reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam,
Z wielkimi obawami dołączam do Waszego grona,parę dni temu zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki:-) Pisze,że z obawami bo juz poroniłam 2 razy,miałam się juz więcej nie wpisywać żeby nie zapeszać,ale tak się cieszę,że muszę sie pochwalić.Z moich wstępnych ustaleń wynikla że to 4 tydzień.

reklama
Gratuluję nowym mamusiom:tak:
Ja właśnie jestem po obiadku mdłości na razie przeszły i dziś zrobiłam pstrąga pieczonego w folii a na deserek banany w sosie z miodowo-cynamonowo-imbirowym. Od razu mi lepiej po tym zdrowo-słodkim jedzonku:-):-):-)

joamar a dalabyś przepis na te banany, bo aż mi ślinka pociekła :-p:-p:-p:-p:-p
hehe właśnie też chciałam to napisać:))) prosimy o przepis! ;)

co do tabletek to ja biorę Duphaston i witaminę E. Pierwsze profilaktycznie, jak to powiedział gin, żeby wspomóc w tych pierwszych tygodniach macicę progesteronem, potem już sama sobie śmiało radzi i nie ma obaw, a to drugie zapobiega niedoborom witaminowym w organiźmie, oraz wpływa dobrze na układ krwionośny dzięki czemu krew jest lepiej dotleniona i dostarcza do płodu wszystkie potrzebne składniki,

Pijecie kawę?
Ja lubię i piję dwie takie lżejsze dziennie
czasem mi ciężko z papierosami, paliłam niestety, teraz już nie palę oczywiście ale niestety nie odrzuciło mnie i nadal mam chęć na dymka eeeech

joamar a dalabyś przepis na te banany, bo aż mi ślinka pociekła :-p:-p:-p:-p:-p
Ja zrobiłam z 3 bananów - 3 rozciąć na pół wzdłuż. Na patelni rozpuścić ok 2 łyżki masła, dodać 6 łyżek miodu, trochę skórki pomarańczy (jak ścieramy ze świeżej to z połowy wyparzonej) albo małą garstkę gotowej np. Bakalandu, pół łużeczki cynamonu i pół łyżeczki imbiru lub gałki muszkatałowej. Z tego wszystkiego robi się sosik na który kładziemy przepołowione banany i podsmażamy z około 1,5 min. jedna strona i 1,5 min. druga strona. Jak dłużej podsmażymy to mogą się rozklapciać. Bardzo dobrym dodatkiem są lody waniliowe bądź serek danio. Podajemy oczywiście na gorąco. Polecam jak ktoś ma ochotę na coś słodziutkiego. SMACZNEGO

joamar dziękuję ślicznie, specjalnie dziś po banany pojechałam :)

ja też właśnie profilaktycznie dostałam luteinę...
ja problemu z kawą nie mam bo w ogóle jej nie piję, nie dość że smak mnie odrzuca to jeszcze zapach:/

reklama
firenka to tego łyczka chyba mozesz, tylko czy on Cię zaspokoi :-D?

świetny przepis z tymi bananami, muszę sobie i Wiktorowi zrobić:-p

a jeszcze jedno pytamie mam... odnośnie kąpieli w wannie, bo ja uwielbiam się długo moczyć, w dośc ciepłej wodzie, z Wiktorem też się kapałam, słyszałam że to nie zalecane, jak Wy do tego podchodzicie?:blink:

Do góry