reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej
Pisałam przed chwilka do Aluski ale nie odpisuje :-(
Gwiazdeczka przekazuje, że na jakiś cas jest bez neta i pozdrawia Was.
A ja dochodze do siebie po tygodniu M w domu ;-) Oo jak dobrze, ze poszedł do pracy :-p

reklama
Mamolka odezwij się tam do Aluśki i daj znać co i jak...

Ja też dzisiaj do tesco:tak:. Mój żel do prania jest w super promocji. Jak w auchanie zobaczyłam cenę to się zaczęłam jak głupia śmiać:sorry: do tego żelu he he he

Olcia a w tych sklepach typu saturn, media czy tym podobne nie ma jakiś promocji?

Hej,
Też czekam na wieści od Aluśki...

Olcia przybijam piątkę odnośnie nocy:/ moj gad dziś chyba miał jakieś wzdęcia, bo co jakieś piętnascie minut się zaczynał prężyć i złościć, po czym bąk, i spanie dalej przez okol 15 minut ...i tak chyba do 3.... a ja jeszcze głupia zamiast go napoic na noc to mu o 2 dalam butelke mleka:/

Co do laptopow, to nie pomogę, ale radzę przewertować net, tam jest taniej niż w media czy sarturnie na pewno:)

Ja zakupy zrobiłam wczoraj, masakra, podstawowe rzeczy i 90 zl pękło... głupio mi to robić, ale zawsze potem patrzę paragon czy się kasjerka nie pomyliła, oczywiście zawsze wychodzi że nie, ale nie dowierzam po prostu, że "nic" nie kupione, a zawsze 100 wydana...

Missii niestety do mnie tez nie doszły:) ale nic się nie przejmuj:)

Sarka, super że małż już w domu:)

Ostatnia edycja:
Hejo

Ja się melduję chora, normalnie połamało mnie:no2:nie mam na nic siły...

Też czekam na wieści od Aluśki.....

olcia oj dzis narzekac nie mogę, nocka przespana w całosci od 20 do 8:tak: a tym bardziej fajnie że tatuś kapał i kładł, ja w tym czasie byłam na zakupach;) takze zycze by dzis spanie przeszło na Twoją:tak: ...(nie opuszczając mojej oczywiście hehe)...Za to teraz jeszcze nie spi i chyba nie zamierza, a ja marzę o tym by zmrużyła oko.

ewwe nic nie mów o wydawaniu, bo mi 100 w warzywniaku potrafi pęknąć:sorry: a gdzie reszta ja się pytam?

Ostatnia edycja:
Czesc :) Swego czasu zdarzylo mi sie wchodzic i chyba pare razy naweet cos napisalalm ale czasu niesty brak :( Praca Emilcia wielkie zamieszanie z budowa domu :( A szkoda bo fajnie poradzic sie innych mam wyzalic i cieszyc sie sukcesami:) Postaram sie wchodzic i pisac co jakis czas jak opczywiscie nie przeszkadzam bo Wy juz sie znacie a ja tak wchodze z butami:p Szczesliwego nowego roku dla wszystkich dzieciaczkow :)

I mam takie pytanie ile waza mniej wiecej i ile wzrostu maja wasze dzieciaczki. Moja Emila wazy 11.400 i ma 85cm martwie sie troche ze moze troche za duzo wazy jak myslicie?

krolcia
:-Dklonem :) ale czad :-) fajnie ze udalo sie cos kupic nie drogiego :tak:

sarka
a jaki sklep otworzyliscie?? moze wpadne :)
co do tesciowej to naprawde z moja bys nie wytrzymala ... a moze ja jestem zbyt nerwowa ale wkur... mnie ta baba jak nikt inny:crazy: obecnie planuje jasia dac do zlobkka piraci z prakowej jest niedaleko nas. na 5godz. dziennie taki karnet to 550 zl miesiecznie. zobaczymy tylko co odpisza na moich kilka pytan...

olcia
wiem co o tym... ja wiedzialam ze ja k jasiek spal cale nocy od 1 mies zycia to to szczescie nie moglo trwac dlugo i od 6 miesiaca juz sie budzi a ostatnimi czasy nawet co godzine :eek: ja mam nockiw tym tygodniu w pracy i moj maz biedny jest bo tak to na zmiane walczymy... zaczynam sie zastanawiac ze ta opiekunka mu cos robi... a nie mam jak kamery zamontowac:no: co do odsypiania... ja jak mam nocki odsypiam od 1,5 godziny do 4 max a na ostatniej nocce w piatek oczy normalnie doslowniena zapalkach bo juz jestem taka przemeczona... nie mam jak odespac ...bo sie zmieniamy zmezem przy jaśku

ewwe
kurde jak pizne ten moj telefon w kat to sie rozwali na kawalki... w ogole dziwne zeczy mis ie ostatnio robia w telefonie. nagle smsy ktora przychodza sa gdzies w srodku np mam od jednej osoby 50 smsow i kolejny przychodzi to wbija go w srodek :eek::crazy: musze tel. zmienic ale no oczywiscie wesolych swiat i wszystkiego co najlepsze. spoznione ale szczere:-p;-)
a propo zakupw tez zazwyczaj gowno kupie i w ch... zaplace... po wyplacie zwykle podstawowe rzeczy jakie musimy kupic to 300 zl nie ma i zawsze tez przegladam paragon... i tez zawsze widze to co ty :confused2: a i zawsze pampersy jaskowi po wyplacie kupujemy na caly miesiac wiec kasy idzie po wyplacie zaraz a pozniej znow wyliczamy ile na dzien bo nima za duzo...

Karolina
moj jasiek wazy 12 kilo i troche :) a wzrostu nie wiem ile ma ale wysoki jest ;-) wiec spoko :)

w ogole o 14 przychodzi opiekunka jakas ktora sie wydawala bardzo fajna i zastanawiam sie czy na rozmowe wziac ją do domu czy na spacer wyjsc z mlodym i pochodzic i pogadac jak myslicie ?? narazie jestem w proszku w samych majtach i koszulce siedze ... kurde boje sie znow ryzykowac i zastanawiac sie czy opiekunka mi dziecko nie porwala i czy dobrze sie nim zajmuje ...

Missii pisałam żebyś się nie przejmowała:) taka natura złośliwa rzeczy martwych:D Ale dzięki hehe :)
Współczuję z tymi niańkami, ostatnio próbowałąm sobie wyobrazić jakbym się czuła gdybym musiała dziecko takiej pod opiekę zostawić - w myślach mi serce pękało - więc nie wiem co by było w realu:) kiepsko raczej:)

Karolina, mój syn waży ponad 10 kilo - zreszta już od jakiegos czasu mniej wiecej tyle samo - przypuszczam ze dlatego, że zaczal chodzić i stad stała waga, ale w sumie to moglby troszkę przytyć bo mi te jego nożyny takie się chude wydają:) mierzy jakieś 80 cm.

Sarka, lepszy mąż w rozjazdach niż w szpitalu:D

Wyglądam jak potwór, dostałam od Boryska z bańki, i załatwił mi i górną wargę i dolną:/ dobrze że mi zębów nie wybił:/

reklama
No ja tez sie zastanawiam czy od lutego nie wrocic do pracy na caly etat i rozgladam sie za jakas niania. Najlepieij jakby znalazla sie jakas z polecenie wtedy zawsze czlowiek pewniejszy jak wie z kim zostawia malucha. Jaki koszt jest takiej niani u Was w miastach ? W Krakowie okolo 1200zl dlatego zastanawiam sie czy warto wogole i czy to sie oplaca.Poki co Emila choruje siedzimy w domu i obie ziewamy heh :p Mam nadzieje ze wszystko przejdzie do konca tyg zeby isc na spacerek bo pogoda dopisuje:)

Do góry