reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Bo niektórzy nie zdaja sobie sprawy ze kobiecie w ciazy nie na miejscu jest mowic niektore rzeczy bo wszystko bardzo bierzemy do siebie. U mnie dzisiaj maz dostał zjebke ze ma uwazac co mówi i mnie nie denerwować bo duzo bardziej odbieram pierdoly. Ale nic sie nie kłócil tylko jeszcze mi jedzenie zrobil[emoji3]
Nie stresuj sie kochana.

No to dobry mężuś jak jedzonko zrobił :) mojego też mogę chwalić jak tylko jest w domu to się bardzo o nas troszczy , z resztą jest bardzo spokojny i nawet kiedy ja mam zły dzień to wie jak podejść , ten czas teraz jest szczególny dla nas i wyjątkowy , bo nie wiadomo czy się jeszcze kiedyś w życiu powtórzy i nie ma zbytnio po co szukać sobie konfliktów , jedynie co mnie drażni i na co krzyce , że jest przepracowany , ale to też tylko do końca roku ciśnie , bo chcemy lepszy samochód , i jak dobrze pójdzie to wyprawka więc działa po godzinach , co by nam było lżej jak przyjdzie wszystko na raz a jak maleństwo się pojawi żeby był z nami a nie w pracy .

@Kacprysiowo słodkiego chyba już za dużo ;p dziękuję wyczekuję jutra żeby zobaczyc to cudeńko stęskniłam się , tydzień zleci ;*

Pewnie, ze tak! Jest mnostwo plusow Twojej obecnej sytuacji! Tym bardziej, ze z Twojej ciazy cieszą sie rowniez bliscy. Ojj bedzie pupilka rodziny cos czuje [emoji3]
Wlasnie ja tez tak czuje ;) dojrzale macierzynstwo i tacierzynstwo jest calkiem inne :) a i mama od M jest bardzo opiekuncza, wiec mala bedzie na pewno dmuchana i chuchana, a ja bede pilnowac, aby nie zabardzo ;)

Motylek, kochana przestan sie smucic :)
Trzymam mocno kciuki za Twoją spokojna ciąże, przypomnij mi, czy Ty poznalas płeć wstępnie?

Ja juz mam nadzieje, ze te 90 proc dziewczynki zostanie i bedzie Majeczka :) tym samym po drugim usg, jesli sie potwierdzi, to zaczynam kompletowac wyprawkę :)

@Sabi32 no smutno mi jest tak ooo po prostu , ale minie jak jutro zobacze iskierkę :) kochana tylko wiesz czemu tak mam , bo przykładowo Ciebie nikt nie skrytykował , za podejscie ze od początku na lajcie podeszłas do ciązy , że , się nie zamartwiasz nie panikujesz , że późne usg pierwsze , i czas na kolejne itd .ze uważasz ze wytyczne słuzby zdrowia sa ok ... bo dla większosci jest to normalne , więc dlatego jakoś czuje sie jak dziwadło pośród Was, bo widze wszystko inaczej .
Ja szanuję każdego zdanie i podejscie decyzje , i zazdroszczę przede wszystkim bardzo wszystkiego jak pisałam , bo sama nie rozumiem tego i nie zrozumiem chyba i nie umiem tak :/ tylko teraz po całej akcji ja nie potrafie zabierac głosu jakby nigdy nic , bo się boje , ze wszystko co napisze będzie źle , bo napisze inaczej i wyjdzie znowu ze wałkuje temat :< No u mnie wyszło 50/50 bo ten wyrostek płciowy sie pokazał ostatnio dosyć wyraźnie , a na prenatalnuch dzidzia spała i zasłoniła niby miała byc dziewczynka , ostatnio w kierunku chłopca , jutro moze się dowiemy . Mam nadzieję , ze tylko prawidłowo rośnie sobie

ps. kupiłam wczoraj krem antycellulitowy hehe żeby małż miał radoche i mnie smarował tam gdzie zalega :D

Ostatnia edycja:
Aaaaa i czekolady nigdy za duzo, choc mi blizej w tej ciazy do ostrego :-)

Mi jednak do słodkiego :D ciągle objadam się cukierkami z galaretką ojej...
Wczoraj przeryczałam cały wieczór , dośc , że miałam humor skopany na maxa to jeszcze nasilił mi się stan zapalny na nogach w okolicach kostek ciągle smaruje bepanthenem a wczoraj przy upale tak się zaogniło ,ze pojawiło się coś na zasadzie pokrzywki , mało zawału nie dostałam miałam już na izbe jechać , ale ze u nas sama ciemniota , chińczyki na praktyce :/ to stwierdziłam ze w sobite będę u lekarza a tam szpital też jest typowo dziecięcy i opieka dla kobiet w ciązy i mam to pokaże to lekarzowi i mnie pokieruje . Na szczescie posmarowałam na noc i dzisiaj znowu przygasło takze moze się zagoi ,ale ile stresu to moje :/

Jak stan zapalny na nogach? Od czego? Nie.golilas nog czasami?

Właściwie sama miesiąc temu zrobiłam błąd bo podgoliłam nogi na sucho , a w zasadzie do łydki ;p bo sie śpieszyłam no i później piekło swędziało, ok luz nie pierwzy raz w zyciu , no to smarowłam balsamem nawilżałam i myślałam ze przeszło , a tam w nosie coraz gorzej i tak się przeciąga to leczenie , a żadnym antybiotykiem nie posmaruję więc kupiłam ten bephanten , teraz juz odpukać się goi i wysycha bo sama sobie też poszkodziłam bo na śpiąco drapałam :/ dzisiaj juz całkiem dobrze to wygląda ale lekarzowi jutro pokaze

reklama
@natka100 kurcze ja mam ryzyko zahamowania wzrostu plodu po 37 tc i na to od badan prenatalnych biore acard, to zalecil inny niz moj lekarz na prenatalnych, Ty mialas te badania u swojego lekarza? Acard w niczym nie szkodzi a jednak zapobiega takim problemom, tutaj tylko wrzuce link mamy ginekolog ktora wlasnie pisala ze przy hipotrofii w poprzedniej ciazy od jakiegos czasu sie zapisuje Link do: Profilaktyka kwasem acetylosalicylowym w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet tak do looknięcia;) no i oczywiscie duzo odpoczywaj i spij na lewym boku najlepciej:)
Nie wiem nic nie mowil żeby to brac

Do góry