reklama
Sarka no ja wlasnie nigdy nie lubilam kapac sie w takiej cieplej wodzie ale teraz to bym posiedziala... Mysle, ze woda, ktora nie przekracza tych 36 stopni nie powinna zaszkodzic Tylko uwazaj, jak wychodzisz z wanny :*
anula_mm
czekając na...
ja z powodu, że brałam Clostilbegyt przyjmuję z zalecenia lekarza luteinę od początku cyklu i pociągnie się to pewnie do końca I trymestru, do tego tylko kwas foliowy i jak na razie jest ok dużo owoców warzyw i wszystko na co mam ochotę to co mi oczywiście wolno jeśćA powiedzcie Dziewczynki bierzecie jakiś progesteron, tzn. luteine lub inne tabsy??
sarka Pijecie kawę?
Ja lubię i piję dwie takie lżejsze dziennie
czasem mi ciężko z papierosami, paliłam niestety, teraz już nie palę oczywiście ale niestety nie odrzuciło mnie i nadal mam chęć na dymka eeeech
Ja pije kawę ale bardzo,bardzo rzadko raz w tyg filiżankę rozpuszczalnej z mlekiem jakoś mnie nie ciągnie,a przed ciążą piłam w sumie też mało jedną dziennie.Jeśli chodzi o fajeczki to też paliłam,ale jak się dowiedziałam że maleństwo będzie to rzuciłam moment,na początku jak widziałam lub czułam zapach papieroska to miałam ochotę zapalić ale nie było tak że szlak mnie trafiał bez fajki jak to się czasami zdarzało przed ciążą,a teraz to nie ciągnie mnie jakoś specjalnie,ale piffka bym się napiła tak łyczka jednego :-)
proponuję "bezalkoholowe" nie zaszkodzi na pewno a załagodzi pragnienie
kawę piję ale bardzo słabą do tego pół na pół z mlekiem i też bardzo rzadko 1-2 w tygodniu
papierosy rzuciłam w styczniu zeszłego roku więc już mam problem dawno z głowy walczę tylko od tamtego czasu z moim mężem że to bez sensu nałóg
Ostatnia edycja:
ines2707
Zaciekawiona BB
Dziewczyny,ale nas tu duuuzzzooo.:-) Ja śpię całymi dniami,jest to silniejsze ode mnie :-)Może dlatego też,że odstawiłam kawe,która mnie codziennie stawiała na nogi-zastąpiłam ją teraz inką:-)
Witam wszystkie mamy,te grudniowe i te nie grudniowe, które tu zaglądają!
Ja jestem w trzecim tyg. ciąży, więc Maluszka spodziewam się na Boże Narodzenie
Jeszcze nie byłam na wizycie u gina (jutro - a właściwie to już dziś - się wybieram),
nie miałam tez żadnych badań krwi,
za to 2 pozytywne testy, jeden na 5 dni przed spodziewanym terminem @ i drugi na dzień po.
Życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych fasolek
Ja jestem w trzecim tyg. ciąży, więc Maluszka spodziewam się na Boże Narodzenie
Jeszcze nie byłam na wizycie u gina (jutro - a właściwie to już dziś - się wybieram),
nie miałam tez żadnych badań krwi,
za to 2 pozytywne testy, jeden na 5 dni przed spodziewanym terminem @ i drugi na dzień po.
Życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych fasolek
sarka
trójkowa mama
Ale kawa nie jest szkodliwa w ciąży - nie mówię tu o jakimś mocarzu i osobach z nadciśnieniem. Mi wręcz lekarz w tamtej ciązy przykazał jej picie jednej dziennie bo miałam bardzo niskie ciśnienie.
Witamy bambilam
naprawdę nas tu duuuużo))
Witamy bambilam
naprawdę nas tu duuuużo))
Salomii
Fanka BB :)
dzien dobry dziewczynki i wszystkie nowe tez )
joamar jak wypilabym kawe nierozpuszczalna z 3 lyzeczek to bym umarla chyba a napewno skonczyloby sie to telepka kawa jest w jakis sposob szkodliwa bo to pobudzacz ale napewno delikatna kawka ze smietanka nie zaszkodzi, ja tez z natury mam niskie cisnienie ale teraz dawno nie sprawdzalam. W kazdym razie od kawy mnie odrzuca
jaaa wczoraj dostalam od kolezanki dwie pary spodni ciazowych, jedne troszke noszone drugie nowki.. strasznie sie zapieralam przed nimi bo cos sobie w glowce uroilam ze nie biore tylko ew przymierze by nie zapeszac
no i pognalam do niej w moich ostatnich najluzniejszych portkach ktore funkcjonowaly juz z rozpietym rozporkiem i na gumke, przymierzylam i juz zostalam.. jaka ulga!!
joamar jak wypilabym kawe nierozpuszczalna z 3 lyzeczek to bym umarla chyba a napewno skonczyloby sie to telepka kawa jest w jakis sposob szkodliwa bo to pobudzacz ale napewno delikatna kawka ze smietanka nie zaszkodzi, ja tez z natury mam niskie cisnienie ale teraz dawno nie sprawdzalam. W kazdym razie od kawy mnie odrzuca
jaaa wczoraj dostalam od kolezanki dwie pary spodni ciazowych, jedne troszke noszone drugie nowki.. strasznie sie zapieralam przed nimi bo cos sobie w glowce uroilam ze nie biore tylko ew przymierze by nie zapeszac
no i pognalam do niej w moich ostatnich najluzniejszych portkach ktore funkcjonowaly juz z rozpietym rozporkiem i na gumke, przymierzylam i juz zostalam.. jaka ulga!!
reklama
mamolka
Fanka BB :)
Dzień dobry!
Elena, Bambilam Witajcie! Fajnie, że jesteście!
Elena może tak miało być, teraz się tym nie zamartwiaj i ciesz się na małego bączka pod choinkę! Bo jaki może być wspanialszy prezent
Ja wczoraj padłam. 20:15 położyłam synka spać a sama siebie położyłam spać o 20:30 (po wcześniejszym małym spotkaniu z sedesem). Od 4 do 5 rano miałam poranne przemyślenia bo za chiny nie mogłam zasnąć :/
Dziś z mężem uśmialiśmy się rano, bo ściągnął sobie do telefonu taką aplikację Soundhound super sprawa Słuchasz radia, oglądasz film a tam w tle leci jakaś fajna piosenka, której nie znasz. Przykładasz telefon w stronę źródła dźwięku i ci w kilka sekund znajduje jaka to piosenka Tytuł, płyta, autor, czasem od razu słowa piosenki
Elena, Bambilam Witajcie! Fajnie, że jesteście!
Elena może tak miało być, teraz się tym nie zamartwiaj i ciesz się na małego bączka pod choinkę! Bo jaki może być wspanialszy prezent
Ja wczoraj padłam. 20:15 położyłam synka spać a sama siebie położyłam spać o 20:30 (po wcześniejszym małym spotkaniu z sedesem). Od 4 do 5 rano miałam poranne przemyślenia bo za chiny nie mogłam zasnąć :/
Dziś z mężem uśmialiśmy się rano, bo ściągnął sobie do telefonu taką aplikację Soundhound super sprawa Słuchasz radia, oglądasz film a tam w tle leci jakaś fajna piosenka, której nie znasz. Przykładasz telefon w stronę źródła dźwięku i ci w kilka sekund znajduje jaka to piosenka Tytuł, płyta, autor, czasem od razu słowa piosenki
Podziel się: