reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Sarka fajnie, że się udało
No i "w końcu" dopadły mnie mdłości, których tak oczekiwałam;-) Już wiem, że z moim maleństwem jest ok więc po 2 godz. stwierdzam, że mogą już przejść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziś powiedzieliśmy Julii o dzidzi strasznie się ucieszyła.

oj kbetina ostatnio dopadła ciebie chyba chandra. A wiesz jakie jest lekarstwo na to? Duuużo czekolady lub lodów albo spokojny spacer, wyjście do kina, no i oczywiście zakupy!

kaczucha poczekaj do 7 tyg ( bo tak średnio pojawiają się mdłości) :p Jeszcze będziesz sobie pluć w brodę. hehehehe ;-)

niestety słodkie odpada ;/ w pierwszej ciąży to jadła tylko słodkie a teraz to lipa, nie chce mi się, a za zakupy mąż by mnie udusił ;-)

Witam kobietki:)

Witam wszystkich :)
w poniedziałek testem , a dziś beta 3905 potwierdziło się, że udało nam się w końcu zapracować na poszerzeniem rodziny :). Wczoraj poszłam do lekarza, któremu niestety nie udało się fasolki znaleźć, ale jestem dobrej myśli za tydzień kolejne podejście do USG. Termin teoretycznie na 24.12 :D, choć znając poprzednie doświadczenia nie sądzę, żeby udało mi się do wigilii donosić :).
gratuluję:)
witaj na grudniowych mamach:)

Witaj Bombek ! Serdeczne gratulacje! Fajnie że nas już tak dużo. Udzieliło się dokładnie 49 mam! A jeszcze kilka pewnie niedługo znowu się odezwie. Fajnieee :D

Mnie dziś mdłości od rana towarzyszą, ale do zniesienia więc jest ok.
Mój małżonek ma ze mną problem- postępuje ze mną tak jak w pierwszej ciąży ( dziś kupił mi na śniadanko kapuśniaczka i gniazdko, które w pierwszej ciąży pożarłabym zanim doniosłabym zakupy do kuchni....a dziś ...hmm... ZONK :D bo ja mam całkiem inne zachcianki... hihih kochany mężuś ( zwariuje ze mną).

Dziewczyny jak to jest ze swojskim białym serem? Mogę go jeść? Bo dostaję ser ze wsi i planowałam na dziś pierogi.
AAAA... jeżeli chodzi o sery pleśniowe ( oczywiście jak ktoś lubi jak np. JA :D) To patrzcie na etykietę, bo np sekret mnicha jest z mleka pasteryzowanego i można spokojnie jeść. Jak kupujecie na wagę to też się pytajcie o skład.
Nie mam pojęcia jak to jest ze swojskim białym serem ale pamiętam,że ja w pierwszej ciąży jadłam dużo białego sera.
a zachcianki inne to może inna płeć będzie kochana?:)

kurcze a ja mam zero wymiotów, kompletnie nic mnie nie ciągnie do tego...:crazy:
całą pierwszą ciążę ani razu nie zwymiotowałam i wszystko było ok.w ogóle ciąża była praktycznie bezobjawowa i lekarz mówił żeby się cieszyć:) także bez nerwów nic złego się nie dzieje, nie każda kobieta wymiotuje.ja jestem w drugiej ciąży i owszem mam mdłości ale wymiotów na razie zero;)

Witam serdecznie wszystkie Mamuśki;) Melduję że jestem szczęśliwą grudnióweczką z terminem na 26 :))) Jestem juz po pierwszej wizycie u gina, kropeczka ma 5,1 mm, i wszych ok :)
Jestem też mamą Wiktorka, który w sierpniu skończy 5 lat i nie może doczekać się....brata oczywiście;)hehe
Widzę że wąteczek bardzo żwawy i bardzo chętnie do Was dołącze na ten szczególny dla nas okres.
Pozdrawiam
witamy, gratulujemy i pozdrawiamy:)

Sarka fajnie, że się udało
No i "w końcu" dopadły mnie mdłości, których tak oczekiwałam;-) Już wiem, że z moim maleństwem jest ok więc po 2 godz. stwierdzam, że mogą już przejść:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Dziś powiedzieliśmy Julii o dzidzi strasznie się ucieszyła.

Fajnie że Mała się ucieszyła.to naprawdę dla rodzica ważne.Moja Jula jeszcze nie wie.zobaczymy jak to przyjmie;)

Dziewczyny boli mnie ten brzuch w dole, czuję tam ciągle jakieś przemiany, ciągnięcia, czasem jak na @ i zaczynam troszkę panikować czy tak ma na pewno być.w środę idę do lekarza ale Wy jesteście w takim samym stanie to i tak wiecie lepiej;)

Lena_R - co do bóli to jak dokuczają to weż sobie nospę. Mi mój gin przepisał i w razie potrzeby mogę brać do 3 tabl na dzień i to Nospę Forte! Na pewno jest bezpieczna, brałam prawie całą pierwszą ciążę;)

Co do sera wiejskiego o którym pisałyście to o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to ok, a jeśli prosto od krówki to nie wydaje mi się

Ja nie mam żadnych zachcianek, chwilami mam tylko wilczy apetyt ale i tak w normie:blink: z objawów jedynie ból piersi szczególnie dokuczliwy wieczorem, no i przejściowe bóle podbrzusza i krzyża, ale jak tylko dośc mi dokucza to biorę no-spę:tak:

Lena_R - co do bóli to jak dokuczają to weż sobie nospę. Mi mój gin przepisał i w razie potrzeby mogę brać do 3 tabl na dzień i to Nospę Forte! Na pewno jest bezpieczna, brałam prawie całą pierwszą ciążę;)

Co do sera wiejskiego o którym pisałyście to o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to ok, a jeśli prosto od krówki to nie wydaje mi się

Ja nie mam żadnych zachcianek, chwilami mam tylko wilczy apetyt ale i tak w normie:blink: z objawów jedynie ból piersi szczególnie dokuczliwy wieczorem, no i przejściowe bóle podbrzusza i krzyża, ale jak tylko dośc mi dokucza to biorę no-spę:tak:
dziękuję za odpowiedź:)
myślałam o tej no spie i chyba ją zakupie.

co do zachcianek to też ich chyba nie mam tylko odrzuciło mnie od slodyczy;)

reklama
Mnie odrzucilo, jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy, od miesnych obiadow. Moge jesc cos miesnego na kanapkach, byle nie za duzo. Ale obiady same lekkie. Najlepiej nalesniki z syropem klonowym. Moglabym jesc codziennie :D

Do góry