Aleksandra1990
Aktywna w BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ojej to życze powodzenia!! Pamietam swoją magisterke, wiem, jakie to trudne sie zabrac!Witam we wtorkowe pochmurne przedpołudnie. U mnie dzisiaj pracowity dzień jak i zreszta miesiąc, tak sobie postanowiłam przynajmniej. Magisterka się sama nie napisze a jestem w ciemnej d***e.. Obiad przygotowany i do roboty..
Mam dzisiaj tak samo [emoji58] najgorsze samopoczucie podczas 17 tygodni, dusznosci, glowa, lamanie w kosciach, wymioty. Ale mam nadzieje, ze to chwilowa aura pogodowa.Hej kochane, kurcze ale dzisiaj mi się ciężko żyje :/ w pracy siedze, nogi dretwieja, miednica boki, jakbym wczoraj cały dzień na rowerze jeździła I w dodatku brzuch ciągnie... Usiedziec się nie da, co chwilę chodzę ale wtedy tez boli i czuje się jak taka nie gra na foka :/
Jak mi się marzy L4.....
Ooo super wygoda, mi pozostaje zwykle krzeslo pod nogi, ale tez nie narzekam [emoji16]Oto i zdjęcie Zobacz załącznik 871006
Mam między innymi niedoczynność tarczycy więc z nadczynnoscia nie pomogę natomiast jestem ciekawa po czym, na podstawie czego wyszla nadczynność?Czesc dziewczyny czy któraś boryka się w ciazy z nadczynnoscia tarczycy?
Mi na początku ciazy wykryli niedoczynność. Od razu ltrox 50mg a po 4 tyg. nagle nadczynność. Aktualnie nie biorę nic, nie wiem czy samo się wyrówna. Lekarze mówią że z dwojga złego nadczynność "lepsza" dla dzidziusia. Macie jakieś doświadczenia?
Wszystko możliwe aczkolwiek musimy pamiętać że teraz zaczynają się skurcze przepowiadajace. Macica ćwiczy [emoji3]U mnie dzisiaj skurcze i uklucia z prawej strony jak przy okresie ale mocniejsze niż na codzień. Czy to maluszek może tak szaleć? Nie cały czas ale nie daje zapomnieć [emoji14]
A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?Mam między innymi niedoczynność tarczycy więc z nadczynnoscia nie pomogę natomiast jestem ciekawa po czym, na podstawie czego wyszla nadczynność?
Ja tez borykam sie z niedoczynnoscia, wg mojej endokrynolog tsh w ciąży bardzo skacze, dlatego też przy tsh dobrze robić Ft4. Moje dwie kolezanki mialy niedoczynnosc, na poczatku ciazy skoczylo im tsh, wieksza dawka i w tym momecie jedna jest bez lekow (tsh 0,04). Monitoruj wyniki i badz w stalym kontakcie z endokrynologiem, i bedzie dobrze [emoji5]A jak w ciazy? Bardzo Ci skacze tsh?
W 6 tyg. u mnie tsh 17 mimo że nigdy problemów z tym nie mialam. 4 tyg.letroxu i wynik 0.01 tsh. No i teraz miałam odstawić. Bardzo się martwię bo schudłam przez to 9 kg i puls ciągle 120. Takie są właśnie skutki tej nadczynności. Lekarze nie chcą odpowiadać bezpośrednio na pytanie co to może powodować dziecku. Jedyne co słyszę to że lepsza nadczynność niż niedoczynność. I sama nie wiem co myśleć.