reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2018

Jestem od szóstej na nogach, bo tak postanowiło moje dziecko :p Ale i tak mam dobry nastrój, bo przedwczoraj widziałam malucha na USG, a wczoraj miałam egzamin końcowy na kursie angielskiego, który chyba dobrze mi poszedł, więc dzisiaj czas drzemki młodego mogę poświęcić w całości na nicnierobienie, a nie na naukę. Przy nim sporo korzystam z internetu, bo forum czy Facebooka można sobie przejrzeć jednym okiem, ale książki to już nie poczytam :p

reklama
O mamo :) ale fajnie. W którym jestes tygodniu? Ja nie czuje kompletnie nic i brzuch mam tylko taki wydęty jakbym sie najadła :( (12tc)
Spokojnie, większość mam nie czuje ruchów w 12tc. Ja jestem w 13, od jutra zaczynam drugi trymestr, i nawet się nie łudzę, że szybko poczuję. I jeszcze do tego się mega cieszę, że waga nie rośnie ;)

Jezuuuu , dzwonila dzis do mnie Pani ze szkoly ze w szkole panują wszy, zebym sprawdziła chlopcom wlosy. A ze mieli dosc spore irokezy to im od razu obcielam na kilka mm cale włosy. U mlodego jedna wsza u starszego dwie. Jak ja zalapalam to chyba szkole do sadu podam. Przeciez te preparaty śmierdzą i nie moge ich stosowac. Jutro lece po farbe do włosów i bede farbowac w takie razie , chemia z farby w razie co i mi pomoze. Ale sie wkurzylam. Patrzac na dziewuchy z wlosami do pasa, bo kazda do komuni mega dlugie, roztrzepane to lata po tej szkole. Gdzie te matki , co brudne dzieci do szkoly wysylaja Jezu, normalnie zaraz wyjde z siebie. Dzieci z domu dziecka tez zaniedbane w tej szkole. Musze wszystko wygotowac, kazdy recznik i pościel.
Spokojnie u nas w szkole też były wszy , ale te wszy są teraz na wszystkich dzieciach i na czystych to nie jest już to ze z brudu , jest w aptece szampony różne bez zapachu bo kupowalam . [emoji4]

Spokojnie, większość mam nie czuje ruchów w 12tc. Ja jestem w 13, od jutra zaczynam drugi trymestr, i nawet się nie łudzę, że szybko poczuję. I jeszcze do tego się mega cieszę, że waga nie rośnie ;)
Ja dzisiaj 14+5, druga ciaza i tez nic nie czuje. Nie przejmuje sie tym w ogole, bo wiem, ze z dzidziolem wszystko dobrze, a na ruchy jeszcze jest czas :)

Hej kochane ja po wizycie odetchnęłam z ulgą ale jednak lekarz zaproponował badania genetyczne więc się zgodzilam i pójdę , [emoji4] dzidizusie bardzo ruchliwe , jedno wazy 122g a drugie 117 g [emoji4]

A mam takie pytanie ile czekaliście na termin na tę genetyczne badania ?[emoji4]

Hej kochane ja po wizycie odetchnęłam z ulgą ale jednak lekarz zaproponował badania genetyczne więc się zgodzilam i pójdę , [emoji4] dzidizusie bardzo ruchliwe , jedno wazy 122g a drugie 117 g [emoji4]

A mam takie pytanie ile czekaliście na termin na tę genetyczne badania ?[emoji4]

Ja dzwoniłam i się umawiałam tel. Lekarz dokladnie pytal o wielkosc dzidzi wg usg i mnie na 13tydz zapisal. Ide 19 czerwca.

reklama
Dziewczyny smalujecie juz czymś brzuszki przeciw ewentualnym rozstępom?
Tak, ja mam jakis balsam z Bielendy przeciw rozstepom. Stwierdzilam, ze w tej ciazy nie bede wydawac milionow na kremy na rostepy, bo w poprzedniej caly czas smarowalam sie Bio Oilem, Pharmacerisem, Palmersem a i tak dupa ;) i mam rozstep na rozstępie.

Plamienia od nocy sie sie powtorzyły...oby tak zostało.

Do góry