reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

mississ- to o czym piszesz to lęki nocne, przerabiałam z Olkiem, u nas się uspokoiło, ale zawsze! po dniu pełnym wrażeń mamy nockę z głowy - do tej pory

U was też jeszcze bardziej piszczy jak próbujecie przytulić? Bo u nas tak było- dlatego nauczyłam się że tylko mówię mu że jestem o bok, po prostu przeczekuję.

Ostatnia edycja:
reklama
Kupujecie już wiosenne buty?
Mam właśnie zamiar w najbliższym czasie wybrać się po kolejne buty. Butów, które kupowałam starszemu w deichmannie niestety już nie ma a pamiętam, że były leciutkie i miękkie, szkoda:-(. Jestem więc na etapie oglądania w necie póki co.
Macie jakieś typy już?

Adas juz tupta w wiosennych nie tylko butach, ale tez kurteczce:) Co do bucikow, to ma Kickers - nie wiem czy i ile kosztuja w Pl (na pewno duzo, bo tam nic malo nie kosztuje), ale sa super i... ladnie pachna!! Normalnie nie poca sie nozki, buciki caly czas ladnie pachna:)
Kickers.com

dokladniej to mamy taki bucik http://www.kickers.com/fr/chaussures

mamolka
kurcze dzięki kobieto. cholercia wlasnie jak go trzyma sie na rekach on odpycha nozkami i sie nie uspakaja. hmm dziwne to jest czemuw ogole takie cos sie dzieje czy to jest nie wiem od ciemnosci w sumie to mamy jasno w pokoju polmrok taki. nie wiem ale napewno sprobuje metody z uspokajanie twoim sposobem. w ogole dlugo tak mialas? bo ja to mam od 6 miesiaca zycia jasia.

wrublik
ja musze wstawac o 4 rano jak mam pierwsza zmiane na 6 . i tak o 11-13 mam kryzys ze oczy mi sie zamykaja i nienawidze tak wstawac juz wole na nocki chodze. mam dość tych porannych zmian

Missiiss, aż brak mi słów, że tak ludzie są traktowani w pracy. Może zgłoś to, tylko wcześniej nagraj telefonem, że mówisz prawdę. :-( Wiadomo łatwo mi mówić.

Ja na dniach mam zamiar kupić kapcie i buty. Z zimowych Bartków wyrósł, więc teraz chodzi w adidasach. Muszę przyznać, że Bartki rzeczewiście porządne buty.

misssiiss U nas też jakoś wcześnie się to pojawiło- nie wiem czemu tak jest , może dlatego że Olek raczej wrażliwym chłopcem jest i tak wszystko przeżywa. U was były nianie- może dlatego Jasiek ma lęki- choć wątpię. A u was to macie tak noc w noc?? U nas to było na zasadzie kilka dni płaczu, potem długo długo nic, i znowu, teraz jak pisałam tak się dzieje po wyczerpującym dniu, pełnym wrażeń, np w gościach jak nocujemy

noc w noc raz na dwa miesiace sa moze 2 takie spokojne noce ale to od swieta. ninia dopiero od pazdziernika jest juz dlugo wczesniej tak mial. my juz wysiadamy po takich nocach juz w ogole mam dosc bo przez to ciagle budzenie sie po nocach czlowiek niewyspany chodzi plus praca to juz w ogole

U nas też było darcie się w nocy u Mateusza, ale uspokajał się po przytuleniu. Około miesiąca tak się męczyliśmy. Spacyfikowałam i młody od tego czasu spał z nami w łóżku. Problem nocnych pobudek zniknął jak ręką odjął. Tłumaczyłam sobie:sorry:, że potrzebuje czuć kogoś obok siebie.

hello zagladam na szybko bo juz wychodze do pracy ... maly dal nam opalic w sumie do 1:30 w nocy. straszne dzisiaj bylo i nie wiem tak naprawde czego mogl sie bac :/ spalam 2,5 zasne dzisiaj w pracy i nawet kawa mi nie pomoze. jeszcze w nocy pod blokiem 2 karetki staly az jestem ciekawa czy cos sie stalo tzn cos napewno ale mam nadzieje ze nie poważnego bardzo

reklama
missis łączę się z Tobą w dzisiejszym niewyspaniu... tyle że ja mogłam dłużej pospać...
Wiktoria dała popalić tak że myślałam że sąsiedzi policję jak nic wezwą... ostatnio tak płakała, jak miała kolkę, no i dziś myślę że też przyczyną był brzuszek... espumisan pomógł na pół godziny, a potem od nowa wicie się z bólu, przytulanie się na małpkę (rączkami i nóżkami) i dużo bączków... po jakimś czasie nie mogąc ją uspokoić, skapitulowałam i dałam przeciwbólowo nurofen... spała do rana...:sorry: i teraz to już nie wiem czy na pewno brzuszek czy ząbki...

Do góry