teraz jest ok, bezsennosc mialam jeszcze jakies 2 tyg temu, teraz chodzę pozno spac, ale śpię bez problemu.

Zrobilam dzis wkoncu ciasto z brzoskwiniami, buleczki beda jutro :D
Ooooooo..... Kurczeeee.... Gdyby nie to, że w angielskim tesco nie dostanę odpowiednich produktow to bym się chyba przeszła I zrobiła wieczorem serniczek z brzoskwiniami mmmmm.... No nic.... Zdążę xD

@Julianna_Szcz I popieram trzeba robić wszystko co dotychczas Ale wiadomo w granicach zdrowego rozsądku, mnie to moja teściowa rozczula, jak przywoze mlodego do niej A ona nie każe mi wyciągać wózka z bagażnika że ona to sama zrobi:p przecież I tak codziennie tacham ten wózek w górę i w dół z 2 pietra;)

reklama
Do góry