reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2018

Jestem od szóstej na nogach, bo tak postanowiło moje dziecko :p Ale i tak mam dobry nastrój, bo przedwczoraj widziałam malucha na USG, a wczoraj miałam egzamin końcowy na kursie angielskiego, który chyba dobrze mi poszedł, więc dzisiaj czas drzemki młodego mogę poświęcić w całości na nicnierobienie, a nie na naukę. Przy nim sporo korzystam z internetu, bo forum czy Facebooka można sobie przejrzeć jednym okiem, ale książki to już nie poczytam :p

reklama
O mamo :) ale fajnie. W którym jestes tygodniu? Ja nie czuje kompletnie nic i brzuch mam tylko taki wydęty jakbym sie najadła :( (12tc)
Spokojnie, większość mam nie czuje ruchów w 12tc. Ja jestem w 13, od jutra zaczynam drugi trymestr, i nawet się nie łudzę, że szybko poczuję. I jeszcze do tego się mega cieszę, że waga nie rośnie ;)

Jezuuuu , dzwonila dzis do mnie Pani ze szkoly ze w szkole panują wszy, zebym sprawdziła chlopcom wlosy. A ze mieli dosc spore irokezy to im od razu obcielam na kilka mm cale włosy. U mlodego jedna wsza u starszego dwie. Jak ja zalapalam to chyba szkole do sadu podam. Przeciez te preparaty śmierdzą i nie moge ich stosowac. Jutro lece po farbe do włosów i bede farbowac w takie razie , chemia z farby w razie co i mi pomoze. Ale sie wkurzylam. Patrzac na dziewuchy z wlosami do pasa, bo kazda do komuni mega dlugie, roztrzepane to lata po tej szkole. Gdzie te matki , co brudne dzieci do szkoly wysylaja Jezu, normalnie zaraz wyjde z siebie. Dzieci z domu dziecka tez zaniedbane w tej szkole. Musze wszystko wygotowac, kazdy recznik i pościel.
Spokojnie u nas w szkole też były wszy , ale te wszy są teraz na wszystkich dzieciach i na czystych to nie jest już to ze z brudu , jest w aptece szampony różne bez zapachu bo kupowalam . [emoji4]

Spokojnie, większość mam nie czuje ruchów w 12tc. Ja jestem w 13, od jutra zaczynam drugi trymestr, i nawet się nie łudzę, że szybko poczuję. I jeszcze do tego się mega cieszę, że waga nie rośnie ;)
Ja dzisiaj 14+5, druga ciaza i tez nic nie czuje. Nie przejmuje sie tym w ogole, bo wiem, ze z dzidziolem wszystko dobrze, a na ruchy jeszcze jest czas :)

Hej kochane ja po wizycie odetchnęłam z ulgą ale jednak lekarz zaproponował badania genetyczne więc się zgodzilam i pójdę , [emoji4] dzidizusie bardzo ruchliwe , jedno wazy 122g a drugie 117 g [emoji4]

A mam takie pytanie ile czekaliście na termin na tę genetyczne badania ?[emoji4]

Hej kochane ja po wizycie odetchnęłam z ulgą ale jednak lekarz zaproponował badania genetyczne więc się zgodzilam i pójdę , [emoji4] dzidizusie bardzo ruchliwe , jedno wazy 122g a drugie 117 g [emoji4]

A mam takie pytanie ile czekaliście na termin na tę genetyczne badania ?[emoji4]

Ja dzwoniłam i się umawiałam tel. Lekarz dokladnie pytal o wielkosc dzidzi wg usg i mnie na 13tydz zapisal. Ide 19 czerwca.

reklama
Dziewczyny smalujecie juz czymś brzuszki przeciw ewentualnym rozstępom?
Tak, ja mam jakis balsam z Bielendy przeciw rozstepom. Stwierdzilam, ze w tej ciazy nie bede wydawac milionow na kremy na rostepy, bo w poprzedniej caly czas smarowalam sie Bio Oilem, Pharmacerisem, Palmersem a i tak dupa ;) i mam rozstep na rozstępie.

Plamienia od nocy sie sie powtorzyły...oby tak zostało.

Do góry