reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Witam się;)

Ale ja dziś taka do dupy jestem, ledwie powłuczę nogami, spac mi się chce jakbym całą noc nie spała, znowu sama bo sznowny M tym razem na rowery do Czech z kolegami pojechał:/ już wczoraj miałam doła, poryczałam się i wygarnęłam że mam dość siedzenia jak pustelnik sama w domu ciągle a on jak nie wpracy to ma swoje sprawy, ....bo musi się odstreswoać, noż kur...a mać!!! a może tak z rodzina by się odstresował, miałam dość!! nie chcę narzekać bo ogólnie to dobry chłopina ale niemniej jednak parę rzeczy mnie w nim wburwia:///

A jeszcze miałam napisać co do chrztu że zalezy od księdza czy dopuści osobę po rozwodzie bedącą w nowym związku małżeńskim, moja siostra zostal chrzestną bez komuni po prostu bo oczywiście księżule "święte" nie dają rozgrzeszenia ale to juz inna sprawa. Sparawa moralności a Kościoła ,....och dużo by mówić i pisać,...ja tam jestem cięta na tę instytucję brrr

reklama
hej dziolszki

widze ze o chrzcie i alkoholu rozmowy toczycie. ja co do alko t wczoraj lyczka malego piwka wzielam nie smakowal mi w ogole ale jakos tak sobie chlipnelam na nery ;) ogolnie za piwem nie przepadam wole wino ale nie pila w tej ciazy nic. jestem tego zdania zeby kazdy robil jak mu sumienie podpowiada i juz :)

co do chrztu to moim zdaniem ksiadz kazde dziecko powinien ochrzcic niezaleznie od tego czy rodzice maja slub czy jakies inne przeszkody. tu nie chodzi o rodzicow tylko o dziecko wiec jesli robia jakies problemy to jak dla mnie nie sa prawdziwymi ksiezami tylko dupami. tak samo ostatni posluga powinna byc a nie ze robia jakies problemy jak kiedys u nas z sasiadka. okropne to bylo.

ja mimo fenoterolu w nocy mialam skurcze bo na noc niebiore a jakbym brala co 6h na dobe to bym o 1 w nocy jeszcze wziela ale narazie kazal mi brac tylko 3 dziennie. w poniedzialek jednak musze zadzwonic do niego bo chce isc do szpitala. jas kopie mnie niemilosiernie od wczoraj po szyjce tak ze mnie boli :( i boje sie zeby mi nie wykopal jakies dziury a wiecie mam 1,5 h drogi do wro stad wiec w razie w marne szanse zeby cos zatrzymali.. wiec chce go namowic na skierowanie dos zpitala i tam przelezec jakis czas chociaz do 30tc i byc pod stala kontrola. w razie czego zawsze podadza mi sterydy na plucka i bedzie mial wieksze szanse na przezycie a nie. no nic jak mu powiem co i jak ze mnie tak kopie bolesnie i ze w nocy mam skurcze jeszcze to moze sie zlituje.

Hej :)
A ja od rana biegam. Sklep miesny, potem do miasta maz ze mna pojechal. Kupilam seksi fartuszek (z napisem: kawa, herbata czy ja?) i czarno-rozowe pluszowe uszka na wieczor panienski, na ktory dzis ide. Fajny prezent mysle... Wiem ze nie bede jedyna w ciazy, bo kolezanka przeniosla specjalnie swoj wieczor panienski z pubu do domu. Kazda ciezarna powiedziala jej ze do pubu nie moze, bo dym papierosowy, a ona nie chciala, bysmy ominely ten wieczor. Jestem wzruszona naprawde :) Bo juz tyle imprez mnie ominelo, bo ciagle pub i pub. No i bylam w sklepie plastycznym bo sobie kupilam relief, by pomalowac troche na szkle w czasie wolnym. Mam w domu do przypraw sloiczki, gdzie sama malowalam nazwy poszczegolnych ziol. Teraz musze jeszcze 8 domalowac :) No i maluje dwa kubeczki jako dodatek do prezentu slubnego na 10 wrzesnia. Wiec troche nad tym posiedze w nastepnym tyg. ^^ No ale same przyjemnosci :-)

Missiiss mysle ze dobry pomysl z tym szpitalem - dobrze zebys byla pod kontrola, jak masz tyle km do niego. Trzymam kciuki, by Jasiowi tak sie nie spieszylo.

Ankaaa a wrzuc na watek hobby jakies zdjecia tych rzeczy co pomalowalas, chetnie zobacze :)) mysle ze powinnam ruszyc tylek i cos zrobic, usilowalam cos z szydelkiem :/// ale dupa nie wychodzi mi , chyba brak mi cierpliwosci i to nie moja "branza" jakos yhh ale rysowac zawsze uwielbialam, wiec moze sie na cos skusze w koncu ;)

Missiiss tylko wez kompa do szpitala bo jakos nie wyobrazam sobie Cie nie widziec ponad miesiac :O no i mam nadzieje ze Cie skieruje, kurcze Twoje dziecko o niewiadomym imieniu hehe niezle sobie poczyna, moje male tez ostatnio kopie wiecej w dol, i nie dziwie sie ze Cie to niepokoi, dziwne uczucie, jakby miala mi wykopac dziure wlasnie i to nie tylko tam gdzie szyjka ale i w odbycie :O
aaa i mam pytanie jeszcze.. wystawiasz cos na allegro?? bo pamietam ze kiedys wystawialas :)

Cześć mamuśki:-)
Missiiss - jestem dla Ciebie pełna podziwu kochana... Wiem jak to jest bać się tak bardzo, że aż prosić o szpital, chociaż wielu babeczkom wydaje się to jakieś skrzywione. Ja od tygodnia czuję się w końcu dobrze, nie wyśmienicie, ale po prostu dobrze i mi to wystarcza i na myśl o tym że znowu miałabym wylądować w szpitalu skóra mi cierpnie... Bardzo mądra z Ciebie mama i trzymam kciuki żebyś przenosiła tą ciążę:-D
Ag29 - dużo słyszałam o Bogucicach i podobno też niezły szpital a najważniejsze że znasz tam personel i czujesz się bezpiecznie. Ja w pierwszej ciąży leżałam w klinice w Zabrzu kilka miesięcy i oczywiście potem nie wyobrażałam sobie porodu gdzie indziej. A na Raciborskiej 2 lata temu byłam operowana a i w tej ciąży tam kilka tygodni przeleżałam więc znam, ufam i tam urodzę (o ile zdążę dojechać z Gliwic...). Tak więc widzisz że kryteria wyboru mamy identyczne:-).
Moje dziecko chyba dzisiaj zamierza spędzić cały dzień w kibelku, już tam siedzi godzinę i śpiewa różne piosenki. Ja zaraz zabieram się za pranie, prasowanie, potem trochę posprzątam a jak młody zasłuży dzisiejszym zachowaniem to wieczorem pójdę z nim do kina. Mój mężuś się uczy do egzaminów, bo przez ten mój szpital do dwóch nie podszedł w czerwcu. Fajną mam tą rodzinkę. Zapowiada się taka spokojna nudna rodzinna sobota na jaką właśnie dzisiaj mam ochotę:-)
Naraśka

anka i kategordzieki wam dziewczyny. czy ja wiem czy taka madra mama ze mnie :p ja sie tylko boje ze mnie za histeryczke wezmie ale chyba mam prawo prosic o szpital i byc pod kontrola jesli sami trabia co wizyte ze mma ciaze wysokiego ryzyka to skoro nie czuje sie pewnie i mialam ju zjedno takie niepowodzenie mam nadzieje ze nie uslysze slow sprzeciwu. ja moge byc na wlasnym wyzywieniu na wlasnych lekachkupionych ale niech mnie tylko dogladaja i niech poprostu w razie w pomagaja. fakt ze pewnie pojde do szitala tydzien czasu i bede klnela ze mam juz dosc ale jakos zepne posladki i moze wytrzymam chociaz do 30tc w nim a pozniej jak kok wsio bedzie to wyjde :)

salomi tobie tez dziekuje :) co do dziecka o niewiadoym imieniu haha :) no jasio bedzi ejuz na 100% ale juz mis ie nie chcialo na gliterach tam stawarzac tego lancuszka ;) cos te moje dzieciaki jakies pokopane sa. antos jak juz pecherz plodowy mi do pochwy wylazl to kopal tylko i wylacznie po szyjce normalnie jeszcze sobie grabil i nagrabil :/ teraz ten maly lobuz zaczyna ja nierozumiem tych dzieci moich nic a nic... wlasie ja tez w dupce czuje jak kopie i po szyjce. i to po tylku to strasznie glupie uczucie jakby mi sie srac zaraz chcialo a wcale tak nie jest yyy sorry za slownictwo prosto z mostu...
co do lapka to na bank wezme ale dopiero po 10 tym doladuje konto bo wyplata dopiero przejdzie. o ile jeszcze mnie skieruje ale wyblagam go moze jakos i sie moze zlituje ;) a co do allegro tzn chodzi ci o cos z szydelka czy co ?? bo nie wiem bo mam kilka rzeczyw ystawionych od sukni slubnej po monety ;)

wiolcia magnez i nospa obowiazkowo a jak nie przejdzie na ip szoruj

salomi no mialam sukieneczki na aukcjach 2 ... ale nie sprzedalam i juz nie wystawialam z lenistwa :p

reklama
Wiolcia leż, leż i jeszcze raz leż. No i oczywiście tak jak missiiss pisze - no-spa i magnez obowiązkowo. Odpoczywaj. Trzymam kciuki, by skurcze przeszły.

missiiss to zrozumiałe, że się martwisz i chcesz jak najlepiej dla maleństwa po tym co przeszłaś, dlatego jeżeli czujesz się niepewnie i w szpitalu masz być spokojniejsza, to staraj się o przyjęcie na oddział.

Do góry