reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
@Kacprysiowo to pewne , że od tego tylko teraz muszę się pozbyć a w ciaży sa utrudnienia z lekami wiadomo i trzeba spokojnie czekac i smrowac tym czym mozna :)

Czy ktoś tutaj jest jeszcze na ciąży z heparynką ? nie to żebym się znowu wymądrzała , ale mam takie info o , którym sama nie wiedziałam i chcę się grzecznie podzielić może ktoś skorzysta akurat .
Ja robię wszelkie stałe badania co 2/3 tyg .
Moja hemoglobina waha się między 11.8 a 13 co 2 tyg do góry i spada i rośnie , a biorę żelazo bo mam w witaminkach .
Okazuje się , ze ciężaróweczki na heparynie takie HGB będzie miało , będzie skakać i nie będzie miarodajne , bo mają na to wpływ zastrzyki .
Aby rozpoznać anemię czy obniżenie hemoglobiny , u osób robiących zastrzyki trzeba patrzeć na
MCV i MCH . Taka ciekawostka co by się nie martwić i nie lecieć od razu po żelazo

Nie wiem nic nie mowil żeby to brac

@Totois30 fajnie , że piszesz o tym ...
Natka ja bym acard sobie brała , biorę go od 2 lat nawet jak w ciąży nie byłam , dobrze wpływa na krążenie przepływy i spełnia inne funkcje , oczywiście najlepiej skonsultuj z lekarzem swoim jakie ma zdanie w temacie i będziesz wiedziała co najlepiej zrobić brac czy nie

@motylkowelove kochana jak to mi sie jie oberwalo? Oberwalo :) za brak badan i czekanie dwa tyg na usg ;)

Co do wysypki na nogach, tez mam, ale ja w kazdej ciazy mam wrażliwą skórę i po goleniu jest masakra :(

Syn mi pojechal, poryczalam sie i laze z kata w kat..

@Totois30 fajnie , że piszesz o tym ...
Natka ja bym acard sobie brała , biorę go od 2 lat nawet jak w ciąży nie byłam , dobrze wpływa na krążenie przepływy i spełnia inne funkcje , oczywiście najlepiej skonsultuj z lekarzem swoim jakie ma zdanie w temacie i będziesz wiedziała co najlepiej zrobić brac czy nie
Ja kiedys bralam acard przed ciaza bo mialam kołatania serca na tle nerwowym

Mysle kochana ze nie masz sie co tłumaczyć, szczególnie komuś kto dopiero przyszedl do naszej grupy i Ciebie nie zna. Uwazam ze to nie na miejscu znow na Ciebie naskakiwac [emoji8]

Ja sie psem nie chwale. Cudowne macie zwierzaki[emoji7] jak kiedys podjelam temat psow to dostalam zjebke. Nie lubie zwierząt. Taka jestem i juz. Czyjes poglaskac i podziwiac owszem [emoji4] na chwilkę.

Wrocilam z zakończenia, mialam zrobic zdjecir kwiatków z lizakow i zapomniałam oj Ale gapa ze mnie. Nie wyspana jestem okropnie, pogoda do kitu ledwo 12 stopni i wieje. Drugi raz wzielam tabletkę paracetamol. Wczoraj jedna dzisiaj tez bo juz czuje ze znów mnie zaczyna bolec[emoji24][emoji24][emoji24][emoji24]
@MamaXTrzy pokaż mi w którym słowie ja naskoczylam ? Wręcz przeciwnie napisałam że ma prawo dziewczyna być bardziej wrażliwa bo swoje przeszła ,ja też i gdyby mi się znowu udało to będę biegać co 2 tyg na USG zapewne ...chodziło mi tylko o to że trzeba umieć odpuścić bo nie ma się co truć ,emocje niepotrzebnie ponoszą ,czytam Was od początku ,sama chciałam się udzielać ,no ale nie wyszlo ,nie zostanę grudniowa mama ,Wam z całego serca kibicuje ..pozdrawiam serdecznie i wierze że niebawem przyjdzie czas na mnie :)

@motylkowelove kochana jak to mi sie jie oberwalo? Oberwalo :) za brak badan i czekanie dwa tyg na usg ;)

Co do wysypki na nogach, tez mam, ale ja w kazdej ciazy mam wrażliwą skórę i po goleniu jest masakra :(

Syn mi pojechal, poryczalam sie i laze z kata w kat..

Oj to nie było oberwanie :D gdyby tak było odczułabyś solidnie i nie wiedziałabyś czy masz znowu cos napisac czy Cie ktoś nie zj**e po 2 dniach za to samo hehe
Ja sie nauczyłam teraz zwilżyć nogi wytrzec i ogolic i mam jak z katalogu na sucho nigdy więcej xD pianek nie uzywam bo mnie uczulaja

reklama
@motylkowelove ja jeszcze jestem na heparynie. Tak samo mi się hemoglobina waha. Nie wiedziałam o tych MCV i MCH, ale mam je w normie z tego co widzę ;)

Wiadomo u niektórych będzie się utrzymywać w normie i zastrzyki nie będą mocno oddziaływać , a jak się waha to zanim zdecyduje się o braniu żelaza to własnie trzeba spojrzeć na tamte wartości .
Sama własnie wczoraj się zastanawiałam , po czym koleżanka ekspertka od badań już , bo obraca się między samymi wybitnymi , wszystko wytłumaczyła i mówi co chcesz piękna morfologia , jak cos nie wiem uderzam do niej , bo ona sama już jak doktorka :)

Do góry