reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

witam sie wieczornie...
ja grzybki w ciazy jadłam-pierogi i krokiety... ale to były zbierane przez tatę wiec wogóle sie nie bałam a uwielbiam wiec nie mogłam sobie odmówić..
renczysia bierz wiecej kasy-zawsze jak sie wezmie na styk to sie cos fajnego trafia wiec lepiej miec wiecej:) niz mniej
Dziewczynki współczuję skurczy...
ja dzisiaj walczyłam z leczo. Zrobiłam 5 sloików z 2 cukinii-gigantów i jeszcze zostało na obiad...
oki zmykam spac spokojnej nocki zycze...

reklama
Hej dziewczyny! Wczoraj wróciłam z Karpacza, a dziś od rana zapieprz jak to po przyjeździe, poza tym trzeba się przeprowadzić, zrobić zakupy do domu itp. W czasie mojego pobytu w Karpaczu pochodziłam troche po górach czego efektem jest do dzis twardniejacy brzuch. Bylam tam u lekarza i niby wszystko ok, szyjka zamknieta, ma ponad 4 cm takze odetchnelam z ulgą. Co mnie jednak dobiło to to, że przez ten cholerny basen złapałam infekcje pochwy...swedzi, boli i mam zółtą wydzieline :( wizyte u lekarza mam za 2 tyg, a poza tym moja lekarka ma teraz urlop z tego co wiem. Nie wiem natomiast co mam zrobic i jak sobie pomóc :/ Macie jakieś pomysły ?
P.S. Wczoraj byłam na IP w Poznaniu na Polnej, z twardniejacym brzuchem bo w czasie podrozy mi sie pogorszylo, ale KTG nie wykazalo skurczy. Powiedzialam o infekcji ale lekarz to zlał. Hm....

Ja ciagle stosuje plyn do higieny intymnej - antybakteryjny dla kobiet w ciazy i okresie okoloporodowym Ziaji (Taki zielony) - i narazie (odpukac) zadnych infekcji nie mialam. Nie moge pomoc, bo nie mam doswiadczenia, ale warto sobie ten plyn kupic i uzywac codziennie - na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoze? Mi czasem pomogl, jak bylo cos nie tak - po lekach, czy latem jak sie kapalam w jeziorze...
Ale ciezko mi bylo ostatnio go dostac - w rossmanie przewaznie wykupiony, carrefour mial, auchan tez...

Karpacza zazdroszcze :-)

Ja ciagle stosuje plyn do higieny intymnej - antybakteryjny dla kobiet w ciazy i okresie okoloporodowym Ziaji (Taki zielony) -
Ale ciezko mi bylo ostatnio go dostac - w rossmanie przewaznie wykupiony, carrefour mial, auchan tez...

ja też go używam od początku ciąży i sobie chwalę:) kupiłam ostatio w selgrosie, za 6,50.

Aniah co do infekcji to macmirror można zastosować dopochwowo...ale to są globulki na receptę. Może ogólny by Ci wypisał? a może masz jakąś ciocię pielęgniarkę która jest w stanie załatwić receptę?

Ps Kocurek mały jest do wydania:) może któraś z Was akurat potrzebuje pupila?

Hej!:-)
Witam z rańca.;-)
Mam wyniki z glukozy i wyszło, że po 2h od zażycia 75g mam niższy wskaźnik niż przed zażyciem:eek:. Przed 85 po dwóch godzinach 68. A norma ponoć od 70-140. Czyli poniżej i co???:eek::confused::eek::confused::eek:

witam
Ainah Ty raczej nie eksperymentuj bo rózne są bakterie i najlepiej ajkby to lekarz jednak zobaczył. Idz jeszcze raz na ip i nie daj sie spławić -powiedz ze Twoj lekarz na urlopie... Zresztą i tak ci recepta sie pewnie przyda a po co masz sie meczyc??? Moze na razie sprobuj płukanki z naparu z kory dębu-ona jest b.dobra na te czesci kobiecego ciała a na bank nie zaszkodzi. Ja tez Karpacza zazdroszcze...
A rano jak sie wstaje to taka zimnica w mieszkaniu ze brrrr az sie spod kołderki wychodzic nie chce-byle do lata hihihi albo przynajmniej do sezonu grzewczego:D

Ja dzis meza po poludniuz tesciem na grzyby wysylam. Grzyby chopdza za mna od poczatku ciazy. Oni zbieraja prawdziwki, podgrzybki albo borowiki, a tego nie da sie pomylic z czym innym :D wiec sie nie obawiam.

Ja tez mam glukoze, tzn dopiero dostane skierowanie za tydzien. I u mnie w labie panie mowia ze wola by bylo bez cytryny aaaaa ale sobie najwyzej na jezyk poloze ta cytryne hahaha

ewa dziwne ze na skierowaniu CI napisal/zaznaczyl 'platne przez pacjentke - przeciez widac z pieczatki ze gabinet prywtany to w labie sami by skasowali haha. :]

Mimo brania tardyferonu [zelaza] wyniki dalej mi polecialy, zostalo mi jeszcze poltora blistra do konca. Generalnie zalamka.
I jeszcze mi zylak na nodze dokucza, takie glupie uczucie ni to dretwienie, w kazdym razie dyskomfort w kazdej pozycji.

reklama
Hej Grudnióweczki!!

Ja jestem w 23 tyg ciąży, płeć juz znana, będzie syneczek, glukozę zbadałam - wszystko ok. Jak idziecie na badanie glukozy polecam wziąć cytrynkę i wcisnąć do kubka z wodą i glukozą, ułatwia wypicie glukozy, POLECAM!!

U mnie ciąża przebiega bez problemów, wszystko w jak najlepszym porządku.

Jeśli chodzi o przygotowania na przyjście maluszka to - moja siostra ma większość sprzętów i rzeczy po swoim maluszku więc za 2 tyg wybieramy się do niej, skręcimy łóżeczko, ja przejrzę ubranka i będę dokupowała to czego będzie mi brakowało:)

krolcia skonsultuj wynik z lekarzem, albo ze swoim gin. prowadzącym ciążę, albo z jakimkolwiek internistą, lekarzem rodzinnym...nie wiem co może oznaczać taki wynik...najlepiej poradzić się fachowca to będziesz spokojna:)

Aniah ja też mam często infekcje, i staram sobie z nimi radzić sama, częste podmywanie laktacydem, pamiętaj o przewiewnej bawełnianej bieliźnie, porób tak przez parę dni i zobacz czy pomoże, złagodzi....ja bym zaczekała na lekarza te 2 tyg, lepiej tego nie ignorować i poradzić się lekarza gin, ale lepiej nie lecz się na własną rękę....poużywaj to co jest dostępne...

pozdrawiam was , miłej środy!!

Do góry