reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Mam pytanie do pracujących ciężarówek - idziecie na L4 czy pracujecie do końca? A jeśli chcecie zwolnienie lekarskie to od którego tygodnia/miesiąca??

reklama
Witam się z rana:)

lena takie ciągnięcie jest normalne, przynajmniej ja takie miałam.

dzięki:) też mi się tak wydaje,ale wolę zapytać żeby się nie denerwować za bardzo;)

Ja miałam dzisiaj rano kryzys emocjonalny przez test.
Mianowicie, zrobiłam drugi, innej firmy i wyszły znów 2 kreski ale ta druga była jaśniejsza od tej z niedzielnego testu.i spanikowłam no bo powinna być ciemniejsza już dzisiaj ale już wiem,że to się zdarza, że nie tylko ja tak miałam i że to o niczym nie świadczy.a jutro idę na betę i wszystko będzie wiadomo.a Wy dziewczyny może miałyście takie sytuacje?

wiolcia - warto popracowac chociaz 3-4 miesiace. Nie pamietam juz jak to bylo ale wiem ze na tym zyskalismy. Musze zapytac Beaty jak to bylo

Szwarou chyba chodzi ci o to, że na L4 możesz byc pół roku później musisz składać wniosek o zasiłek rehabilitacyjny (czy jakis tam) i wtedy wzywaja cie na kontrolę w ZUS'ie (chociaz nie zawsze). Oba przypadki są płatne w 100%

Witam się z rana:)

dzięki:) też mi się tak wydaje,ale wolę zapytać żeby się nie denerwować za bardzo;)

Ja miałam dzisiaj rano kryzys emocjonalny przez test.
Mianowicie, zrobiłam drugi, innej firmy i wyszły znów 2 kreski ale ta druga była jaśniejsza od tej z niedzielnego testu.i spanikowłam no bo powinna być ciemniejsza już dzisiaj ale już wiem,że to się zdarza, że nie tylko ja tak miałam i że to o niczym nie świadczy.a jutro idę na betę i wszystko będzie wiadomo.a Wy dziewczyny może miałyście takie sytuacje?

witaj ja tez tak mialam do tego lekarz powiedzial ze ciązy nie widzi jutro mam wynik bety

Lena_R to nic zlego. Spokojnie. W 4 tygodniu ciąży takie zawirowania się zdarzają, nie denerwuj się i nie słuchaj głupot. Lekarz często nie widzi na początku ciązy bo jest własnie mała. Każda ciąża rozwija się inaczej więc spokojnie, bez nerwów :)

dzień dobry!

Joamar- tu nie ma co płakać tylko się cieszyć że czujesz się najnormalniej na świecie :) Ja ci zazdroszczę- z chęcią oddałabym ci mdłości i wymioty jeżeli poprawiłoby ci to humorek :p

l4 mnie nie dotyczy

Wczoraj się dowiedziałam że koleżanka męża z pracy jest w ciąży- z tego co mi mówił ma termin na 17 grudnia :) Fajnie- tylko ona taka chudzinka że ja teraz przy niej to jakieś monstrum :p To wstyd będzie się przy niej w zaawansowanej ciąży pojawić ..hihihi

Dziś trochę popołudniu pobuszuję po sklepach.

Mam pytanie do pracujących ciężarówek - idziecie na L4 czy pracujecie do końca? A jeśli chcecie zwolnienie lekarskie to od którego tygodnia/miesiąca??
Ja zamierzam iść na L4 w sumie już teraz bym poszła, ale ponieważ jestem zbyt emocjonalnie związana z koleżankami z pracy i nie mam zamiaru zwalać im na głowę ogromu moich obowiązków to pewnie pójdę dopiero pod koniec czerwca, bo wtedy definitywnie skończę wszystko. Pracuję w dziekanacie a mój rok akurat w tym roku się broni:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Lena_R to nic zlego. Spokojnie. W 4 tygodniu ciąży takie zawirowania się zdarzają, nie denerwuj się i nie słuchaj głupot. Lekarz często nie widzi na początku ciązy bo jest własnie mała. Każda ciąża rozwija się inaczej więc spokojnie, bez nerwów :)
dziękuję:) boję się troszkę bo byłam pewna,ze ta kreska po 2 dniach powinna być ciemnijesza ale to test innej firmy,może dlatego tak się dzieje...i masz rację, każda ciąża jest inna.muszę wierzyć ,że będzie dobrze bo oszaleję;)

dzień dobry!

Joamar- tu nie ma co płakać tylko się cieszyć że czujesz się najnormalniej na świecie :) Ja ci zazdroszczę- z chęcią oddałabym ci mdłości i wymioty jeżeli poprawiłoby ci to humorek :p

l4 mnie nie dotyczy

Wczoraj się dowiedziałam że koleżanka męża z pracy jest w ciąży- z tego co mi mówił ma termin na 17 grudnia :) Fajnie- tylko ona taka chudzinka że ja teraz przy niej to jakieś monstrum :p To wstyd będzie się przy niej w zaawansowanej ciąży pojawić ..hihihi

Dziś trochę popołudniu pobuszuję po sklepach.

Będziesz wyglądała przy niej pięknie bo po Tobie będzie widać,że jesteś w ciąży a po tej koleżance pewnie nie bardzo;)
Ja byłam w pierwszej ciązy taka chuda i jak poszłam na porodówkę w 9 miesiącu to mnie określili po gabarytach na 5:D tylko piłeczka mi wystawała a reszta ciała się nie zmieniła:p teraz to będzie co innego.bo już wyglądam jak kobieta i odstaje mi tu i tam;)

Do góry