reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Cześć dziewczynki :)

Zrobilam sobie kilka dni wolnego od kompa i dobrze ;-) nawet nie próbuje czytać bo chyba ze 20 stron naprodukowałyście ;-)

Idziemy dzisiaj na urodzinki do znajomej ale jestem wykończona bo Jula wstała o 7:20 wiec chodzę pół spiąca, może jak mąż wróci z pracy uda mi się z godzinke zdrzemnąć.

Julcia jest po pierwszym tygodniu w przedszkolu - swietnie dala sobe rade, ani razu nie plakala, no jestem tak dumna ze swojej córeńki, że nie wiem ;-)

Suwaczke wskoczył mi na 3-ci trymestr, hurrrraaa!!!! ;-)

reklama
myangel - dobrze, ze sie odezwalas, bo juz zaczelam sie o ciebie martwic .. ciesze sie, ze Jula dobrze sobie radzi w przedszkolu - przynajmniej dla ciebie jeden powod do zmartwien mniej ;)

aluska - ja zgagi nie mam, ale moja przyjaciola miala przed druga polowe ciazy i tylko rennie jej pomagalo

Bodzinka - trzymaj sie kochana cieplo! trzymam kciuki, zebys dala rade z terapia :)

o mnie tez czekaja porzadki szafkowe - od poczatku zwolnienia zamierzam powolutku sprzatac wszystkie szafy i pewnie tez wywale kilkanascie workow niepotrzebnych rzeczy. do tego jeszcze musze przearanzowac troche graty miedzy szfakami, zeby arobic miejsce dla malutkiej.

myangel - dobrze, ze sie odezwalas, bo juz zaczelam sie o ciebie martwic .. ciesze sie, ze Jula dobrze sobie radzi w przedszkolu - przynajmniej dla ciebie jeden powod do zmartwien mniej ;)

o mnie tez czekaja porzadki szafkowe - od poczatku zwolnienia zamierzam powolutku sprzatac wszystkie szafy i pewnie tez wywale kilkanascie workow niepotrzebnych rzeczy. do tego jeszcze musze przearanzowac troche graty miedzy szfakami, zeby arobic miejsce dla malutkiej.

To prawda, nawet nie wiesz jaki przeżywałam stres ;-)

Ja też mam zamiar powywalać troche rzeczy ale z szafy... męża. NIe wiem co on na to, podejrzewam, że będzie się buntował ale kurde 50% z tego co tam jest to już nie nosi tego od 2 lat. Teraz to on jest coraz większy i już raczej nie wróci do tamtego rozmiaru. Muszę z nim poważnie o tym porozmawiać ;-)

Ewa86 miłego goszczenia brata z żoną i córcią:tak::tak:
oby ból głowy nie dokuczał Ci dzisiaj:dry:
Joamar fajnie że mama zadeklarowała swoją pomoc:tak::tak:
Bodzinka dużo zdróweczka życzę Tobie i Lolkowi:tak:
myangel milej zabawy na urodzinkach:tak::tak:
To super że Juleczka dzielnie zniosła pobyt w przedszkolu:tak::tak:
Gratuluję wkroczenia w 3 trymestr:-):-)
Gufi a ja myślałam że rennie nie wolno zażywać w ciąży:dry:

cześć mamusie :)
ja na chwilkę i nie wiem czy jeszcze tu dzisiaj zajrzę bo jak mąż jest ze mną to cały czas jesteśmy w ruchu :) dzisiaj na grila najpierw na chwile do siostry lecimy, a wieczorkiem na purtel (zbijanie szkła na szczęście młodej parze - takie wyjaśnienie bo nie wszędzie ten zwyczaj jest :D )
życzę miłego weekendu, bez bólu, zgagi itd :D

myangel nareszcie się odezwałaś! :)

Ostatnia edycja:
myangel - dobrze wiem, co przezywalas, bo ja mialam ten sam stres w zeszlym roku jak Ninka szla do przedszkola!

aluśka
- moze zapytaj lekarza o rennie, bo na pewno moja przyjaciolka brala.

Gosia B. - dobrze, ze napisalas wyjasnienie, bo ja nie mialabym pojecia o co chodzi ;)

moi wybrali sie na basen i po drodze zepsul im sie samochod. oczywiscie sto razy mezowi mowilam, ze cos jest nie halo i pare razy mi zgasl, ale on oczywiscie sie na wszystkim zna i stwierzil, ze to nic takiego :angry: na szczescie po Ninke pojechali moi rodzice, a jego kolega holuje do mechanika .... no comments

ja przynajmniej w tym czasie nagotowalam dla calej brygady - gulasz, kapusniak ze slodkiej kapusty i jeszcze sos pomidorowy z 3 kg pomidorow :tak:

a moje zdjecie w nowej fryzurce wrzucilam na zamkniety

Jak zwykle weekend i mało nas. Widzę, że większość ma jakieś plany wieczorne, mi też nieoczekiwanie wyskoczył panieński, mam nadzieję tylko, że nie będę wyglądała jak wieloryb w klubie:tak:.
Dziś się dowiedziałam, że marcin prawdopodobnie jak teraz wróci 02.09 to zostanie 6 tyg. i wypadnie tak, że w grudniu i połowę stycznia będzie w domu. Nie będę sama na szczęście:-):-):-)

cześć mamusie :)
ja na chwilkę i nie wiem czy jeszcze tu dzisiaj zajrzę bo jak mąż jest ze mną to cały czas jesteśmy w ruchu :) dzisiaj na grila najpierw na chwile do siostry lecimy, a wieczorkiem na purtel (zbijanie szkła na szczęście młodej parze - takie wyjaśnienie bo nie wszędzie ten zwyczaj jest :D )
życzę miłego weekendu, bez bólu, zgagi itd :D

myangel nareszcie się odezwałaś! :)

:*

Pierwszy raz słyszę o takim zwyczaju ;-)

myangel - dobrze wiem, co przezywalas, bo ja mialam ten sam stres w zeszlym roku jak Ninka szla do przedszkola!

aluśka
- moze zapytaj lekarza o rennie, bo na pewno moja przyjaciolka brala.

Gosia B. - dobrze, ze napisalas wyjasnienie, bo ja nie mialabym pojecia o co chodzi ;)

moi wybrali sie na basen i po drodze zepsul im sie samochod. oczywiscie sto razy mezowi mowilam, ze cos jest nie halo i pare razy mi zgasl, ale on oczywiscie sie na wszystkim zna i stwierzil, ze to nic takiego :angry: na szczescie po Ninke pojechali moi rodzice, a jego kolega holuje do mechanika .... no comments

ja przynajmniej w tym czasie nagotowalam dla calej brygady - gulasz, kapusniak ze slodkiej kapusty i jeszcze sos pomidorowy z 3 kg pomidorow :tak:

a moje zdjecie w nowej fryzurce wrzucilam na zamkniety

W przyszlym roku Julcia bedzie szła do szkoły - dopiero będę stresować :p Tutaj 4 latki posyła się do szkoły :)

No to sie nastałaś przy garach ;-)

Juz pisalam, że wygladasz świetnie :)

Hejka;-)

myangel dobrze ze już jesteś:tak:...za rok i mój urwiszon być może pomaszeruje do 1 klasy (taki plan) więc bedziemy przeżywac to razem;-)

Ja wysprzątałam chałupkę, na obiad niewyszukane ale dobre naleśniki, ciągle bym coś jadła i mam doła bo rozrastam się w tempie światła:zawstydzona/y:
Strasznie boli mnie ciągle dolny odc. kregosłupa, dzis tak rozchodzi mi się na biodra i uda więc to więzadła, mówia że ju się nie czuje tego całego rozchodzenia przy drugiej ciązy, widac ja mam inaczej bo strasznie mnie to ciągle męczy:sorry2:

Gosia tez nie znam tej tradycji, no ale co region to inne zwyczaje:tak:To dobrej zabawy zyczę!!!:)))

gufi no to sw popływali:-p a tak serio to współczuje popsutego auta, w tej chwili tez mamy jedno kaput, no ale jest drugie cale szczeście ale to się odczuwa jak były dwa bo teraz sobie wyszarpujemy auto:-D

na zgage rennie jak najbardziej można:tak:

reklama
Do góry