reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej Dziewczyny!!!
nie wchodzilam na forum dzisiaj a wy chyba z 8 stron naprodukowalyscie:)
dzisiaj zlapal mnie jakis przeokrutny katar a do tego mnie zatoki bolaly dobrze ze maz byl w domu to sie mala zajal do 14 bo ja wygladalam i czulam sie jak zombie ale chociaz do fryzjera sie doczlapalam bo mialam umowionego zeby sciac wlosy chociaz do ramion bo tak jak niektorym z was garsciami mi wychodzily a do tego Lenka potrafila mi je wyrywac i wkladac sobie je do buzi, tak jak wszystko co znajdzie sie jej w jej zasiegu reki..

co do odbijania to ja zawsze odbijam i za kazdym razem bardzo glosno beka wiec powietrze nadal polyka

Lenka miala jedno odparzenie i to po kupie antybiotykowej wlasnie i wietrzenie, mycie woda z mydlem dzieciecym i smarowanie penatenem na odparzenia w dwa dni pomoglo

jakas paranoja z tymi szczepionkami Bodzinka, kiedys sie pytalam pielegniarki w przychodzni czy zawsze sa wszystkie bo myslalm ze jak chce sie np 5w1 to trzeba uprzedzic a ona powiedziala ze dla tych zapisanych na ten dzien zawsze sa i nigdy nie braklo

ja tez lubie czytac ale teraz jak wiadomo malo na to czasu mam, chyba ze wieczorami i tak udalo mi sie przeczytac bardzo przyjemna ksiazke "Gorzka czekolada" Lesley Lokko wiec polecam

Wiolcia trzymajcie sie z Krzysiem. Lenka brala augumentin jak miala 2 miesiace bo miala taki kaszel jak na zapalenie pluc ale ani goraczki ani zadnych objawow nie miala tylko ten kaszel i w koncu po tygodniu jej przeszlo i do tej pory nie wiadomo co to bylo przy osluchiwaniu tez nic nie bylo slychac.

Sarka ja do tej pory okresu nie mialam ale jestem na cerazette od 6 tyg. po porodzie i czasem mnie tylko brzuch poboli i tym oto sposobem jestem wolna od okresu od dobrego roku:)

reklama
niunia się obudziła i zrobiła WIEEELKĄ kupę pomarchewkową! Strasznie się cieszę ponieważ ja marchewka zakorkowała na 5 dni! Jak dobrze, że już ma pusty brzuszek:D
teraz leży na łózku i się turla jak szalona. Dosłownie z plecków na brzuch z brzuszka na plecki i tak po calutkim łóżku.

S. znowu na baletach. Tym razem mają 100 lecie (już od kilku miesięcy je obchodzą, jestem ciekawa ile imprez jeszcze pod to podepną);/ w operze i zaprosili chyba z 10 ministrów i jakichś nadętych czubków... nie mają na co kasy wydawać...

a ja zaraz zrobię mojemu synkowi ryż na mleku...postaram się by wyszło podobne do belriso...

laseczki znacie może jakieś fajne przepisy na babki? ja mam ochotę wypróbować coś innego na święta, Może wrzućcie na kulinarny jakieś sałatki świąteczne, czy inne potrawy. Chętnie poeksperymentuję.

Ja będę robić taką: Rosinengugelhupf - niemiecka babka z rodzynkami i migdałami
Na tej stronie jest jeszcze kilka innych fajnych :) Ale wybrałam w ciemno, bo to moja pierwsza babka będzie - formę już w Almie zamówiłam, jutro przyjdzie ;)

Nie no... Umieram... Właśnie się natknęłam w artykule na słowo "Mojrzesz"... I pisała to kobieta z Katedry Judaistyki. A szukając wrotek dla bratanicy, znalazłam aukcję z opisem: "najlepsze wrotki na małe nużki". Ja chyba przyciągam takie rzeczy...
Padłam, ale to w zasadzie nie jest śmieszne, ja Ci współczuję, sama mam uczulenie na błędy. To co wypisują internauci to pikuś, czasem dziennikarze popiszą się niezłymi kfiatkami;-) A już moje ulubione to: "puki", "akcesorji" i nagminne kończenie celownika l. mnogiej na "ą" (rowerą, samolotą :dry:) I tu wychodzi, że faktycznie tylko 5% czyta więcej niż 7 książek na rok :tak:

Agbar - widzę, że dziś mała rocznica - najlepszego w urodzinki;-)

Antylopka - fajnie, że wróciłaś;-)

Joamar też dawno nie było:confused:

jejku, ile naprodukowalyscie przez jeden dzien!!! wszystko przeczytalam, ale juz zapomnialam, co mialam napisac ;)

ja dzis zalatana, bo od rana zakupki, a potem pojechalysmy odwiedzic moich dziadkow. do tego mam mega bol glowy, bo mialysmy kiepska noc :(

hannah i mamolka tez dawno nie zagladaly ...

Jestem załamana:-( 3 dni w przedszkolu i Amanda już poległa:-( usnęła mi o 17.00 (mówiła że jest zmęczona ale tak to się normalnie zachowywała :confused:)ale teraz jak ją dotknęłam to trochę za gorącą mi się wydała :-(za termometr a tu 39stopni wyskoczyło:-( i jak ja mam przed tym choróbskiem uchronić Martynę:no2::no2:

Ostatnia edycja:
Franek zasnął bez smoka!!! Jupi!!! Ale siedziałam sobie w jego pokoju przy biurku, bo mam jeszcze trochę pracy, i chyba czuł, że jestem obok, uspokoił się i śpi :) Ale fajnie :) Może mu już zaczyna powoli słabnąć odruch ssania i będzie łatwiej mu teraz zasnąć spokojnie. Na razie będzie sukces, jeśli wieczorem zrezygnuje ze smoczka, potem będziemy go usuwać w dzień :)

reklama
My jutro mamy szczepienie - 6w1 i rota, mam pytanko - czy uzywał ktos tych plastrów bądź maści znieczulającej EMLA?

ja stosowałam już 2 razy. Za pierwszym za malo posmarowalam i nic nie dalo. Więc na drugi raz posmarowałam wiecej, tak jak było w ulotce i mojej to pomogło, bo nawet nie zorientowała się, ze byl zastrzyk ;-)

Do góry