reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy grubo po USG połówkowym, a teraz mam podobnie ułożone łożysko, więc do minimum piątego miesiąca nie zamierzam się nakręcać i panikować [emoji14] Czasem czuję, jakby coś się działo w środku, ale szczerze mówiąc nie jestem w stanie powiedzieć, czy to to. Mówi się, że w drugiej ciąży łatwiej rozpoznać, ale w moim przypadku to nieprawda, bo nie mam doświadczenia z ruchami tak małego dziecka.
A jak masz umiejscowione to łożysko? Bo mi na prenatalnych powiedział, że z przodu i zastanawiam się, czy to może być przyczyną tego, że jeszcze nic nie czuje?

reklama
Witam sie dzis :)
Ja dwa dni cos czuje, potem dwa dni nic.jie czuje ;) dzidzia ma duzo miejsca, latwo taki kopniaczek przeoczyć, jeszcze spac nie bedziecie przez te kopniaczki :)

@Julianna_Szcz ja mamsmaruje wrazenie, ze Ty juz jestes wna 7 mies patrzac na Twoj okraglutki brzuszek i widoczne kopniaczki :) Ty sprawdz tam lepiej czy aby jedno tam siedzi [emoji14]

Dzis znowu cala droge przelykalam sline, bo mnie cofalo, o nieee...az krakersiki sobie kupilam :eek:
M super, nie sadzilam, ze tak bedzie...wczoraj do polnocy rozmawialismy w łóżku, stwierdzil, ze dzis w pracy nedzie googlowal co ja moge jesc a czego nie...tego nie chcialam :) no i dzis na mecz popcornu nie dostane, kupi mi arbuza, jablka i truskawki :szok: dzis rano juz pomasowal brzuszek..milo :) ja tak panikowalam , bo M to skryty facet, ma duzo emocji w sobie, ale je ukrywa i balam sie, ze bedzie mi tego brakowalo, ale widze, ze nie potrzebnie sie martwilam :)

Co dzis na obiad? :rofl:
Ja dzisiaj znowu gulasz :D chodzi za mną ostatnio cały czas, był w zeszłym tygodniu, ale muszę jeszcze raz zjeść haha :D

Jakie.macie.plany na dzisiaj? My wczoraj dostaliśmy informację, ze w czwartek przywiozą nam kuchnię, wiec dzisiaj jedziemy po nowy.pielarnik, płytę, zlewozmywak... Do tego muszę wymyć stary piekarnik, żeby go sprzedać. A jutro.od rana czeka mnie wyjmowanie wszystkiego ze starych mebli kuchennych...ehhh.

A jak masz umiejscowione to łożysko? Bo mi na prenatalnych powiedział, że z przodu i zastanawiam się, czy to może być przyczyną tego, że jeszcze nic nie czuje?
Tak, z przodu. Nie przodujące, tylko po prostu z przodu. Młodego czułam bardzo późno. Na USG połówkowym mówili mi „o, ale szaleje”, a ja NIC nie poczułam :dry:

Witam sie dzis :)
Ja dwa dni cos czuje, potem dwa dni nic.jie czuje ;) dzidzia ma duzo miejsca, latwo taki kopniaczek przeoczyć, jeszcze spac nie bedziecie przez te kopniaczki :)

@Julianna_Szcz ja mamsmaruje wrazenie, ze Ty juz jestes wna 7 mies patrzac na Twoj okraglutki brzuszek i widoczne kopniaczki :) Ty sprawdz tam lepiej czy aby jedno tam siedzi [emoji14]

Dzis znowu cala droge przelykalam sline, bo mnie cofalo, o nieee...az krakersiki sobie kupilam :eek:
M super, nie sadzilam, ze tak bedzie...wczoraj do polnocy rozmawialismy w łóżku, stwierdzil, ze dzis w pracy nedzie googlowal co ja moge jesc a czego nie...tego nie chcialam :) no i dzis na mecz popcornu nie dostane, kupi mi arbuza, jablka i truskawki :szok: dzis rano juz pomasowal brzuszek..milo :) ja tak panikowalam , bo M to skryty facet, ma duzo emocji w sobie, ale je ukrywa i balam sie, ze bedzie mi tego brakowalo, ale widze, ze nie potrzebnie sie martwilam :)

Co dzis na obiad? :rofl:
Hahaha nie no na pewno jest jedno :) ale fakt, znalazłam swoje zdjęcie z pierwszej ciąży i taki brzuszek to ja miałam w 24tc :D

Ale od dwóch dni wieczorem są bardzo silne kopniaczki z lewej strony I to takie widoczne jakby mi ktoś pukal :D

Już zapomniałam jakie to niesamowite wrażenie :) :)
FB_IMG_1529356142427.jpg
Screenshot_20180617-135102.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1529356142427.jpg
    FB_IMG_1529356142427.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 281
  • Screenshot_20180617-135102.jpg
    Screenshot_20180617-135102.jpg
    50,7 KB · Wyświetleń: 281
Hej hej :) u mnie na obiadek dzisiaj placki ziemniaczane ze śmietana :D tak za mną chodzą... ze musze zrobic [emoji16] ja jutro zaczynam 13tc i co rano skupiam sie na brzuchu czy tam aby nic nie puka, ale nic a nic. Ciekawa jestem kiedy cos bedzie czuć. Miłego dnia mamusie :)

No czyli chyba mamy to samo. U mnie też nie przodujące, tylko umiejscowione z przodu. No to trzeba będzie jeszcze poczekać :(
Nie martw się. Z tego co wiem, zwykle i przy takim łożysku ładnie czuć :) Dużo kobiet tak ma, a takich problemów z ruchami jak ja miałam na pewno nie ma każda z nich. To pewnie budowa mojego ciała taka jakaś dziwna dodatkowo ;)

Ja gdzieś w tamtym tyg miałam takie bulgotanie ale to tak nie poznalabym ze to małe .
Wczoraj 11 godz akurat miałam ugiete nogi wyłożone wysoko jakoś tak sobie leżałam wyluzowana i za chwilę takie puk i za chwilę znowu i tak kilka razy do M zaczelam się cieszyć że to dzidziuś na pewno tak laskotalo troszkę no bosko [emoji4] zaskoczona jestem ze już coś poczułam to bylo piękne i nie do pomylenia z niczym jeszcze idealnie w tym miejscu gdzie bobas bo wiem gdzie jest . Ja mam łożysko na tylnej ścianie sama jestem suchar a brzuch mi rośnie [emoji4] ciekawe kiedy teraz znowu poczuje [emoji4] bo to wiadomo nie sa takie kopniaki nie wiadomo jakie tylko te pierwsze na pewno Wam znane [emoji7]

Kciuki za wizyty bo dziś ich chyba trochę jest [emoji4]

reklama
Hej mamuśki ale mialam tragiczny sen snilo mi sie ze bylam u lekarza juz z takim pokaznym brzuszkiem ale jeszcze daleko bylo do konca a lekarz mi powiedział ze juz teraz mam urodzic bo to bez sensu zebym czekala do konca skoro i tak tam juz nic nie ma i nic z tego nie będzie....brrrr masakra
Co do obiadu to u mnie dzis zupka jarzynowa z kalafiorkiem fasolką i młodą włoszczyzna ....moglabym ja jesc bez końca

Do góry