reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Ja jak się położe na plecach to za chwile młody zaczyna kopać a po paru minutach brzuch mi się napina. Za to jak śpie na boku to mnie bolą pośladki :/ w pierwszej ciąży tez tak miałam, dziwne to ale tak jest.

mam tak samo :d do bólu pośladków automatycznie dochodzi ból nóg :D
jak leżę na plecach to też z reguły napina mi się brzuch. na szczęście nie zawsze bo czasami jak nie mogę uleżeć na boku to nic innego nie pozostaje mi jak plecki.
najgorsze to jest przewrócenie się z jednego boku na drugi. tak mnie wtedy wszystko boli, że aż się budzę bo czuję że aż piszczę z bólu hehe masakra!
salomii myślę, że emerytki czasami mniej narzekają niż my teraz :d moja 90-letnia babcia ma szybsze tempo w tej chwili niż ja :D
tunia - jak sukienka? pasuje?

reklama
Tunia normalnie boska ta sukienka. Jak bym tak mężowi w takiej wyskoczyła to by wszystki kłopoty znikneły w momęcie hi hi. Pozdrowionka:-) Robie tak jak zaplanowałam,więc mykam wszystko przygotować. Napiszę ci jutro jak było. Buziaczki brzuszate:-)

sukienka pasuje, akurat ma długość ciut za kolano, cycki się zmieściły, brzuszek to i większy wejdzie, jest taka lekka i lejąca się, na modelce na zdjęciu wygląda na bardzo opiętą, zamówiłam S, bo w XS mogłabym nie wejść i jest taka luźna, wygodna, ale dopasowana, C. mówi, że bardzo ładna, buty mam do niej szare z klamrą od ryłko i będzie biały żakiet,
poszukam biżuterii jakiejś i git, na cywilny może być, a na kościelny może się załapię kiedyś na ecru, choć nie wiem jak to kościół widzi jak się już ma męża po cywilnym i dziecko czy można do ołtarza w białym

Tunia Cudna ta sukieneczka :)
Jeeest wygrałam aukcję :)

to pokaż ten kombinezonik :)

C. pojechał podpisać umowę i przyjedzie nowym samochodzikiem :) bosche jak ja się nauczę taką kobyłą jeździć, do tej pory jeździłam naszym malutkim zwrotnym opelkiem, mitschibischi carismy moich rodziców prowadzić nie lubiłam, bo to wielkie, a ta audi jest jeszcze większa, cóż jak coś to będę parkować na 3 razy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a na kościelny może się załapię kiedyś na ecru, choć nie wiem jak to kościół widzi jak się już ma męża po cywilnym i dziecko czy można do ołtarza w białym

tunia a co ma kościół do koloru sukienki???
Chociaż słyszałam, że kiedyś to zasłaniali podobno Matkę Boską jak do ślubu szła kobieta posiadająca już dziecko...,
ja miałam suknie w kolorze off white/śmietana, do tego welon i jeszcze nagie ramiona...a mój synek niósł nam obrączki:tak:
więc spokojnie pójdziesz do ołtarza w ecru:-)

Gosia B. Ja tez sie budze przy przekladaniu sie z jednego boku na drugi. Bolą mnie wtedy biodra i okolice - i nawet czasem cos strzela :szok: Na plecach nie spie bo mi nie wygodnie.

Ostatnio faktycznie zachowuje sie jak starsza pani. Wolniej chodze na male dystanse. I ciagle cos mnie boli :-p
Dzis zalozylam ponczo, jak do sklepu szlam, i myslalalm ze brzuszek jakos sie chowa bo to obszerne - a pani w sklepie mnie zagadnela, ze pewnie niedaleko termin... :-p No ladnie :-) A w tramwajach nadal nie zauwazaja.... :confused2: ;-)

Tunia fajnie ze pasuje sukienka :) Wyglada bardzo ladnie, jak tak samo lezy na tobie - to bedziesz pewnie slicznie wygladac z dodatkami :happy:
Mysle ze nie masz sie co przejmowac kolorem sukni - chyba teraz sie mniej zwraca uwage na to. Chyba ze trafisz na jakiegos nawiedzonego ksiedza - ale raczej marne szanse :-p Ja mialam sukienke ecru + bordo. Nikt sie nie czepial, ze nie tradycyjna...

ehehhe, Tunia, idziesz w takiej sukni jaka chcesz miec, jeszcze tego brakowalo by sie koscol do sukni wtracal :O i tak za duzo sobie pozwalaja.

Moje drogie emerytki hehe, ja wlasnie wrocilam z cwiczen z fizjoterapeuta hehe i musze powiedziec ze bylo super chociaz niektore cwiczenia sprawialy maly bol w niektorych czesciach ciala :) mam caly zestaw roznych nieinwazyjnych cwiczonek ktore pomagaja na bole i wzmacniaja miesnie miednicy, heh szczegolny nacisk na miesnie kegla by nie sikac bezwiednie po porodzie ;>
Byly tez porady dotyczace spania, by lezac na boku wsadzac sobie niedzy nogi duza podusie lub koldre lub te ciazowa podusie, lub opierac sobie noge wlasnie wyzej na czyms lacznie z glowa, to pomaga odciazyc staw biodrowy i pomaga tez brzusiowi. Odnosnie spania na plecach to nie jest wskazane(swiadome spanie:D) bo przechodzi tam jakas zyla(nie zrozumialam jaka) i mozna sie nabawic odretwien, zesztywnien na skutek kiepskiego przeplywu krwi a takze najnormalniej w swiecie zemdlec podobnie jest z dzidziolkiem. Jak lezymy na wznak to wazne bysmy mialy wyzej plecki i glowke czyli zainwestowac w ekstra poduchy no i jeszcze dodatkowo musimy miec cos pod nogami by tez byly troche wyzej, czyli tez np duza poduche lub jakis walek lub koc zwiniety itd ja nieswiadomie ten patent przetestowalam sobie juz jakis czas temu (mamy milion poduch w lozku ;)) i super sie sprawdza, mozna sobie nawet chwilke pospac tak i sie czlowiek nie udusi hehe

to tyle co sie dowiedzialam

a teraz boje sie podejsc do drzwi od tarasu.. Lilianka miauczy bo chce wejsc ale miauczy w ten dziwny "mysi" sposob :O:O:O wczoraj udusila myszke mala ale na szczescie nie zdazyla jej przyniesc mi w prezencie bo zauwazylam to przez okno i skusilam ja do powrotu puszka z karma a W odrzucil myszke w kosmos.. (znowu myslala ze ja zjedlismy heeh) no i obawiam sie ze ponownie dokonala zabojstwa bo drze ten pyszczek morderczy pod oknem tak specyficznie, yyyyyyyyyyyh ide zobaczyc :/

reklama
Tunia niech by mi tylko Ksiądz wybrzydzał z sukienką, prędzej bym księdza zmieniła jak sukienkę:-D a iść możesz w rażącej bieli, nie ma to zadnego znaczenia, nie żyjemy gdziej za Bugiem (choć czasem mogłoby się tak wydawać:sorry:)
Sukienusia śliczna, dozekać się zdjęć Twoich nie mogę z tego Slubu:-p

mnie też plecy bolą jak leże na boku, na plechach chwilowo ból przechodzi ale całkiem na plecach nie mogę bo mnie dusi:confused2: ręce mnie bolą, szyja mnie boli eeech jak mam iśc spać to mam juz nerwa że znów będę obolała:eek:

Wiolcia ja położnej przytakiwałam jak mi o diecie mówiła ale gdzieś mi to od razu drugim uchem ulatywało pod sufit:-D bo szczerze do jasnej ciasnej kiedy można pojeć jak nie wtedy gdy jest się w ciązy ;-)........tym bardziej ka człowiek wiecznie na diecie i czeka mnie to jeszcze znowusz za pare mies.:sorry:

Do góry