reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudniowe mamy 2018

reklama
Mnie ledwo zaczyna brzuszek ciążowy widać a wy już o ruchach i kopnieciach piszecie :O
Ja do tej pory czuje. jedynie skurcze - podobne do tych w czasie okresu

Witam wam, ja juz po pobraniu krwi wrocilam do domu i mi slabo sie zrobilo, 13 godz bez jedzenia to za duzo dla mnie :) jeszcze sie walnelam bo pani pyta ktory tydzien a ja ze 13 :D a dzis rowniutki 14 no nic praktycznie to to samo.
Trzymam kciuki za wizyty dajcie znac po :)

Co do ruchow to czasem czuje jakby mi cos chodzilo w brzuchu :D mysle ze w 16 tyg juz dostane kopa od mojego dzidzia haha ostatnio jak zjadlam dwie kostki czekolady to tak mi tam bulgotalo gdzie dzidziu tak nisko w brzuchu, pewnie mu sie lepiej plywalo wtedy :D

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy grubo po USG połówkowym, a teraz mam podobnie ułożone łożysko, więc do minimum piątego miesiąca nie zamierzam się nakręcać i panikować :p Czasem czuję, jakby coś się działo w środku, ale szczerze mówiąc nie jestem w stanie powiedzieć, czy to to. Mówi się, że w drugiej ciąży łatwiej rozpoznać, ale w moim przypadku to nieprawda, bo nie mam doświadczenia z ruchami tak małego dziecka.

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy grubo po USG połówkowym, a teraz mam podobnie ułożone łożysko, więc do minimum piątego miesiąca nie zamierzam się nakręcać i panikować :p Czasem czuję, jakby coś się działo w środku, ale szczerze mówiąc nie jestem w stanie powiedzieć, czy to to. Mówi się, że w drugiej ciąży łatwiej rozpoznać, ale w moim przypadku to nieprawda, bo nie mam doświadczenia z ruchami tak małego dziecka.
No to pozostaje cierpliwie czekać :)

reklama
Witam sie dzis :)
Ja dwa dni cos czuje, potem dwa dni nic.jie czuje ;) dzidzia ma duzo miejsca, latwo taki kopniaczek przeoczyć, jeszcze spac nie bedziecie przez te kopniaczki :)

@Julianna_Szcz ja mamsmaruje wrazenie, ze Ty juz jestes wna 7 mies patrzac na Twoj okraglutki brzuszek i widoczne kopniaczki :) Ty sprawdz tam lepiej czy aby jedno tam siedzi :p

Dzis znowu cala droge przelykalam sline, bo mnie cofalo, o nieee...az krakersiki sobie kupilam :eek:
M super, nie sadzilam, ze tak bedzie...wczoraj do polnocy rozmawialismy w łóżku, stwierdzil, ze dzis w pracy nedzie googlowal co ja moge jesc a czego nie...tego nie chcialam :) no i dzis na mecz popcornu nie dostane, kupi mi arbuza, jablka i truskawki :szok: dzis rano juz pomasowal brzuszek..milo :) ja tak panikowalam , bo M to skryty facet, ma duzo emocji w sobie, ale je ukrywa i balam sie, ze bedzie mi tego brakowalo, ale widze, ze nie potrzebnie sie martwilam :)

Co dzis na obiad? :rofl:

Do góry