reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

antylopka wszystko zalezy jaka jest szefowa :) ja jej nie znam więc nie wiem co by było lepsze, więc nic nie radze...
missiiss ja bym chyba miala dosyć nowych opiekunek bo to tylko jaśka wygłupi... za dużo zmian. a jak już bym szukała to jakiejś kobiety trochę starszej, która już innej pracy nie szuka, która tylko chce się zajmować dzieckiem, żeby sobie dorobić. bo mloda jak znajdzie coś ze skladkami i lepiej płatne to ucieknie.

reklama
Gosia - ja jej nie lubie jako osoby, wiec stwierdzilam, ze nie bede sie silila na uprzejmosci, walne ten urlop na wakacje jesienne i jak dostane pismo o macierzynskim, to w odpowiedzi napisze o przeniesienie urlpu na po-macierzynskim. A ona niech sie buja.
missiiss - kwestia organizacji chyba. My nie mamy zlobka, tylko nianie i rano zaprowadzam Wiktorie do przedszkola, Adasia do niani a po pracy odbieram obojhe i wracamy sobie, spacerek, plac zabaw itp, w zaleznosci od pogody. Spotykamy sie z mezem w domu ok.18, a latem to nawet do 19 siedzimy razem na dworze.

gosia.b
ja wlasnie mam dość już niań jakichkolwiek i starych i mlodych i wszystkich

antylopka
ty to juz wprae chyba masz :) ja to mloda i nie dokonca jeszcze sobie potrafie wlasnie wszystko ogarnac i ulozyc zeby lad mialo ehh. ide dzisiaj na nocke bede miala o czym myslec...

antylopka
ty to juz wprae chyba masz :) ja to mloda i nie dokonca jeszcze sobie potrafie wlasnie wszystko ogarnac i ulozyc zeby lad mialo ehh. ide dzisiaj na nocke bede miala o czym myslec...
a ja to stara.... hehe
trening czyni mistrza:)
poza tym mamy z mezem stale godziny pracy, wiec od poniedzialku do piatku taki sam plan dnia - to duzo ulatwia

Hej.;-)
Antylopka no stara jesteś a co młoda? He he. :-D;-)
Missii nie zazdroszczę sytuacji. Powodzenia, może uda sie jednak jakąś opiekunkę wyrwać.

Wiosna idzie:tak:! Dzisiaj na spacerze z kundlem spotkaliśmy naszego tutejszego boćka! Pierwszy raz w tym roku, wrócił:tak:! Innego wyjścia nie ma, musi być coraz cieplej:-D! Tylko gdyby jeszcze nie ten deszcz.

Pierwszy raz dzisiaj wstałam bez bólu. Piękne uczucie:rolleyes:. Chodzę na rehabilitacje. Dostałam coś nowego i to jak widać pomaga.

Mały się budzi, trzeba wrzaskuna z łóżka wypuścić.

Słuchajcie napisała do mnie Mama Grudniowego Smyka- Basi. Proszę wrzućcie na grupę może któraś nie wie co zrobić z 1% podatku :-)

"Witam serdecznie.
Na BB jestem od marca 2009 roku. Swoją "karierę" zaczynałam na wątku Ciąża po poronieniu - straciliśmy synka w 18tc..
Przez prawie 2 lata staraliśmy się o dziecko i nastał cud.
W grudniu 2010 roku urodziła się nasza Calineczka - Basia..Basia jest chora - urodziła się z rozszczepem kręgosłupa. Całą ciążę czytałam wątek Grudniowych Mam i bałam się odezwać..Nie chciałam zapeszyć swojej ciąży..Nie umiem tego wyjaśnić..

Zbieramy 1% na rehabilitację i leczenie dla Basieńki.
Poniżej wklejam adresy podstrony Basi na stronie Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą", której to Basia jest podopieczną.

Fundacja Dzieciom "Zd��y� z Pomoc�" - OPP

Wpisując w PIT Informacje Uzupełniające - BARDZO WAŻNE!!!! jest by wpisać :" 15050 Wieczorek Barbara " - i ten numerek i imię i nazwisko są bardzo ważne - tylko wtedy Wasz 1% trafi na subkonto Basieńki.

W razie jakichkolwiek pytań bądź wątpliwości - proszę o kontakt!
z góry przeserdecznie dziękuję - Ola_PM"

Zobacz Profil: Ola_PM - Forum BabyBoom

Witam w pochmurny piątkowy dzień.
Zaczynam popołudniówki i tak mi jakoś żal, że nie będę mogła popołudnia spędzić z Hubim, jakoś tak przyzwyczaiłam się do tego.
Nam jakoś udaje się pracować na różne zmiany, ale mimo to musimy mieć kogoś kto przez 2 godziny posiedzi z Małym zanim ja albo mąż wrócimy z pracy. Zdarza się oczywiście, że mamy tą samą zmianę i wtedy Hubert musi być 9 godzin z nianią lub babciami. Kiedyś łudziłam się, że da się to ułożyć bez pomocy osób trzecich, ale nie ma szans. A co do niani to na razie zgodziła się ciotka męża nam pomagać, zobaczymy tylko jak nam się współpraca ułoży ;-) Musimy tylko dogadać szczegóły i od marca zacznie. Na szczęście moja nowa Kierowniczka zaproponowała, że dostosuje się do naszych potrzeb i ułoży grafik pod grafik męża, więc mam nadzieje, że pomoc ciotki ograniczymy do minimum.
U nas temperatura miła, ale wiatr i zachmurzone niebo wszystko psuje ;/
No nic trzeba iść pobrykać z Hubertem i zbierać się do pracy...

hej kochane
buzc cos o tym wiem, teraz jak opiekunka odchodzi to tez bede pracowala na zmiane z mezem i to wtedy jak beda luki w grafiku wiec bede mniej godzin robila ale ludze sie a moze licze na to ze z 1200 przyniose. nocki tez bede miala wiec light. damy rade :)

zaraz wlasnie sie szykuje bo pospalam z nocki 5 godzin i dzisiaj na 12 ide. od 18 do 6 rano... a potem 2 h snu i caly dzien z jaskiem nie wiem czy nie padne ale nie mam wyjscia... trudno dam jakos rade bo musze . mam nadzieje ze fajni ludzie beda na zmianie to bedzie milo i przyjemnie w pracy :)

mamolka
fajnie ze wpisałaś ja zawsze oddaje 1% podatku więc napewno jej pomożemy :)

antylopka
stara ale jara :p nie no zartuje sobie :) ale masz racje kwestia wprawy i czasu :) dam rade w sumie to bede miala luki w grafiku wiec bedzie kilka dni ze spedzimy razem zeby tylko 110 godzin zrobic to wyzsza stawka jest od razu wiec oprocz kilku dni wolnych ktore bedziemy mogli spedzic razem reszte bedzie pracujacych a to chyba lepsze niz jakbym miala ciagle grafik ze maz wpada a ja szybko wypadam:)

krolcia
o bociek :)

Ostatnia edycja:
reklama
hej ale słoneczko u mnie...
coś chciałam napisać, hmmmm:confused2: znowu ta pamięć
nie zazdroszczę sytuacji z opiekunkami...
niech już ta wiosna przyjdzie, choć ja mam ostatnio takie przypływy gorąca że mi ciągle w domu za gorąco, mąż narzeka że w lodówce mieszkałabym, no ale teraz np mam w domu 23stopni ciepła... a maluśka obgilana nadal, tyle że w końcu wylazła ostatnia dwójka, no i czwóreczka ciągle się pcha, więc katar typowo zębowy

no i mamy sukces słomkowy!!! od wczoraj zajarzyła w końcu maluśka jak się pije ze słomki, trochę się dławi przy tym, ale kuma

Do góry