reklama
Sarka fajnie, że się udało
No i "w końcu" dopadły mnie mdłości, których tak oczekiwałam;-) Już wiem, że z moim maleństwem jest ok więc po 2 godz. stwierdzam, że mogą już przejść Dziś powiedzieliśmy Julii o dzidzi strasznie się ucieszyła.
No i "w końcu" dopadły mnie mdłości, których tak oczekiwałam;-) Już wiem, że z moim maleństwem jest ok więc po 2 godz. stwierdzam, że mogą już przejść Dziś powiedzieliśmy Julii o dzidzi strasznie się ucieszyła.
oj kbetina ostatnio dopadła ciebie chyba chandra. A wiesz jakie jest lekarstwo na to? Duuużo czekolady lub lodów albo spokojny spacer, wyjście do kina, no i oczywiście zakupy!
kaczucha poczekaj do 7 tyg ( bo tak średnio pojawiają się mdłości) Jeszcze będziesz sobie pluć w brodę. hehehehe ;-)
niestety słodkie odpada ;/ w pierwszej ciąży to jadła tylko słodkie a teraz to lipa, nie chce mi się, a za zakupy mąż by mnie udusił ;-)
Witam kobietki
witaj na grudniowych mamach
a zachcianki inne to może inna płeć będzie kochana?
Fajnie że Mała się ucieszyła.to naprawdę dla rodzica ważne.Moja Jula jeszcze nie wie.zobaczymy jak to przyjmie
Dziewczyny boli mnie ten brzuch w dole, czuję tam ciągle jakieś przemiany, ciągnięcia, czasem jak na @ i zaczynam troszkę panikować czy tak ma na pewno być.w środę idę do lekarza ale Wy jesteście w takim samym stanie to i tak wiecie lepiej
gratulujęWitam wszystkich
w poniedziałek testem , a dziś beta 3905 potwierdziło się, że udało nam się w końcu zapracować na poszerzeniem rodziny . Wczoraj poszłam do lekarza, któremu niestety nie udało się fasolki znaleźć, ale jestem dobrej myśli za tydzień kolejne podejście do USG. Termin teoretycznie na 24.12 , choć znając poprzednie doświadczenia nie sądzę, żeby udało mi się do wigilii donosić .
witaj na grudniowych mamach
Nie mam pojęcia jak to jest ze swojskim białym serem ale pamiętam,że ja w pierwszej ciąży jadłam dużo białego sera.Witaj Bombek ! Serdeczne gratulacje! Fajnie że nas już tak dużo. Udzieliło się dokładnie 49 mam! A jeszcze kilka pewnie niedługo znowu się odezwie. Fajnieee
Mnie dziś mdłości od rana towarzyszą, ale do zniesienia więc jest ok.
Mój małżonek ma ze mną problem- postępuje ze mną tak jak w pierwszej ciąży ( dziś kupił mi na śniadanko kapuśniaczka i gniazdko, które w pierwszej ciąży pożarłabym zanim doniosłabym zakupy do kuchni....a dziś ...hmm... ZONK bo ja mam całkiem inne zachcianki... hihih kochany mężuś ( zwariuje ze mną).
Dziewczyny jak to jest ze swojskim białym serem? Mogę go jeść? Bo dostaję ser ze wsi i planowałam na dziś pierogi.
AAAA... jeżeli chodzi o sery pleśniowe ( oczywiście jak ktoś lubi jak np. JA ) To patrzcie na etykietę, bo np sekret mnicha jest z mleka pasteryzowanego i można spokojnie jeść. Jak kupujecie na wagę to też się pytajcie o skład.
a zachcianki inne to może inna płeć będzie kochana?
całą pierwszą ciążę ani razu nie zwymiotowałam i wszystko było ok.w ogóle ciąża była praktycznie bezobjawowa i lekarz mówił żeby się cieszyć także bez nerwów nic złego się nie dzieje, nie każda kobieta wymiotuje.ja jestem w drugiej ciąży i owszem mam mdłości ale wymiotów na razie zerokurcze a ja mam zero wymiotów, kompletnie nic mnie nie ciągnie do tego...
witamy, gratulujemy i pozdrawiamyWitam serdecznie wszystkie Mamuśki Melduję że jestem szczęśliwą grudnióweczką z terminem na 26 )) Jestem juz po pierwszej wizycie u gina, kropeczka ma 5,1 mm, i wszych ok
Jestem też mamą Wiktorka, który w sierpniu skończy 5 lat i nie może doczekać się....brata oczywiściehehe
Widzę że wąteczek bardzo żwawy i bardzo chętnie do Was dołącze na ten szczególny dla nas okres.
Pozdrawiam
Sarka fajnie, że się udało
Fajnie że Mała się ucieszyła.to naprawdę dla rodzica ważne.Moja Jula jeszcze nie wie.zobaczymy jak to przyjmie
Dziewczyny boli mnie ten brzuch w dole, czuję tam ciągle jakieś przemiany, ciągnięcia, czasem jak na @ i zaczynam troszkę panikować czy tak ma na pewno być.w środę idę do lekarza ale Wy jesteście w takim samym stanie to i tak wiecie lepiej
niestety słodkie odpada ;/ w pierwszej ciąży to jadła tylko słodkie a teraz to lipa, nie chce mi się, a za zakupy mąż by mnie udusił ;-)
Ja w ciązy z Julą też jadłam dużo słodyczy a teraz zupelnie mnie odrzuciło, czyżby teraz wił sobie gniazdeczko chłopczyk?
sarka
trójkowa mama
Lena_R - co do bóli to jak dokuczają to weż sobie nospę. Mi mój gin przepisał i w razie potrzeby mogę brać do 3 tabl na dzień i to Nospę Forte! Na pewno jest bezpieczna, brałam prawie całą pierwszą ciążę
Co do sera wiejskiego o którym pisałyście to o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to ok, a jeśli prosto od krówki to nie wydaje mi się
Co do sera wiejskiego o którym pisałyście to o ile jest zrobiony z mleka pasteryzowanego to ok, a jeśli prosto od krówki to nie wydaje mi się
Lena_R - co do bóli to jak dokuczają to weż sobie nospę. Mi mój gin przepisał i w razie potrzeby mogę brać do 3 tabl na dzień i to Nospę Forte! Na pewno jest bezpieczna, brałam prawie całą pierwszą ciążę
dziękuję za odpowiedźJa nie mam żadnych zachcianek, chwilami mam tylko wilczy apetyt ale i tak w normie z objawów jedynie ból piersi szczególnie dokuczliwy wieczorem, no i przejściowe bóle podbrzusza i krzyża, ale jak tylko dośc mi dokucza to biorę no-spę
myślałam o tej no spie i chyba ją zakupie.
co do zachcianek to też ich chyba nie mam tylko odrzuciło mnie od slodyczy
reklama
(: Anka :)
Fanka BB :)
Mnie odrzucilo, jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy, od miesnych obiadow. Moge jesc cos miesnego na kanapkach, byle nie za duzo. Ale obiady same lekkie. Najlepiej nalesniki z syropem klonowym. Moglabym jesc codziennie
Podziel się: