reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
hello
i ja dzisiaj z lepszym humorem bo dzidzia pokpal o 6,30 porzadnie ale poszlam spac i spalam do 10 :) ic mnie narazie nie boli odpukac... ja to sie zawsze boje 13 tego piatku... bbrrr z reszta ja sie urodzilam 13tego w piatek :D powaznie :) tylko niestety antos 13 w piatek zamknal oczka...

zjadlam obfite sniadanko :) pasztetowo dzemowe :) oczywiscie nie na jednej kanapce ;) chyba sie dzisiaj wezme za malowanie :) narazie plutnanie mam ale akurat akrylami mozna malowac tez na papierze wiec naraie pocwiecze na technicznym a we wrzesniu kupie kilka podobrazi :)
co do tych 3 tygodni urlopu to super !!! ale moj pewnie nie skorzysta z tego bo jak pojdzie do nowej pracy to po co tak od razu sie narazac :/ no nic ale tacierzynski napewno wykorzysta :)

Missiiss twój mąż może sobie wziąć tylko tydzień opieki nad żoną (w roku przysługują 2 tygodnie opieki nad chorą osobą w rodzinie np. matki, babci itp. natomiast na dziecko można wziąć 60 dni) a tacierzyński wykorzystać później (do ukończenia 12 miesięcy przez dziecko). Plus do tego dochodzą dwa dni okolicznościowego.

Niby ma się zwiększyć ale nas to niestety chyba już nie dotyczy - tylko dzieci urodzonych po 1 stycznia. Znalazłam też informację, że 2 tygodnie tacierzynskiego mają być od 2012 więc sama już nie wiem...

wiolcia w takim razie dlaczego nie molby 2 skoro sama piszesz ze w roku 2 tygodnie przysluguja?? jak on nie wykorzystywal na mnie ani jednego tygodnia w tym roku. nie rozumiem ... ze tacierzynski do 12mies zycia to wiem bo czytalam juz o tym :) ide chyba malowac :)

Ostatnia edycja:
Faktycznie od 2012 są dwa tygodnie. Rok mi gdzieś uciekł ;) Czyli nas nie obejmie. Chyba, że ktoś urodzi w drugiej połowie stycznia i weźmie sobie urlop na koniec 12 miesiąca życia dziecka - ale to raczej mało prawdopodobne ;)

Pierwsze słyszę... Może miał po prostu jakiś dobry układ z szefem. Mój mąż brał normalny urlop, no chyba, że żona nie wiem w jakimś ciężkim stanie po tym porodzie to może i coś takiego przysługuje...

po pierwszym porodzie wystawili od razu w szpitalu L4 - opieke nade mna dla meza na 2 tygodnie i nawet nie pytali czy chce. bo opieki to ja na pewno nie potrzebowalam pod wzgledem medycznym, ale super byo byc razem w te pierwsze dni, tym bardziej ze w polsce to duzo biegania i zalatwiania z aktem urodzenia, peselem, becikowym itp.

a tutaj chyba nie ma niczego takiego.... nawet sie nie interesowalam...

sarka - ja mam przez polozna zapisane ponczochy kompresyjne 2 stopnia (za ktore placolam 126 euro i czekam na refundacje!) no i ten zel. gdyby nie to to bym chyba juz popoludniu tylko lezala z uniesionymi nogami, a tak to daje rade funkcjonowac do wieczora

wiolcia w takim razie dlaczego nie molby 2 skoro sama piszesz ze w roku 2 tygodnie przysluguja?? jak on nie wykorzystywal na mnie ani jednego tygodnia w tym roku. nie rozumiem ... ze tacierzynski do 12roku zycia to wiem bo czytalam juz o tym :) ide chyba malowac :)
Chodziłomi o to, że jeśli nie chciałby się narażać i brać dwóch tygodni wolnego to może tylko tydzień ;)

reklama
ja to tutaj sie od was wiele rzeczy mogę dowiedzieć :) co prawda póki co nie wiem co to będzie, czy mój A pójdzie do pracy, czy przeczekamy tylko zimę i wracamy do Irl... ale wiedza się przyda w razie czego

Do góry