reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

Ja dzisiaj znowu gulasz :D chodzi za mną ostatnio cały czas, był w zeszłym tygodniu, ale muszę jeszcze raz zjeść haha :D

Jakie.macie.plany na dzisiaj? My wczoraj dostaliśmy informację, ze w czwartek przywiozą nam kuchnię, wiec dzisiaj jedziemy po nowy.pielarnik, płytę, zlewozmywak... Do tego muszę wymyć stary piekarnik, żeby go sprzedać. A jutro.od rana czeka mnie wyjmowanie wszystkiego ze starych mebli kuchennych...ehhh.
Współczuje tego "przemeblowania", ale za to efekt końcowy bedzie super [emoji4]
Ja tez mam łożysko na przedniej ścianie i nie czuje ruchów, ale ja od razu nastawilam sie na około 20 tc, wiec nie panikuje, ale super, że część z Was juz odczuwa [emoji6]

U mnie dziś kurczak w sosie słodko-kwaśnym.
Plany na dzis? Praca do 18, a potem gnam do domu na mecz, bo już znajomi będą tam z mężem kibicować [emoji16]

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
O witaj w klubie z ta anemia...w pierwszej ciazy mialam hemoglobiny az 6,1...
Jedz duuuzo suszonych moreli :)
Na gardlo herbatka z lipy i w sumie nie wiem co wiecej mozesz :/ ja w kazdym razie dzis doczytalam na opakowaniu herbaty ze skrzypu polnego, ze w ciazy nie wolno...:(

Dzieki tez czytałam właśnie czy można w ciazy pić i sok nie jest wskazany pewnie za bardzo skoncentrowany ale herbatę mozna 3 razy w tyg. Po pracy pojadę do zielarskiego to od razu z lipy tez kupie. Morele jem ale sporadyczynie i wolę żywe owoce ale pewnie to już nie to samo..
Mam pytanie do was z czystej ciekawości - ile z was poszła już na L4 a kto planuje pracować jak najdłużej? :)

Ja mam w planach pracować do połowy lipca od 16 idę na urlop i mam w planach juz nie wracać , pracuje na 3/4 etatu od 8 do 14 i przy komputerze wiec nie jest to ciężka praca ale i tak są dni kiedy nie chce mi się wstać i marze żeby byc juz na l4 .

Mój plan na dzisiaj dość prosty, zrobić z mężem obiad - zapiekany ryż z jabłkiem, odebrać młodego że szkoły, wyszykowac się I podróż na usg a po usg pewnie szybki napad na jakiś otwarty jeszcze sklep z ciuszki I zakup chociaż jednego bodziaka pod płeć fasolki :) :) :)

Hahaha nie no na pewno jest jedno :) ale fakt, znalazłam swoje zdjęcie z pierwszej ciąży i taki brzuszek to ja miałam w 24tc :D

Ale od dwóch dni wieczorem są bardzo silne kopniaczki z lewej strony I to takie widoczne jakby mi ktoś pukal :D

Już zapomniałam jakie to niesamowite wrażenie :) :) Zobacz załącznik 868682Zobacz załącznik 868683
Jejku [emoji7] super! Ciekawe jaki bedziesz miala w 24 tc [emoji3]
Oba zdj z tej ciąży tak?
Az niebywałe, ze juz takie intensywne ruchy! Zazdroszcze [emoji4]

Cześć, cześć!
Ja tylko chciałam zameldować, że dzisiaj, po 36 dniach od zabiegu łyżeczkowania dostałam okres!!! Cieszę się jak dziecko, bo możemy zacząć wszystko od nowa i te straszne doświadczenie jakim jest poronienie uznać za zamnkięty rozdział.
Jesteśmy pełni entuzjazmu i pozytywnego myślenia :-)
Teraz musi się udać! Trzymajcie kciuki i czekajcie na dobre wieści.

P.S. Nie czytam Was na bieżąco, bo totalnie skupiłam się na codzienności. Przedłużyłam sobie L4 do końca czerwca i całe dnie spędzam w naszym nowym domu. Maluję ściany, trochę majsterkuję, sprzątam... I super spędzam czas :-)
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim dużo zdrówka i pozytywnych emocji!
Trzymamy kciuki!!!
Nowy dom to start w lepsze jutro, nowe życie, nowa, zdrowa ciąża!!! Inaczej być nie może [emoji4]
U nas nowy dom przyniósł dużo szczęścia, u Was też tak będzie! [emoji110]

reklama
Do góry