reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hejka!
Mnie też męczy ból w pachwinie i staw biodrowy, ale tylko prawy:-(. W nocy budzę się, żeby się delikatnie przewrócić na drugi bok. Dzisiaj przy obracaniu się tak mi coś tam strzeliło:szok:, że było słychać chyba na całe mieszkanie:szok:! Sypię się jednym słowem:dry:.

reklama
No ja też nie bardzo dziś się wyspałam... Do bólu nóg, zgagi i niemożności znalezienia wygodnej pozycji do spania dołączyły się ostatnio koszmary. W ogóle jestem jakaś ostatnio drażliwa. Specjalnie dobieram sobie oglądane filmy, mój M. śmieje się ze mnie, że teraz będziemy tylko oglądać filmy o zwierzątkach i komedie romantyczne :-pAle... Ja nawet ostatnio oglądając film przyrodniczy "Sekretne życie słoni" strasznie się wzruszyłam. Te słonie miały takie ludzkie odruchy, w stosunku np do zmarłych słoni albo tych, które były kalekie, że mnie to rozwaliło. W ogóle lubię bardzo te zwierzęta, ale po tym filmie widzę je jako jeszcze bardziej wrażliwe i inteligentne.

O rany, połamiemy się doszczętnie zanim przyjdzie ten grudzień ;) Mnie tam może wszystko boleć, byle lekarz powiedział, że z Dzieckiem wszystko ok i że jemu to w niczym nie przeszkadza...

Oj wiem doskonale co to ból krzyża aż do kości ogonowej. U mnie część bóli to po prostu zakwasy, 2 trymestr przesiedziałam nic nie robiąc przez upały i teraz jak się napracuje to wszystko boli :sorry2:

Musze to napisać - Witaj 3 TRYMESTRZE! :-) Do porodu pozostało 13 tygodni;-) Ale ten czas leci!!:szok:

Cześć dziewczyny, mam nadzieje ,że sie nie połamiemy do grudnia;-).

Dziś o 7 obudził mnie taki głód jak nigdy:szok:, szybko biegłam do kuchni kombinować jakieś jedzonko:-) i już nawet po słodkościach jestem :-).

U mnie dziś chłodniej i deszczyk pada.

Wczoraj miałam wizytę u mojej ginekolog, na razie wszystko dobrze, mały rośnie tylko muszę jeszcze z tą moją niedoczynnością tarczycy powalczyć.

Wczoraj pierwszy raz od poczatku ciąży wybrałam sie z mężem na zakupy, bałam sie troszkę, że może przesadzam z ilością chodzenia, ale gin pozwoliła już sie ruszać. Dziwnie sie czułam i troszke zaczelo mnie kłuć pod brzuszkiem:-(.
Ogólnie to tak jak większość z Was pobolewa prawy bok, miednica, w pachwinach i brzuszek twardnieje. Od poczatku ciąży biore na to Nospe i Asmag Forte. Nie wiem jakby bolało gdybym nie brała nic:-(.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę :-)

A mnie od półtora tygodnia męczy okropny ból wyrzynającej się ósemki :( nigdy mnie tak długo nie bolało...:( stosuję żel Dentinox, pomaga ale na moment jak go mam nałożonego na dziąsło, poza tym płuczę szałwią i od dziś dentoseptem, ale nie wiem czy to coś daje...do ślubu trzy dni, już się pogodziłam, że ból nie przejdzie (nie wiem jak się będę uśmiechać i rozmawiać z ludźmi i jeść), ale boję się, że spuchnie mi twarz :(znacie jeszcze jakiś sposób na złagodzenie bólu wybijającego się zęba mądrości ?? (aha, wczoraj wzięłąm 1 tabletkę panadolu i oczywiście zero poprawy więc już brać nie będę).

Hej niedmagajki;-)

To ja dołanczam do kółeczka wzajemnej adoracji doli i niedoli:-D....ottóż zaraz wyrwe sobie swój kręgosłóp, bo mam serdecznie dość, boli jak diabli i niec nie pomaga, ani gimnastyka ani odpowiednia pozycja:no::wściekła/y:
Wczoraj byłam u rodziców, skorzystałam bo dzieckiem mi się zajeli a ja przekimałam prawie cały dzień, miałam wczoraj kiepskie samopoczucie, strasznie ciężko mi sie oddychało przez ten upał, byłam mega śpiąca i słaba:zawstydzona/y: Dziś troche lepiej bo i upał odpuscił, ponoć juz ma upałów nie być, oby!!!

Ja też ostatnio lutki dwa dni nie brałam bo zapominałam dokupić w aptece;-)
Spojenie mnie cholernie bolalo w pierwszej ciąży, teraz juz tez czasme czuję, kłucia i pobolewania to norma oczywiście;-)

missiiss ja bym spokojniutko poczekala z tym problemem do wizyty - to już niedługo a jak piszesz skórczy brak, dużo leżysz więc bedzie ok;-)

Wiolcia to dla mnie to powitanie ;)? Tak, ten czas ten leci, choć niektórzy mnie "pocieszają" , że teraz to dopiero się będzie nam dłuuuuużyć. Szczególnie pewnie przez te noce nie przespane... Ale co tam jakoś faktycznie te 2 trymestry zleciały, damy radę :-) Śmiać mi się chce z mojego suwaka bo jak na zawołanie dziś w nocy wyprodukowała mi się siara... I tak sobie pomyślałam żartobliwie "ale siara" :-D

ainach ja w pierwszej ciązy miałam często nawracające zapalenie dziąsła przy zębie przez co bardzo bolało mnie i dziąsłi i ząb, brałam wtedy Apap kilkakrotnie. Jest bezpieczny i jak ból naprawde dokucza to trzeba wziąść.

reklama
A mnie od półtora tygodnia męczy okropny ból wyrzynającej się ósemki :( nigdy mnie tak długo nie bolało...:( stosuję żel Dentinox, pomaga ale na moment jak go mam nałożonego na dziąsło, poza tym płuczę szałwią i od dziś dentoseptem, ale nie wiem czy to coś daje...do ślubu trzy dni, już się pogodziłam, że ból nie przejdzie (nie wiem jak się będę uśmiechać i rozmawiać z ludźmi i jeść), ale boję się, że spuchnie mi twarz :(znacie jeszcze jakiś sposób na złagodzenie bólu wybijającego się zęba mądrości ?? (aha, wczoraj wzięłąm 1 tabletkę panadolu i oczywiście zero poprawy więc już brać nie będę).
Oj biedaku, to jest straszny ból jak pamiętam. A nie masz jakiegoś dobrego dentysty, który by Ci coś miejscowo zaradził? Oni czasem mają jakieś swoje sposoby. Może miejscowo coś silniejszego nie byłoby szkodliwe.

Do góry