reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam nowe grudniowe mamusie, oj przybywa nas szybciutko:-):-):-):-)
Ja mam tak wzdęty brzuch, że wygląda jakby 2 miesiąc, oczywiście mąż się ze mnie śmieje jak patrze na brzuch, że nie wiadomo czego tam wypatruję:tak::tak::tak: Zauważyłam, że w dole stał się troszeczkę twardszy. Ja też kompletnie nie pamiętam jak było w poprzedniej ciąży zresztą wtedy to była niespodzianka o której dowiedziałam się w 8 tyg. i to chyba było dużo lepsze bo nie zamartwiałam się tak wszelkim ukłuciem bólem itp.

reklama
Salomii..hehehe... nie no mamy takie krewetki akwariowe teraz mamy głównie red cherry i amano. Nigdy nie jadłam krewetek- ciekawe jak smakują ..:errr:

mówiąc o jedzeniu zjadłabym- spaghetti, albo zwykłych klusków z serem i skwarkami

Wiolcia_6 dziękuję za radę ( dziś na szczęście jest ten dzień bez objaw także czuję się świetnie).
W tym tygodniu czeka mnie wizyta u lekarza i wreszcie mój maluszek zostanie zmierzony i mam nadzieje,ze będzie ok.
Fajnie móc z wami pogadać i widzieć,że macie podobne dolegliwości bo Wam jakoś łatwiej się o tym mówi.
Mam jeszcze nadzieje,że huśtawka nastrojów tez mi szybko minie bo podobno staję się nieznośna..... (hihi)

heh nie wierze :)) Kbetina nieczesto spotyka sie babki ktore graja w gierki :)) inne niz np pasjans ;)
Wiolcia_6 jestem w ciazy podobno 7 tyg i 4 dni a wygladam jak parowka w bluzeczkach i koszulkach, ostatnio niewiele jem wiec to raczej nie z przejedzenia i staram sie odzywiac zdrowo, ale cokolwiek zjem to mam zgage a wszyscy dookola pozeraja moje migdalki na zgage:angry:
wlasnie znowu na obiad zjadlam rybke, tym razem lososia, i podziubalam kapustki kiszonej, podziuubalam i raptem poczulam ze musze zjesc cala kapustke! no i zjadlam i teraz nie bede miala watpliwosci jesli mnie wydmie :-D

W pierwszej ciąży nie mogłam za bardzo grać bo się tak emocjonowałam że dzidzia kopała ;-), ale teraz to jeszcze za wcześnie na ruchy maleństwa to szaleję do woli ;-)

kbetina- ty grasz w PS, ja jak mam zły dzień ( lub kończę jakiś etap w swoim życiu ) to chwytam za pierwszego z brzegu w bibliotece romantyka i znikam w czeluściach sypialni :) Strasznie mnie to rozluźnia.

firenka- masz chwilkę czasu tylko dla siebie :) wykorzystaj to- zrób sobie ekstra pazurki lub co tam zawsze chciałaś a nigdy nie miałaś czasu.

ja jestem z tych co nie lubią czytać :/ pasjansa też nie układam, za to gram w walki na PS i wtedyto nie ma zmartwieć, jak leje jakiegoś maszkarona ;-)

Ja przeważnie relaksuję się grając online a dokładnie na kurnik.pl :)

na kurnik też często zaglądam, gram najczęściej w kości ;-)

marze o zagraniu w jakaś gre :] niestety Zuzanka jest ostatnio najlepszym RPG jaki mam :D

Tak sobie siedzimy i liczymy i wyglada na to ze uda sie chyba urodzic przed swietami.
Zona juz troszke lepszy humor, napisalem jej maly liscik - licze ze sie troszke podbudowala. I Tata dzwonil ze ma sie Mama nie przejmowac wiec chyba sie troszke uspokoila. Jedyne co ja martwi to to ze jak bedziemy dalej na zmiany chodzic to beda takie tygodnie w ktorych praktycznie nie bedzie Zuzanki widziec :( niestety takie jest zycie... nie znajdziemy raczej takiego przedszkola do ktorego mozna dziecko zaprowadzic po 10. Zreszta w ogole dostac sie w tej chwili do przedszkola to cud wiec nie ma co przebierac.

Wizyta u lekarza 29/04 i tym razem raczej bedziemy szli na NFZ

Cześć dziewczynki taki ból ciągnący czy kłucia to chyba NORMA ,często tak mam jak wstaję czy zmieniam pozycję ciała ,To macica się rozciąga i mięśnie się przygotowują na rozrost.Brzuszka nie widać tak jak bym schudła trochę a jem jak słoń,tez macie taki apetyt? już się nie mogę doczekać wizyty a to jeszcze tydzień.Mamy terminy przed świętami ale myślę że jak weżmiemy się za porządki przedświąteczne to szybciej wylądujemy na porodówce.:-D

reklama
Ja tam nie wiem co ze mną, ani nie mam jakiś zmiennych humorów, no może jestem trochę poddenerwowana ale bez przesady, nie męczą mnie mdłości, jedyne co to te wzdęcia czasem. Chyba byłabym szczęśliwsza gdyby jakieś objawy zaczęły się pojawiać znaczyłoby to, że wszystko ze mną w porządku. Chyba do tego 30.04 zwariuję.

Do góry