O no popatrz a ja mam tu znajoma która właśnie w 3ciej ciąży jest, w 21tc I miała za każdym razem robią E I teraz też będzie miała, hm..... CiekaweJa nie miałam
reklama
motylkowelove
Fanka BB :)
Do tego co robił mi USG genetyczne m jechać w 19 tygodniu , ale dzisiaj jadę do swojego lekarza
Koniecznie daj znać ;* moze tamten cos źle pomierzył ... powodzonka
motylkowelove
A ja spałam 3h ... rozpadało się i oczy same mi poleciały budze się mąz w domu hah dobrze ze obiad wczesniej zrobiłam to zjdal ;p
HappyElephant
Może zależy od szpitala, od przychodni, nie wiem... Na pewno mi nie proponowali, zauważyłabym. Wiedziałam, że w Polsce moje koleżanki to robią, i nawet się dziwiłam, że nikt mi nie proponuje, ale uznałam, że w UK to standard.O no popatrz a ja mam tu znajoma która właśnie w 3ciej ciąży jest, w 21tc I miała za każdym razem robią E I teraz też będzie miała, hm..... Ciekawe
Może, zapytaj midwife przy następnej wizycie czy będziesz mieć glucose tolerance test w 28tc, bo w pierwszej nie miałaś, a masz znajome w ciazy na tym samym etapie i wiesz ze one już mają umówione daty.Może zależy od szpitala, od przychodni, nie wiem... Na pewno mi nie proponowali, zauważyłabym. Wiedziałam, że w Polsce moje koleżanki to robią, i nawet się dziwiłam, że nikt mi nie proponuje, ale uznałam, że w UK to standard.
Ja znam wszystkie daty wizyt aż do września teraz.
Zuzanka1402
Ja miałam w UK w pierwszej ciąży.Ja nie miałam
HappyElephant
Spytam. 11 lipca mam pierwszą wizytę u docelowej położnej.Może, zapytaj midwife przy następnej wizycie czy będziesz mieć glucose tolerance test w 28tc, bo w pierwszej nie miałaś, a masz znajome w ciazy na tym samym etapie i wiesz ze one już mają umówione daty.
Ja znam wszystkie daty wizyt aż do września teraz.
Ciekawe, czy to będzie ta sama, co w pierwszej ciąży. Nie lubiłam jej, ale koniec końców praktycznie uratowała mi laktację i dzięki niej nadal karmię, więc...
Moja dzisiaj mnie poinformowała że przenosi się do innego szpitala w innym mieście i w sierpniu poznam nowa położna, ponoć świetna super itd. Ech. No zobaczymy.Spytam. 11 lipca mam pierwszą wizytę u docelowej położnej.
Ciekawe, czy to będzie ta sama, co w pierwszej ciąży. Nie lubiłam jej, ale koniec końców praktycznie uratowała mi laktację i dzięki niej nadal karmię, więc...
Mam też umówione spotkanie z poloznikiem / anestezjologiem aby obgadać kwestie porodu.... I to ma być spotkanie jakoś 24 lipca czyli dzień po moim powrocie do uk z pl.
Moja położna powiedziała mi dzisiaj, że bez problemu mogę mieć cesarke na życzenie, że oczywiście jeśli nie ma ku temu medycznych wskazań to będą próbowali zachęcić do porodu naturalnego ale koniec końców decyzja należy do mnie....
Kusi.
Ale raczej odpuszczę, bo chociaż dobrze wspominam dochodzenie do siebie po cesarce to jednak chce może w następnym roku spróbować machać ostatniego dzidziusia a przy cesarce to odpada....
reklama
Na pewno będzie dobrze, dawaj znać zaraz po wizycie tula ski w brzuszek I oby fasolki ładnie się ustawiamy do zdjęć na usgDziękuję dziewczyny bardzo za dobre słowo , przekonałam cały internet i wyczytalam że u dużo dzidziusiów ta przezierność jest duża a dzidzie rodzą się zdrowe ,mam wielką nadzieję że tak też będzie u mnie [emoji110]