reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

:szok::eek:Salomiiiiiii a mówili Ci może jak radzić sobie z bólem łona??:eek::szok:

;(((( dziś to już wyjątkowo mnie napier..... za przeproszeniem ;(

miałam się o to zapytać gin w zeszłym tyg jak byłąm na wizycie i co?? oczywiście zapomniałam....

Ja wczoraj stałam w kasie pierszeństwa:):) Tak kochane STAŁAM!! w kolejce ze 20 min i *****.... zapytałam tylko pana w kasie czy kasa nr 45 mu coś mówi.... zrobił tylko wielkie oczy bo jak ja się mogłam odezwać.... I zamiast dowidzenia to mu powiedziałam że postać to ja sobie mogłam w każdej kasie:/ .... ehhh naprawde jak tak dale pojdzie to ci kasjerzy beda sobie musilei specjalizacje z odbierania porodów robić..bo jak tak dalej pojdzie to im tam wezme któregoś dnia i urodze:confused2: przypuszczalnie nie tylko ja...

reklama
Nie było mnie troszkę a Wy tyle naprodukowałyście;)
Jestem po wizycie, ale była mega szybka więc pozwolę sobie tu napisać. Wszystko ok. Maluszek leżał sobie główką w dół:) Kolejna wizyta już ze szczegółowym USG za 2 tyg. Lekarz pozwolił zażyć tantum verde czy septolete na gardło i wapno pić z wit.C i rutinoscorbin. Póki co (odpukać)bardziej mnie nie rozkłada choróbsko, a mój facet umiera...temperatury nie ma, gardło go już nie boli "Tylko" raz mu zimno, raz gorąco i meeega słaby jest...
Tunia super sukienka:)

ewwe miałam to samo w sklepie,nie dosyć że mała skakała mi prawie po głowie,brzuch mam taki że trudno nie zauważyć ale co tam przy kasie pierwszeństwa stali sami młodzi i nikt mnie nie przepuścił to jeszcze jak kasjerce powiedziałam że to żadne pierwszeństwo to zrobiła taką minę jakby miała mnie zaraz zjeść. Ale to nic ostatnio stałam u diabetologa ponad godzine nim się zwolniło miejsce bo nikt nie był łaskaw mnie wpuścić na miejsce:-( Zresztą teraz jest tak wszędzie. Można podejrzewam rodzić i nikt by nie zareagował,totalna znieczulica,a najgorsze są babcie i ich hasła w stylu"kiedy ja byłam w twim stanie słodziutka to na polu cały dzień pracowałam" buu,aż się krew buzuje!!!!!!!!!!!!!
Do juterka wszystkim:-)

Ostatnia edycja:
Ewwe ja nie mam bolu lona wiec nie pytalam, w kazdym razie ze te wszystkie bole w okolicach miednicy procz rozciagania odpowiedzialne sa w wiekszej mierze ciazowe hormony, tu na pierwszym miejscu jesli chodzi o cwiczenia jest basen, basen i jeszcze raz regularny basen i nie chodzi tu o jakies intensywne plywanie(zabka trzeba bardzo ostroznie i nie za bardzo rozkracznie) tylko o przebywanie w wodzie i delikatne sobie plumkanie, to niesamowicie dobrze wplywa na miesnie i kosci, poza tym te wszystkie cwiczonka na miednice no i nalezy unikac np mycia podlogi :O oraz gwaltownych ruchow, a takze sztywnosci np w chodzeniu. poszperam na necie moze znajde podobne cwiczenia jakie mam podane to wrzuce na odpowiedni watek bo prawde mowiac czuje sie po nich dzis suuper.

salomii daj znac gdzei je wrzuciłaś jak juz te cwiczenia znajdziesz...
Tunia ja jak w 1 ciazy kupowalam spodnie w happy mum to tez sie rozczarowalam jak mi przyszly bo na fotce wygladaly o wiele lepiej niz w rzeczywistosci. Ale Twoja sukienka jest naprawde fajniutka i jak sie C podoba to dobrze:)
Ja wlasnie na kolacje zajadam kanapki z pomidorem i cebulą bo Paulinka cos zasmarkana, męża gardlo boli tak wiec sie bronie jak mogę...
A teraz sie pochwale.. bylam dzisiaj u gina, szyjka dluga na ponad 4 cm, dzidzia waży ok 1400g a wynik morfologii mam taki ze pielegniarka i gin byli w szoku-bo sie tak rzadko zdarza. A skoczyl mi z 11,7 na 14,8-lepiej niz przed ciążą:):) takze żelaza juz nie biore .. Ale jest i gorsza strona bo jak stanelam na wage to 11 kg na +:(... od ostatniej wizyty 4 kg nabralam -no ale gdzies te slodycze jednak musza sie nagromadzic. A w I ciazy przybrałam w sumie 13 kg ale teraz pewnie bedzie wiecej i to duzo... bo jakos nie wierze ze z tego slodkiego zrezygnuje....
Acha i pytałam gina o tą kreske od pepka i mi powiedzial ze mam ale jest bardzo jasna a że w 1 ciazy była bardziej widoczna to moze oznaczac ze jakies inne hormony były bardziej aktywne.
renczysia fajny kombinezon i tanio upolowałaś...
3majcie sie dziewczynki i nie poddawajcie sie chorobom... Zdrówka jak najwiecej zycze:D

Ja też już po wizycie i wszystko opisałam w odpowiednim wątku :)
Yvona nawet nie wiedziałam, że za kreskę odpowiedzialne sa hormony -myślałam że to sprawka karnacji.

Ewwe a co masz na myśli mówiąc o bólu łona?? Bo ja chyba cos takiego niestety mam co noc... ale nie pytałam co na to bo stwierdziłam, że pewnie coś się naciąga ;)

ja wpadam tylko na moment, bo przyjechala kuzynka meza na kolacyjke. do tego po calym dniu jezdzenia jestem padnieta. ale przynajmniej u kardiologa wszystko ok - serducho zdrowe, mam tylko lykac magnez :DDDD

:szok::eek:Salomiiiiiii a mówili Ci może jak radzić sobie z bólem łona??:eek::szok:

;(((( dziś to już wyjątkowo mnie napier..... za przeproszeniem ;(

miałam się o to zapytać gin w zeszłym tyg jak byłąm na wizycie i co?? oczywiście zapomniałam....

Mam taki ból łona i okolic (czasami rozciąga się na pachwiny, ale rzadko) od miesiąca. Dziś pani doktor powiedziała, żeby... przyzwyczaić się ;) On się nasila przy wysiłku, więc ćwiczenia na łagodzenie bólu raczej odpadają. Kiedyś próbowałam to rozchodzić, ale było gorzej. Lekarka podała jako receptę magnez na rozluźnienie i więcej leżenia i odpoczywania.

Poza tym wózek przyszedł i generalnie jestem zadowolona, ale strasznie mnie zdołowała dzisiejsza wizyta, więc trochę radość jest przyćmiona. Mówię sobie, żeby myśleć pozytywnie, ale... Ale o tym w odpowiednim wątku.

reklama
Ciagnę temat kas dla kobiet w ciaży- totalna znieczulica, ja ostatnio za każdym razem stoję w tych kasach min 10min i też mnie nikt nie przepuszcza, nie rozumiem dlaczego w ogóle w tych kasach obsługuje się innych ludzi, skoro są one przeznaczone dla niepełnosprawnych i kobiet w ciąży- raz tylko byłam świadkiem jak pani w markecie za ladą z wędlinami nie obsłużyła jednej pani, gdyż za nią stała kobieta w ciąży którą obsłużyła pierwszą ale takie gesty to rzadkość.

Do góry