reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Bo niektórzy nie zdaja sobie sprawy ze kobiecie w ciazy nie na miejscu jest mowic niektore rzeczy bo wszystko bardzo bierzemy do siebie. U mnie dzisiaj maz dostał zjebke ze ma uwazac co mówi i mnie nie denerwować bo duzo bardziej odbieram pierdoly. Ale nic sie nie kłócil tylko jeszcze mi jedzenie zrobil[emoji3]
Nie stresuj sie kochana.

No to dobry mężuś jak jedzonko zrobił :) mojego też mogę chwalić jak tylko jest w domu to się bardzo o nas troszczy , z resztą jest bardzo spokojny i nawet kiedy ja mam zły dzień to wie jak podejść , ten czas teraz jest szczególny dla nas i wyjątkowy , bo nie wiadomo czy się jeszcze kiedyś w życiu powtórzy i nie ma zbytnio po co szukać sobie konfliktów , jedynie co mnie drażni i na co krzyce , że jest przepracowany , ale to też tylko do końca roku ciśnie , bo chcemy lepszy samochód , i jak dobrze pójdzie to wyprawka więc działa po godzinach , co by nam było lżej jak przyjdzie wszystko na raz a jak maleństwo się pojawi żeby był z nami a nie w pracy .

@Kacprysiowo słodkiego chyba już za dużo ;p dziękuję wyczekuję jutra żeby zobaczyc to cudeńko stęskniłam się , tydzień zleci ;*

Pewnie, ze tak! Jest mnostwo plusow Twojej obecnej sytuacji! Tym bardziej, ze z Twojej ciazy cieszą sie rowniez bliscy. Ojj bedzie pupilka rodziny cos czuje [emoji3]
Wlasnie ja tez tak czuje ;) dojrzale macierzynstwo i tacierzynstwo jest calkiem inne :) a i mama od M jest bardzo opiekuncza, wiec mala bedzie na pewno dmuchana i chuchana, a ja bede pilnowac, aby nie zabardzo ;)

Motylek, kochana przestan sie smucic :)
Trzymam mocno kciuki za Twoją spokojna ciąże, przypomnij mi, czy Ty poznalas płeć wstępnie?

Ja juz mam nadzieje, ze te 90 proc dziewczynki zostanie i bedzie Majeczka :) tym samym po drugim usg, jesli sie potwierdzi, to zaczynam kompletowac wyprawkę :)

@Sabi32 no smutno mi jest tak ooo po prostu , ale minie jak jutro zobacze iskierkę :) kochana tylko wiesz czemu tak mam , bo przykładowo Ciebie nikt nie skrytykował , za podejscie ze od początku na lajcie podeszłas do ciązy , że , się nie zamartwiasz nie panikujesz , że późne usg pierwsze , i czas na kolejne itd .ze uważasz ze wytyczne słuzby zdrowia sa ok ... bo dla większosci jest to normalne , więc dlatego jakoś czuje sie jak dziwadło pośród Was, bo widze wszystko inaczej .
Ja szanuję każdego zdanie i podejscie decyzje , i zazdroszczę przede wszystkim bardzo wszystkiego jak pisałam , bo sama nie rozumiem tego i nie zrozumiem chyba i nie umiem tak :/ tylko teraz po całej akcji ja nie potrafie zabierac głosu jakby nigdy nic , bo się boje , ze wszystko co napisze będzie źle , bo napisze inaczej i wyjdzie znowu ze wałkuje temat :< No u mnie wyszło 50/50 bo ten wyrostek płciowy sie pokazał ostatnio dosyć wyraźnie , a na prenatalnuch dzidzia spała i zasłoniła niby miała byc dziewczynka , ostatnio w kierunku chłopca , jutro moze się dowiemy . Mam nadzieję , ze tylko prawidłowo rośnie sobie

ps. kupiłam wczoraj krem antycellulitowy hehe żeby małż miał radoche i mnie smarował tam gdzie zalega :D

Ostatnia edycja:
Aaaaa i czekolady nigdy za duzo, choc mi blizej w tej ciazy do ostrego :-)

Mi jednak do słodkiego :D ciągle objadam się cukierkami z galaretką ojej...
Wczoraj przeryczałam cały wieczór , dośc , że miałam humor skopany na maxa to jeszcze nasilił mi się stan zapalny na nogach w okolicach kostek ciągle smaruje bepanthenem a wczoraj przy upale tak się zaogniło ,ze pojawiło się coś na zasadzie pokrzywki , mało zawału nie dostałam miałam już na izbe jechać , ale ze u nas sama ciemniota , chińczyki na praktyce :/ to stwierdziłam ze w sobite będę u lekarza a tam szpital też jest typowo dziecięcy i opieka dla kobiet w ciązy i mam to pokaże to lekarzowi i mnie pokieruje . Na szczescie posmarowałam na noc i dzisiaj znowu przygasło takze moze się zagoi ,ale ile stresu to moje :/

Jak stan zapalny na nogach? Od czego? Nie.golilas nog czasami?

Właściwie sama miesiąc temu zrobiłam błąd bo podgoliłam nogi na sucho , a w zasadzie do łydki ;p bo sie śpieszyłam no i później piekło swędziało, ok luz nie pierwzy raz w zyciu , no to smarowłam balsamem nawilżałam i myślałam ze przeszło , a tam w nosie coraz gorzej i tak się przeciąga to leczenie , a żadnym antybiotykiem nie posmaruję więc kupiłam ten bephanten , teraz juz odpukać się goi i wysycha bo sama sobie też poszkodziłam bo na śpiąco drapałam :/ dzisiaj juz całkiem dobrze to wygląda ale lekarzowi jutro pokaze

reklama
@natka100 kurcze ja mam ryzyko zahamowania wzrostu plodu po 37 tc i na to od badan prenatalnych biore acard, to zalecil inny niz moj lekarz na prenatalnych, Ty mialas te badania u swojego lekarza? Acard w niczym nie szkodzi a jednak zapobiega takim problemom, tutaj tylko wrzuce link mamy ginekolog ktora wlasnie pisala ze przy hipotrofii w poprzedniej ciazy od jakiegos czasu sie zapisuje Link do: Profilaktyka kwasem acetylosalicylowym w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet tak do looknięcia;) no i oczywiscie duzo odpoczywaj i spij na lewym boku najlepciej:)
Nie wiem nic nie mowil żeby to brac

Do góry