reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Julianna mnie malowanie nie czeka:) wiec uffff dylematy z głowy, bo zawsze bym coś tam myślała ;)

Karols tak to prawda, chemia, pestycydy, hormony, antybiotyki itp Nas otaczają, takie czasy dlatego ja staram się Nas przed tym chronić jak tylko potrafię. Jednak niestety nie jestem w stanie wyeliminować wszystkiego ;( Chciałabym mieć swoją kurkę, krówkę, świnkę, warzywniak już mam wtedy byśmy żyli dość eko, choć wiadomo że tylko w połowie...ach temat rzeka...

reklama
Teraz dużo jest rzeczy które szkoda w ciąży a wręcz są zabronione , wcześniej takich cudów nie było , ale organizmy są coraz słabsze [emoji19]
A ja się zwariować nie dam i właśnie skończyłam prac dywan ha.
Niby maszyna ciężka i brzuch się może za bardzo napinac.... Aaaa dupa dupa dupa, jak ciaza zdrowa i mama też to nie ma co ksiezniczkowac bez powodu :)

Rozumiem kiedy s problemy, wtedy a jakże plackiem w łóżeczku i niech wszyscy obsługują, jestem za, podpisuje się obiema rękami i stopami :D

Jednak niestety to my kobietki jesteśmy sobie winne czasem za to że byle kichnięcie wywołuje u nas plamienia....
Kwestia błędnego koła.
Nie w każdym przypadku(!!) ale I tak właśnie bywa, że skoro kobieta zaszła to znaczy że przez 9 miesięcy trzeba z nią jak z jajkiem I lepiej żeby lutrowej wody nie dzwigala. A kobitkom w to mi graj I kończy się tym, że I litrowa butelka doprowadzi do postawienia się macicy. Ot jak nie zahartuje się ciałka żeby sobie radzilo to i nie będzie sobie radzić :)
Oczywiście wszystko z umiarem :)

I w gra i ach zdrowego rozsądku, nie czuję się dzisiaj dobrze to leżę, ale jak mam lepszy dzień to śmigam działam i się nie boję :)

Ja taką sennosc mialam w pierwszym trymestrze, chodzilam rzesami po podlodze, myslalam wlasnie wtedy, ze mam braki żelaza ;)
Teraz jest ok, bezsennosc mialam jeszcze jakies 2 tyg temu, teraz chodzę pozno spac, ale śpię bez problemu.

Zrobilam dzis wkoncu ciasto z brzoskwiniami, buleczki beda jutro :D

Ja taką sennosc mialam w pierwszym trymestrze, chodzilam rzesami po podlodze, myslalam wlasnie wtedy, ze mam braki żelaza ;)
Teraz jest ok, bezsennosc mialam jeszcze jakies 2 tyg temu, teraz chodzę pozno spac, ale śpię bez problemu.

Zrobilam dzis wkoncu ciasto z brzoskwiniami, buleczki beda jutro :D
Ooooooo..... Kurczeeee.... Gdyby nie to, że w angielskim tesco nie dostanę odpowiednich produktow to bym się chyba przeszła I zrobiła wieczorem serniczek z brzoskwiniami mmmmm.... No nic.... Zdążę xD

@Julianna_Szcz I popieram trzeba robić wszystko co dotychczas Ale wiadomo w granicach zdrowego rozsądku, mnie to moja teściowa rozczula, jak przywoze mlodego do niej A ona nie każe mi wyciągać wózka z bagażnika że ona to sama zrobi:p przecież I tak codziennie tacham ten wózek w górę i w dół z 2 pietra;)

reklama
Do góry