reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej
Pisałam przed chwilka do Aluski ale nie odpisuje :-(
Gwiazdeczka przekazuje, że na jakiś cas jest bez neta i pozdrawia Was.
A ja dochodze do siebie po tygodniu M w domu ;-) Oo jak dobrze, ze poszedł do pracy :-p

reklama
Mamolka odezwij się tam do Aluśki i daj znać co i jak...

Ja też dzisiaj do tesco:tak:. Mój żel do prania jest w super promocji. Jak w auchanie zobaczyłam cenę to się zaczęłam jak głupia śmiać:sorry: do tego żelu he he he

Olcia a w tych sklepach typu saturn, media czy tym podobne nie ma jakiś promocji?

Hej,
Też czekam na wieści od Aluśki...

Olcia przybijam piątkę odnośnie nocy:/ moj gad dziś chyba miał jakieś wzdęcia, bo co jakieś piętnascie minut się zaczynał prężyć i złościć, po czym bąk, i spanie dalej przez okol 15 minut ...i tak chyba do 3.... a ja jeszcze głupia zamiast go napoic na noc to mu o 2 dalam butelke mleka:/

Co do laptopow, to nie pomogę, ale radzę przewertować net, tam jest taniej niż w media czy sarturnie na pewno:)

Ja zakupy zrobiłam wczoraj, masakra, podstawowe rzeczy i 90 zl pękło... głupio mi to robić, ale zawsze potem patrzę paragon czy się kasjerka nie pomyliła, oczywiście zawsze wychodzi że nie, ale nie dowierzam po prostu, że "nic" nie kupione, a zawsze 100 wydana...

Missii niestety do mnie tez nie doszły:) ale nic się nie przejmuj:)

Sarka, super że małż już w domu:)

Ostatnia edycja:
Hejo

Ja się melduję chora, normalnie połamało mnie:no2:nie mam na nic siły...

Też czekam na wieści od Aluśki.....

olcia oj dzis narzekac nie mogę, nocka przespana w całosci od 20 do 8:tak: a tym bardziej fajnie że tatuś kapał i kładł, ja w tym czasie byłam na zakupach;) takze zycze by dzis spanie przeszło na Twoją:tak: ...(nie opuszczając mojej oczywiście hehe)...Za to teraz jeszcze nie spi i chyba nie zamierza, a ja marzę o tym by zmrużyła oko.

ewwe nic nie mów o wydawaniu, bo mi 100 w warzywniaku potrafi pęknąć:sorry: a gdzie reszta ja się pytam?

Ostatnia edycja:
Czesc :) Swego czasu zdarzylo mi sie wchodzic i chyba pare razy naweet cos napisalalm ale czasu niesty brak :( Praca Emilcia wielkie zamieszanie z budowa domu :( A szkoda bo fajnie poradzic sie innych mam wyzalic i cieszyc sie sukcesami:) Postaram sie wchodzic i pisac co jakis czas jak opczywiscie nie przeszkadzam bo Wy juz sie znacie a ja tak wchodze z butami:p Szczesliwego nowego roku dla wszystkich dzieciaczkow :)

I mam takie pytanie ile waza mniej wiecej i ile wzrostu maja wasze dzieciaczki. Moja Emila wazy 11.400 i ma 85cm martwie sie troche ze moze troche za duzo wazy jak myslicie?

krolcia
:-Dklonem :) ale czad :-) fajnie ze udalo sie cos kupic nie drogiego :tak:

sarka
a jaki sklep otworzyliscie?? moze wpadne :)
co do tesciowej to naprawde z moja bys nie wytrzymala ... a moze ja jestem zbyt nerwowa ale wkur... mnie ta baba jak nikt inny:crazy: obecnie planuje jasia dac do zlobkka piraci z prakowej jest niedaleko nas. na 5godz. dziennie taki karnet to 550 zl miesiecznie. zobaczymy tylko co odpisza na moich kilka pytan...

olcia
wiem co o tym... ja wiedzialam ze ja k jasiek spal cale nocy od 1 mies zycia to to szczescie nie moglo trwac dlugo i od 6 miesiaca juz sie budzi a ostatnimi czasy nawet co godzine :eek: ja mam nockiw tym tygodniu w pracy i moj maz biedny jest bo tak to na zmiane walczymy... zaczynam sie zastanawiac ze ta opiekunka mu cos robi... a nie mam jak kamery zamontowac:no: co do odsypiania... ja jak mam nocki odsypiam od 1,5 godziny do 4 max a na ostatniej nocce w piatek oczy normalnie doslowniena zapalkach bo juz jestem taka przemeczona... nie mam jak odespac ...bo sie zmieniamy zmezem przy jaśku

ewwe
kurde jak pizne ten moj telefon w kat to sie rozwali na kawalki... w ogole dziwne zeczy mis ie ostatnio robia w telefonie. nagle smsy ktora przychodza sa gdzies w srodku np mam od jednej osoby 50 smsow i kolejny przychodzi to wbija go w srodek :eek::crazy: musze tel. zmienic ale no oczywiscie wesolych swiat i wszystkiego co najlepsze. spoznione ale szczere:-p;-)
a propo zakupw tez zazwyczaj gowno kupie i w ch... zaplace... po wyplacie zwykle podstawowe rzeczy jakie musimy kupic to 300 zl nie ma i zawsze tez przegladam paragon... i tez zawsze widze to co ty :confused2: a i zawsze pampersy jaskowi po wyplacie kupujemy na caly miesiac wiec kasy idzie po wyplacie zaraz a pozniej znow wyliczamy ile na dzien bo nima za duzo...

Karolina
moj jasiek wazy 12 kilo i troche :) a wzrostu nie wiem ile ma ale wysoki jest ;-) wiec spoko :)

w ogole o 14 przychodzi opiekunka jakas ktora sie wydawala bardzo fajna i zastanawiam sie czy na rozmowe wziac ją do domu czy na spacer wyjsc z mlodym i pochodzic i pogadac jak myslicie ?? narazie jestem w proszku w samych majtach i koszulce siedze ... kurde boje sie znow ryzykowac i zastanawiac sie czy opiekunka mi dziecko nie porwala i czy dobrze sie nim zajmuje ...

Missii pisałam żebyś się nie przejmowała:) taka natura złośliwa rzeczy martwych:D Ale dzięki hehe :)
Współczuję z tymi niańkami, ostatnio próbowałąm sobie wyobrazić jakbym się czuła gdybym musiała dziecko takiej pod opiekę zostawić - w myślach mi serce pękało - więc nie wiem co by było w realu:) kiepsko raczej:)

Karolina, mój syn waży ponad 10 kilo - zreszta już od jakiegos czasu mniej wiecej tyle samo - przypuszczam ze dlatego, że zaczal chodzić i stad stała waga, ale w sumie to moglby troszkę przytyć bo mi te jego nożyny takie się chude wydają:) mierzy jakieś 80 cm.

Sarka, lepszy mąż w rozjazdach niż w szpitalu:D

Wyglądam jak potwór, dostałam od Boryska z bańki, i załatwił mi i górną wargę i dolną:/ dobrze że mi zębów nie wybił:/

reklama
No ja tez sie zastanawiam czy od lutego nie wrocic do pracy na caly etat i rozgladam sie za jakas niania. Najlepieij jakby znalazla sie jakas z polecenie wtedy zawsze czlowiek pewniejszy jak wie z kim zostawia malucha. Jaki koszt jest takiej niani u Was w miastach ? W Krakowie okolo 1200zl dlatego zastanawiam sie czy warto wogole i czy to sie oplaca.Poki co Emila choruje siedzimy w domu i obie ziewamy heh :p Mam nadzieje ze wszystko przejdzie do konca tyg zeby isc na spacerek bo pogoda dopisuje:)

Do góry