reklama
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
hello
i ja dzisiaj z lepszym humorem bo dzidzia pokpal o 6,30 porzadnie ale poszlam spac i spalam do 10 ic mnie narazie nie boli odpukac... ja to sie zawsze boje 13 tego piatku... bbrrr z reszta ja sie urodzilam 13tego w piatek powaznie tylko niestety antos 13 w piatek zamknal oczka...
zjadlam obfite sniadanko pasztetowo dzemowe oczywiscie nie na jednej kanapce chyba sie dzisiaj wezme za malowanie narazie plutnanie mam ale akurat akrylami mozna malowac tez na papierze wiec naraie pocwiecze na technicznym a we wrzesniu kupie kilka podobrazi
co do tych 3 tygodni urlopu to super !!! ale moj pewnie nie skorzysta z tego bo jak pojdzie do nowej pracy to po co tak od razu sie narazac :/ no nic ale tacierzynski napewno wykorzysta
i ja dzisiaj z lepszym humorem bo dzidzia pokpal o 6,30 porzadnie ale poszlam spac i spalam do 10 ic mnie narazie nie boli odpukac... ja to sie zawsze boje 13 tego piatku... bbrrr z reszta ja sie urodzilam 13tego w piatek powaznie tylko niestety antos 13 w piatek zamknal oczka...
zjadlam obfite sniadanko pasztetowo dzemowe oczywiscie nie na jednej kanapce chyba sie dzisiaj wezme za malowanie narazie plutnanie mam ale akurat akrylami mozna malowac tez na papierze wiec naraie pocwiecze na technicznym a we wrzesniu kupie kilka podobrazi
co do tych 3 tygodni urlopu to super !!! ale moj pewnie nie skorzysta z tego bo jak pojdzie do nowej pracy to po co tak od razu sie narazac :/ no nic ale tacierzynski napewno wykorzysta
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Missiiss twój mąż może sobie wziąć tylko tydzień opieki nad żoną (w roku przysługują 2 tygodnie opieki nad chorą osobą w rodzinie np. matki, babci itp. natomiast na dziecko można wziąć 60 dni) a tacierzyński wykorzystać później (do ukończenia 12 miesięcy przez dziecko). Plus do tego dochodzą dwa dni okolicznościowego.
Wiolcia_6
Niby ma się zwiększyć ale nas to niestety chyba już nie dotyczy - tylko dzieci urodzonych po 1 stycznia. Znalazłam też informację, że 2 tygodnie tacierzynskiego mają być od 2012 więc sama już nie wiem...
missiiss1301
Kochamy Cię Antosiu :*
wiolcia w takim razie dlaczego nie molby 2 skoro sama piszesz ze w roku 2 tygodnie przysluguja?? jak on nie wykorzystywal na mnie ani jednego tygodnia w tym roku. nie rozumiem ... ze tacierzynski do 12mies zycia to wiem bo czytalam juz o tym ide chyba malowac
Ostatnia edycja:
Faktycznie od 2012 są dwa tygodnie. Rok mi gdzieś uciekł Czyli nas nie obejmie. Chyba, że ktoś urodzi w drugiej połowie stycznia i weźmie sobie urlop na koniec 12 miesiąca życia dziecka - ale to raczej mało prawdopodobne
Antylopka
Potrojna mamuska
Pierwsze słyszę... Może miał po prostu jakiś dobry układ z szefem. Mój mąż brał normalny urlop, no chyba, że żona nie wiem w jakimś ciężkim stanie po tym porodzie to może i coś takiego przysługuje...
po pierwszym porodzie wystawili od razu w szpitalu L4 - opieke nade mna dla meza na 2 tygodnie i nawet nie pytali czy chce. bo opieki to ja na pewno nie potrzebowalam pod wzgledem medycznym, ale super byo byc razem w te pierwsze dni, tym bardziej ze w polsce to duzo biegania i zalatwiania z aktem urodzenia, peselem, becikowym itp.
a tutaj chyba nie ma niczego takiego.... nawet sie nie interesowalam...
sarka - ja mam przez polozna zapisane ponczochy kompresyjne 2 stopnia (za ktore placolam 126 euro i czekam na refundacje!) no i ten zel. gdyby nie to to bym chyba juz popoludniu tylko lezala z uniesionymi nogami, a tak to daje rade funkcjonowac do wieczora
Wiolcia_6
Chodziłomi o to, że jeśli nie chciałby się narażać i brać dwóch tygodni wolnego to może tylko tydzieńwiolcia w takim razie dlaczego nie molby 2 skoro sama piszesz ze w roku 2 tygodnie przysluguja?? jak on nie wykorzystywal na mnie ani jednego tygodnia w tym roku. nie rozumiem ... ze tacierzynski do 12roku zycia to wiem bo czytalam juz o tym ide chyba malowac
reklama
Podziel się: