reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Pamiętam własnie ze miala miec operację. A jaka to rasa?

Na temat plci jeszcze nic niewiemy. Lekarz jest powściągliwy :wink:. Ale tez czuje się zupelnue inaczej niz w ciazy z synem i po cichu licze na dziewczynke ;).
Wczoraj mowie do gina na wizycie ze w ciazy z synem bylam przed 30 czulam się fatalnie a teraz blizej 40 i czuje się świetnie... A co on ze z 3 po 40 to bedzie fantastycznie.... I oboje zaczeliśmy się śmiac :laugh2:.
Mam Goldena Retrievera :)

reklama
Hej Dziewczyny!
Obiecywalam sobie na początku ciąży "żadnego forum!", ale w moim otoczeniu nikt mnie i moich problemów nie rozumie więc szukam "swoich" .
Jestem w 16 tygodniu i jest to moja 3 ciąża. Dwie poprzednie niestety są Aniolkami. Dlatego wszystkim się martwię i wszystko przeżywam jeszcze bardziej niż każda kobieta w ciąży.
A martwie się np tym, ze:
- prawie nie urósł mi brzuch :(
- nie czuję ruchów
I wizyta dopiero 6 lipca.. Zwariuje!
Hej wiem co czujesz ja poroniłam 6stycznia tego roku a teraz jestem w 14tygodniu i też się boje chodź mi mówią że jak już przekroczylam 13tydzien to już będzie dobrze ale im to łatwo mowic

Hej Dziewczyny!
Obiecywalam sobie na początku ciąży "żadnego forum!", ale w moim otoczeniu nikt mnie i moich problemów nie rozumie więc szukam "swoich" .
Jestem w 16 tygodniu i jest to moja 3 ciąża. Dwie poprzednie niestety są Aniolkami. Dlatego wszystkim się martwię i wszystko przeżywam jeszcze bardziej niż każda kobieta w ciąży.
A martwie się np tym, ze:
- prawie nie urósł mi brzuch :(
- nie czuję ruchów
I wizyta dopiero 6 lipca.. Zwariuje!
Ja tez jestem po poronieniu. Współczuje strat.
Brzuchem się nie martw, to sprawa bardzo indywidualna.
Ja ruchów tez nie czuje mimo ze w drugiej podobno szybciej czuć.
Nie martw się! Na pewno wszystko jest dobrze. A może zainwestuj w detektor tętna. Ja polecam bo po przejściach na prawdę pomaga sie uspokoić między wizytami.

@paula_dud hej:) i ja po stracie. Od 14 tc korzystam z detektora, kocham go, polecam przy takich obawach jak Twoje, a z ciekawosci, bierzesz jakies leki? Ostatnio kiedy bylas u gina i jaka duza byla dzidzia? Prenatalne ok? Bedzie dobrze:* jestes juz daleko:* A forum jest super:) ile sie dowiedzialam ciekawych rzeczy, duzo tu madrych mamus a ich ciekawostki o pociechach na wage zlota:)

Jak się pytałam gin. Czy jest wszystko dobedo z dzieckiem to odpowiedziała mi że jak narazie jest dobrze ale to może się zmienić czy to prawda? Czyli po 13tygodniu może się jeszcze coś stać ?

Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi! Już się cieszę, że tu trafiłam. :)
Z tym detektorem tętna to jest genialny pomysł. Kupię.

@Totois30 Na badaniach prenatalnych wszystko było ok. Trwały one całą wieczność, bo dziecko przy każdym przyłożeniu sondy wywijalo koziołki. :)
Biore Acard i heparyne drobnoczateczkowa w postaci Neoparinu (zamiennik clexane), witaminy standardowo i pierwsze 3 miesiace brałam luteine. Tę zastrzyki i acard są zapobiegawczo, bo nie wiadomo czy nie mam choroby zakrzepowej. Robiłam badania tylko na 6 podstawowych mutacji i wyszły w porzadku. Mimo to lekarz powiedZial, że całego organizmu nie jestem w stanie zbadać i dobrze jest zapobiegać. Wygląda na to, że coś w tym jest, bo do tego tygodnia nie dotrwalismy poprzednio.

reklama
Wpadlam do Was zeby powiedziec ze jak tym razem wszystko dobrze pojdzievto znowu bede marcową mamą;-) pisze "znowu" bo juz core mam z 03.2017;-) a teraz bylby termin na 03.19.
W przyszly pt mam pierwsza wizyte u ginekologa a test wyszedl mi 18.04 w 35dc
Aga kochana! Trzymam kciuki z całych sił!! Teraz MUSI byc dobrze, innej opcji nie ma :) zdawaj mam tutaj relację! Ściskam :*

Do góry