reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ufff dzisiaj juz krew mi nie leci tylko brazowe resztki z wczoraj bodaajze... ciekawe czy na jakies badanie dzisiaj pojde... pogrzebia i znow pewni cos poleci... :/ jedyne pocieszenie jest takie ze maly ladnie kopie :)

dzisiaj cala noc nie spalam lozko wbijalo mi sie wszedzie :/ wygladam jak zombie

reklama
Cześć mamuśki. Znowu słońce wychodzi:-(, a myślałam, że choć jeszcze jeden dzień będzie spokoju.

Chciałabym coś sprostować. Nie wiem dlaczego, ale już w kilku miejscach pisałyście, że rodzi się więcej dziewczynek. Tylko demografia mówi cos innego. Co prawda jest więcej kobiet, ale to wynika z innych przyczyn, bo rodzi się właśnie więcej chłopców. Krzywa płci zmienia się w zależności od wieku. No i im starszy człowiek, tym mniej osobników płci mękiej, a więcej osobników płci żeńskiej. Kobietki sa jednak silniejsze i dłużej żyją i to dlatego pań jest więcej.

Dobra, dosyć mędrkowania:zawstydzona/y: Nie mam planu na dzisiejszy dzień, więc szybko muszę wymyslić sobie coś do roboty. Pewnie padnie na szydełko, albo wyciągnę maszynę dziewiarską mojej mamy i spróbuję zrobić sweterek dla chrześniaka.

Pozdrowionka dziewczęta:-D

mississ - widze, ze Tosia zmienila sie w Mikolaja :-) trzymajcie sie w tym szpitalu!

ciekawe jak tam ewwe - mamolka miala z nia kontakt, ale jest na wakacjach ... ma ktos jeszcze numer do ewwe???

u nas przyjamnie chlodno - rano bylo +16 :tak: ale od srody podobno znowu upaly ... wczoraj poszlam z mala na spacer na 2,5 godziny i powiem wam, ze rozbolal mnie po tym posladek prawy. taki nerwobol mi idzie od czesci lezdzwiowej - na szczescie tylko przy chodzeniu i to tylko dopoki nie rozchodze. takze da sie zyc.

milego dzionka!

Witam

Ja już kawusie wypiłam. U mnie za oknem pochmurno i jakieś 18 stopni :-) tak wię dzisiaj odpoczywamy od słoneczka. W prascy znowu nuda, może uda mi się wytrzymać jeszcze dwa tygodnie tych nudów to akurat popracowałabym do połowy ciąży :-).

Tunia - mąż jak chory to tak jak Twój facet - pełna izolacja ode mnie, żebym sie nie zaraziła :-), a o tych bólach po lewej stronie to koniecznie powiedz na wizycie, coś bardzo często cie tak kłuje i kłuje i nie chce przestać. Trzeba to zgłosić.
Ja USG połówkowe będzie miała 13 sierpnia w 21 tc, bo lekarka na urlopie jest.

cześć babeczki!!

no to po weekendzie! Ja Was podziwiam, że tyle przez weekend naskrobiecie. Ja nie mam WCALE czasu na BB w zasadzie już od piątku wieczorem:tak:

Wczoraj mięliśmy PIERWSZĄ ROCZNICĘ ślubu!!!
Ale się wzruszyłam! Moi rodzice zrobili dla nas taki baaaardzo odświętny obiad my kupiliśmy tort i jak przyjechaliśmy to moja mama włączyła naszą płytkę ze ślubu. Ryczałam jak dziecko:sorry2:
Moja prawie- bratowa z bratem kupili nam prezencik, wszyscy dzwonili z życzeniami (ale było milutko że pamiętali). Mój S. dał mi przepiękne kwiatki i wieczorem poszliśmy na kolację do restauracji:-) . To nasza pierwsza rocznica ślubu, a 11 bycia razem. Ślub braliśmy tego dnia, w którym się poznaliśmy:-D

missiiss jejku co Ty bidulko masz za przeboje znów... Skoro z MIKOŁAJKIEM wszystko dobrze to najważniejsze - tylko niepotrzebnie Ty znów się denerwujesz. Dobrze,że jesteś w szpitalu. Maja oko na to paskudne krwawienie i na synusia:tak:

Ostatnia edycja:
to ja tak od razu bo ktos o ewwe pytal :) ewwe w sobote wyszl ze szpitala i odppoczywa w domku miala sie pojawic dzisiaj na bb ale u niej wwsio ok :)

olcia a no przeboje ... :/ juz wczoraj z mezem stwierdzilismy ze zanim sie dzidzia urodzi to do grobvbu z nerwow naas wysle... ehh jakby bylo tak pieknie vze skoro dzidzio zdrow to bedzie good ale tak pieknie nie jest u mnie szyjka jest slaba to jest problem :/ ale najwazniejsze ze juz nie krwawie tylko plamki starej krwi jeszcze ciut ciut :) moze sie uda donosic chociaz do tego 32-34 tygodnia ...

tunia to zycze ci zebys sie nie zarazila i zeby przeeszlo facetowi twojemu.:) bedzie dobrze tylko bez buzi buzi ;)

missiiss musisz po prostu przeleżeć ta ciażę! chuchać i dmuchac na siebie, oszczedzać na maksa, to trudne przez tyle miesięcy ale niezbedne, wszystko będzie dobrze:tak:

Tunia Super :)

Wiecie, że my to już od 2 lat bierzemy w okresie jesienno zimowym i jak duzo pada homeopatyczne srodki uodparniajace... Rzadko zdarza nam sie chorowac, Julka brała antybiotyk tylko 2 razy w swoim zyciu i wiem, ze o 2 za duzo. Pijemy actimela, chociaz moj maz i tak twierdzi, ze nie dziala, poki co jest w porzadku :) Teraz też musimy zacząć brać po jednej fiolce tygodniowo bo wolałabym nie przeziębiać sie co krok. Najbardziej to się boję co będzie jak Julka od wrzesnia zacznie chodzić do przedszkola, że bedzie sama chora ciagle i mnie bedzie zarazala jeszcze :/

Dziewczynki napisałam na zamkniety cosik, moze cos mi doradzicie?

reklama
Staram się nadrobić weekend... ale widzę, że to niemożliwe :-DA więc krótko:
Co do rodzących się dziewczynek to w tym roku rodzi się o wiele więcej chłopców i ciągle tylko słyszę "wojna będzie, tyle chłopców się rodzi". Coś w tym jest bo wokół mnie sami chłopcy :tak:Może 2 lata wcześniej czy może nawet rok temu (a może nie hehe) było więcej dziewczynek ale rok 2010 króluje w chłopców.

Missiiss biedaczysko kochana :(( Trzymaj się tam, bo widzę że psychika podpada a nie powinna!! Masz doskonałą opiekę a szyjka spokojnie wytrzyma do 39 tc! Głowa do góry!

Do góry