reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Oto i zdjęcie :)
IMAG1565.jpg

Załączniki

• IMAG1565.jpg
    IMAG1565.jpg
    47,3 KB · Wyświetleń: 241
reklama
Witam we wtorkowe pochmurne przedpołudnie. U mnie dzisiaj pracowity dzień jak i zreszta miesiąc, tak sobie postanowiłam przynajmniej. Magisterka się sama nie napisze a jestem w ciemnej d***e.. ;) Obiad przygotowany i do roboty..
Ojej to życze powodzenia!! Pamietam swoją magisterke, wiem, jakie to trudne sie zabrac!
[emoji110][emoji6]

Hej kochane, kurcze ale dzisiaj mi się ciężko żyje :/ w pracy siedze, nogi dretwieja, miednica boki, jakbym wczoraj cały dzień na rowerze jeździła I w dodatku brzuch ciągnie... Usiedziec się nie da, co chwilę chodzę ale wtedy tez boli i czuje się jak taka nie gra na foka :/

Jak mi się marzy L4.....
Mam dzisiaj tak samo [emoji58] najgorsze samopoczucie podczas 17 tygodni, dusznosci, glowa, lamanie w kosciach, wymioty. Ale mam nadzieje, ze to chwilowa aura pogodowa.
Tobie i sobie zycze zeby dzis jak najszybciej minal dzien w pracy [emoji5]

Mi bardzo sie marzy porod SN, oba 'wyjścia' maja jakieś ale. Każda ma swoje zdanie na ten temat, ja uważam, ze do tego jesteśmy stworzone. Mam obawy co do mojego porodu, obawiam sie CC, ale czas pokaże, do grudnia jeszcze ho ho ho czasu [emoji4]

Jak już ktoraś mamuśka dodala- w HM fajne promki na ciuszki. Wlasnie zamowilam kilka bluzek z dlugim rekawem (caly czas mysle o lecie, a przeciez jesienia bedziemy mialy prawdziwe bebenki [emoji16]), spodnie w super cenach- aczkolwiek- wyprzedane [emoji52]
Przy okazji zerknelam na dzial dzieciecy. Zakladka exklusive ma piekne ubranka, moje klimaty, ale CENA zabija [emoji54]

Czesc dziewczyny czy któraś boryka się w ciazy z nadczynnoscia tarczycy?
Mi na początku ciazy wykryli niedoczynność. Od razu ltrox 50mg a po 4 tyg. nagle nadczynność. Aktualnie nie biorę nic, nie wiem czy samo się wyrówna. Lekarze mówią że z dwojga złego nadczynność "lepsza" dla dzidziusia. Macie jakieś doświadczenia?
Mam między innymi niedoczynność tarczycy więc z nadczynnoscia nie pomogę natomiast jestem ciekawa po czym, na podstawie czego wyszla nadczynność?

Mam między innymi niedoczynność tarczycy więc z nadczynnoscia nie pomogę natomiast jestem ciekawa po czym, na podstawie czego wyszla nadczynność?
A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?
W 6 tyg. u mnie tsh 17 mimo że nigdy problemów z tym nie mialam. 4 tyg.letroxu i wynik 0.01 tsh. No i teraz miałam odstawić. Bardzo się martwię bo schudłam przez to 9 kg i puls ciągle 120. Takie są właśnie skutki tej nadczynności. Lekarze nie chcą odpowiadać bezpośrednio na pytanie co to może powodować dziecku. Jedyne co słyszę to że lepsza nadczynność niż niedoczynność. I sama nie wiem co myśleć.

reklama
A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?
W 6 tyg. u mnie tsh 17 mimo że nigdy problemów z tym nie mialam. 4 tyg.letroxu i wynik 0.01 tsh. No i teraz miałam odstawić. Bardzo się martwię bo schudłam przez to 9 kg i puls ciągle 120. Takie są właśnie skutki tej nadczynności. Lekarze nie chcą odpowiadać bezpośrednio na pytanie co to może powodować dziecku. Jedyne co słyszę to że lepsza nadczynność niż niedoczynność. I sama nie wiem co myśleć.
Ja tez borykam sie z niedoczynnoscia, wg mojej endokrynolog tsh w ciąży bardzo skacze, dlatego też przy tsh dobrze robić Ft4. Moje dwie kolezanki mialy niedoczynnosc, na poczatku ciazy skoczylo im tsh, wieksza dawka i w tym momecie jedna jest bez lekow (tsh 0,04). Monitoruj wyniki i badz w stalym kontakcie z endokrynologiem, i bedzie dobrze [emoji5]

Do góry