reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

pisałyscie ze u was to takie pecherzyki były u nas tego nie ma przynajmniej jak narazie ale tak jak pisałam pokarmowa u nas wygladała zupełnie inaczej no i nie było mowy o biegunce a juz tym bardziej o temperaturze. alergia u nas to duże czerwone swiecace sie plamy - takie były bo etraz mielismy juz spokoj
zadzownie dzis do naszej prywatnej pani alergolog opowiem sytuacje czy to moze byc alergia i czy mogłaby ta wysypke jeszcze jutro zobaczyc - ale to dopiero wieczorem bo wczesniej telefonów nie odbiera
no własnie sunnflowerja wyczułam powiekszone wezły chłonne( tak mi sie przynajmniej zdawało) na co lekarka ze sa minimalnie powiekszone wiec to nie ma nic wspolnego

Ostatnia edycja:
reklama
gwiazdeczka a Twoja mama co mówi? czasem to lepsze oko od niejednego lekrza....
Ja sama czasem wiem po prostu lepiej co jest mojemu dziecku i o laboga - jakie leki nalezy podać:dry:

My dzis nie wychodzimy, pogoda raz że nie zachęca a dwa mała ma troche katar więc ni bede ją w tą zgniliznę targać na dwór, W. odbierać nie muszę bo M to zrobi. Ja zajme sie troche robota w domu bo jestem w tyle przez sklep. Dzis mamy odbbiór sanepidu...

ja was przeprasam ze tak tylko o sobie ale jakos inaczej dzis nie umiem jeszcze te swieta nie dosc ze juz beda kiepskie to jeszcze teraz ta wysypka od małego ;/
moja mama tez twierdzi ze to nie pokarmowa oczywiscie sugerujemy sie tym jak ona wygladała kiedys i za zadne skarby nie umiem uwierzyc ze przy pokarmowej moze wystapic temperatura - drugi powód ktory odrzuca hipoteze ze jest to wysypka pokarmowa

sory ze jednoo pod drugim ale nie moge edytować:confused:

gwiazdeczka przy alergii nie ma gorączki, no chyba że przy okazji jakas infekcja sie przyplątała. A pisałas że Wojti chorował ostatnio...brał jakieś leki? może na nie sie uczulił. Często też dzieci sa na ibuprofen uczulone a pewnie nim zbijasz mu temp. Często dzieci uczula penicylina (ja z W. byliśmy w szpitalu nawet ale on przy okrutnych plamach strasznie spuchł plus puchło mu gardło i sie dusił...) bedąca w składzie np popularnego Augumentinu.

Sarka to znaczy że dziś masz sanepid? Kurczę jak tak to trzymam kciuki!!
Swoją drogą znajomy ma piekarnię, i dzwoni do niego pani z sanepidu:" dzień dobry bleblble jakich państwo używacie ulepszaczy, spulchniaczy, konserwantów, ogólnie jakie "E" dorzucacie państwo do pieczywa?" , znajomy : "eee żadnych" i na tym skończyli rozmowę. Kilka dni później sanepid wpada na kontrolę, przeszukali całą piekarnie i mówią. "Wie pan że nie wierzyliśmy że pana wypieki są bez "E", w całym regionie są może tylko ze dwie takie piekarnie, gratuluję"

moje dziecko odkad skonczyło poł roku praktycznie nie choruje nie wliczajac kataru także zadnych leków nie przejmujemy, dzis w nocy dopiero podałam na goraczke ale wtedy juz wysypka była
jesli was juz zanudzam tematem to juz nie musicie go poruszac i jeszcze raz dziekuje za wszelkie odpowiedzi, wiecej tutaj mozna sie dowiedziec niz u lekarza

Jak to różyczka to leczenie objawowe- zbijanie temperatury i tym podobne, jak ospa to też objawowe- przy cięższych przypadkach dopiero włącza się leki- także spokojnie odczekaj. To co piszesz wyglada bardziej na różyczkę.

Bodzinka na bezsenność to ciepłe mleko :-)
Lusia na urodziny dostała takie grające niby radio, chodzi z nim po domu i rusza śmiesznie tyłkiem. Ciekawe jakby im się w parze z Fifkiem tańczyło :-D
Bleeeeeeeeee fujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ciepłe mleko :-p
Jak Sun pokazuje to i ja też :-p
bodzia1762.jpg

By bodzinka at 2011-12-22
brusdedsuede.jpg

bodzia1992.jpg

bodzia1842.jpg

reklama
Do góry