reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witajcie!!
Dziś od rana znowu w poszukiwaniach nieszczęsnej witryny...Ale niestety nic godnego uwagi nie ma, jak już jest to nie w kolorze którego szukamy, albo tylko w całych zastawach do kupienia:/
Jutro rano wyruszamy do Krk, w sobotę mam rozdanie dyplomów:-) Dobra okazja do spotkania ludzi z roku:-p
I tak przy okazji mam pytanie do Ewy, masz może jakiś sprawdzony ciucholand i komis wózków w Krk? Jutro może coś odwiedzimy bo w naszej miejscowości nic ciekawego nie ma :crazy:
Pozdrowionka i miłego dnia dla WAS!!!

reklama
I tak przy okazji mam pytanie do Ewy, masz może jakiś sprawdzony ciucholand i komis wózków w Krk? Jutro może coś odwiedzimy bo w naszej miejscowości nic ciekawego nie ma :crazy:
Pozdrowionka i miłego dnia dla WAS!!!

Ciucharnie polecam dwie - Roban przy przystanku Teatr Bagatela (obok Rossmana) i Roban na Placu Szczepańskim - są całe pokoiki z ciuchami dla dzieci: część na wieszakach, a część w koszach. Mam stamtąd już mnóstwo ubranek, wszystkie firmowe i wyglądają, jakby nigdy nie były używane :)

A co do wózków, to warto zajrzeć do:
- Czarodzieja (http://www.czarodziej.pl) niedaleko Arki (bardzo fajna obsługa, dobrze skręcone wózki, wszystkiego można się dowiedzieć, obejrzeć, popytać)
- Świata Dziecka na os. Zgody w Hucie, przy Alei Róż w takim ciągu sklepów na parterze kamienicy, obok sklepu z dywanami ;) (tam z kolei mają zniżki na wyprawki dla dzieci, a jako wyprawkę traktują duży zakup - chociażby sam wózek)
- Entliczek Pentliczek na Dobrego Pasterza, przy Multikinie i Parku Wodnym (tu jest dość drogo, ale można sobie obejrzeć wózki i dużo innych rzeczy, czasem się trafi na jakąś przecenę czy promocję)
- komis wózkowy znam jeden - na Placu Bieńczyckim, na przeciwko Teatru Ludowego w Hucie (mają tam i ubranka, i wózki; jak byłam ostatnio, to mieli wózek Quinny, który wyglądał jak nowy, z pełnym wyposażeniem za ok. 1000 zł)

iwiczkaposluchalam sie mamy bo ja grzeczna corka jestem :)
sunflower mnie bolal dol brzucha i plecy w krzyzu a parte nie bolaly tylko dziwne uczucie jak cos wychodzi ale moj dzidzius mial tylko pol kg wtedy teraz chyba bedzie boalo :/

w ogole wiecie co mam pomysl :) dla meza na rocznice slubu koscielnego chce zamowic blety na wycieczke do hiszpani :) akurat na 28 maja jest z traveligo na 7 dni nad samo moze wyzywienie all za 1700zl os :) juz dzidzia bedzie mial pol roczku i go chyba wezmiemy ze soba :) nigdzie nigdy razem nie wyjechalismy ataki prezent strasznie bym mu chciala zrobic :) co o tym myslicie ?? tylko musze zaczac chomikowac kase jakos :)

missiiss no pomysł że mucha nie siada,mężu pewnie nieźle zaskoczony będzie,jeśli uda ci się dochować tajemnicy,bo u mnie to z tym dochowywaniem to lipa:zawstydzona/y:
Tylko gdzie chcesz chomikować taką kasę? hi hi no bo chyba nie w skarpetce:-)

iwiczka no wlasnie czy wytrzymam chociaz do grudnia zeby mu nie powiedziec ;) bo bym schowala bilety do koperty i pod choinke dala i powiedziala ze to prezent choinkowo rocznicowy. dluzej chyba nie dam rady bo ja najchetniej o swoim pomysle to juz bym powiedziala :p mamy konto oszczednosciowe ktore ja prowadze krzys moj nawet tam nie zaglada i albo na nim albo w skarpcie hihi ;) tak bardzo bym chciala zebysmy w koncu w ta podroz poslubna pojechali tyklko ja i on i dzidzia :p bez konsoli i komputera ;)ahhh sie rozmarzylam

Ja to odczuwałam jako takie mocne skurcze przed okresem. Nie schodziły na plecy, bo słyszałam, że tak też może być. Bolał mnie tylko brzuch.

Ale Ci dobrze. Ja miałam ten zaszczyt dostapic bóli krzyżowych. Już wiem że się powtórzą, to boli jak jasna cholera i bez znieczulenia nie dałabym rady. Ani razu nie zabolał mnie brzuch, nawet odrobinę, tylko krzyże. Zresztą ja miesiączki mam takie, że albo w ogóle nie mam żadnych bóli, albo ból krzyża niemiłosierny przez jeden dzień (wtedy biore tabletkę i przechodzi).

Dziękuję za pamięć:) w kwietniu poroniłam, a teraz w kwietniu mam urodzić i modlę się żeby tak się stało. Miał być najlepszy prezent na moje urodzinki, a teraz prezent na urodzinki tatusia:))) Dziwnie jest na tym świecie, może tak bardzo tęskniłam za moim aniołkiem, że do mnie wrócił. Nie wiem, jestem szczęśliwa, maluch ma 23 mm, pięknie się rusza i widać już paluszki. Ogrom wzruszenia, ciąża jak na razie przebiega prawidłowo. Zobaczymy co będzie dalej. Tym razem nie przesadzałam z badaniami, lekarzami itd. Dbałam o siebie, biorę folik i czekałam cierpliwie na wczorajszą wizytę.
Trzymajcie się, ściskam was serdecznie i czekam na relacje z porodów. Sama urodziłam się 7 grudnia:)))) Buziaki dla was i waszych brzuszków:))))

sunshine baby &&&& zacisniete :) wiem jak ciezko jest po poronieniu czy porodzie z utrata dzidziunia ale ryzys jak cie dopadnie to kilka dni i pojdzies obie jak u mnie :) i bedzie juz dobrze :) zycze ci duzo zdrowka i twojemu malenstwu takze !!! zeby pieknie rosl i wyrosl na duzego chlopca or dziewczynke ;)

iweczka juzmnie korci zeby powiedziec i razem to zaplanowac :p moze i on sie stanie oszczedniejszy i jakos z nazbieraniem kasy latwiej bedzie ;):p nie no ja to w ogole osiol jestem a tak chcialm mu niespodzianke zrobic i cos mis ie wydaje ze si ejutro chyba wygadam usiadziemy i bedziemy gadac :p

missiiss czyli masz to samo co ja hi hi:zawstydzona/y: nie potrafie dochować tajemnicy przed mężem za cholere i jeszcze się nie zdarzyło żebym się nie wygadała:-p Ale może jednak postaraj się narazie nic nie mówić,chociaż troszkę:no: Pomyśl sobie jaki będzie jego zaskoczenie jak dostanie pod choinkę bilety:szok::-) a jak mu powiesz jutro to się ucieszy ale to nie będzie to samo:eek:
(nawiasem mówiąc to jestem Lwiczka hi hi) jako druga już mnie ochrzciłaś na iwiczkę:-p) bucha:-)

reklama
na kręgosłup, niestety n ie radze sobie z jego dolegiwościami ale i na masaż nie narzekam hehe;P
ja strasznie lubię masaże, ale w ciąży jeszcze nie byłam, no bo jak z brzuszkiem położuć sie na brzuszku?głupie pytanie...ale jak wyglada taki masaż?;-)

Hej :)
Witam sie wykonczona noca - cala noc mialam zgage, ktora mi sie snila w dodatku. Co dwie godziny pobudka.
Kochana ja mam bardzo często zgagę w ciąży, a nigdy jakoś mi nie dokuczała...proponuję zjeść parę migdałów jak Cie dopadnie, mi bardzo pomaga na zgagę:tak::tak:..no ale jak tu przez sen migdały wcinać..prawda??:-D:-D:-D

witam cieplutko:-)
troszke za późno dołączyłam do was dziewczyny, żeby na dobre 'wgryźć' się w wątek, ale z wielką chęcią zaglądam tu do was:-D
oj kochana ja też początkująca, i staram się wgryzać, rozmawiać z dziewczynkami...fajnie tu jest...udzielaj się:tak::-):-)

w ogole wiecie co mam pomysl :) dla meza na rocznice slubu koscielnego chce zamowic blety na wycieczke do hiszpani :) akurat na 28 maja jest z traveligo na 7 dni nad samo moze wyzywienie all za 1700zl os :) juz dzidzia bedzie mial pol roczku i go chyba wezmiemy ze soba :) nigdzie nigdy razem nie wyjechalismy ataki prezent strasznie bym mu chciala zrobic :) co o tym myslicie ?? tylko musze zaczac chomikowac kase jakos :)
POMYSŁ SUPEROWY!!!JA UWIELBIAM ROBIĆ TAKIE NIESPODZIANKI I MAM KIEDYŚ W PLANACH MĘŻUSIOWI ZROBIĆ TAKĄ NIESPODZIANKĘ.
Kochana ja bym zacisnęła zęby i poczekałą aż otworzy kopertę pod choinką:tak::tak:
Super, ze z maleństwem byscie pojechali...ehh też sie rozmarzyłam...
A propos konsoli...czyżby twój M. grał nałogowo w play station??
Bo mój jest maniakiem...ehh czasami mam ochotę tą konsolę wywalić przez okno:laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry