reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gdyby ifekcja była to bakterie tez by były! Ja od początku ciąży mam bakterie w moczu - non stop;/ Tylko że mnie po wodzie z cytryną zgaga by zabiła... Czekam na wyniki posiewu moczu i będziemy widzieć ile tego cholerstwa jest.
Missiiss herbatą z żurawiny i wodą z cytryuny można wyleczyć nawet zapalenie pęcherza więc jestem przekonana, że pozbyłas się infekcji:)

reklama
Gdyby ifekcja była to bakterie tez by były! Ja od początku ciąży mam bakterie w moczu - non stop;/ Tylko że mnie po wodzie z cytryną zgaga by zabiła... Czekam na wyniki posiewu moczu i będziemy widzieć ile tego cholerstwa jest.

A masz podwyższoną liczbę leukocytów? Bo mi też od początku ciąży wychodzą liczne bakterie w badaniu ogólnym, ale na posiewie i wymazie z cewki nic nie wykryło - czyściutko. No i leukocytów mam mało - 1-3 sztuki, czyli jak najbardziej w normie. Moja pani doktor już nie wie, co z tymi bakteriami robić. Niby ich nie ma, a są... Brałam tabletki ziołowe przez tydzień dwukrotnie na wszelki wypadek i to wszystko. Dziś zaniosłam kolejną próbkę na badanie i zobaczymy. Jak znowu wyjdą bakterie, to ja już nie wiem... Przecież nie zanieczyszczam próbki... Ech...

wiolcia o w takim razie super:) a ja juz myslala ze znow antybiotyk bede usiala brac i myslalam ze tylko te bakterie zlagodze przez ten tydzien. ja akurat lubie wode z cytryna zgagi nei znam wiec looz :) tlko wkurza mnie ze jak wypije herbate zurawinowa i ta wode z cytryna juz reszte dnia chodze siurac zeby to wszstko wysikac hehe :) no hardcore wtedy jest z kiblem ale jak pomoglo to najwazniejsze :)
mi np z krwi leukocyty z 14 jak wychodzilam ze spzitala spadly do 12 juz na dzen dzisiejszy :) wiec jest ok

eech juz sama nie wiem jak to z tymi sikami jest, ciąża to przedziwny stan, dwa dni temu nagotowałm do obiadu buraczkow na ciepło, zjadłam cały kopiasty talerz a mój mały niewiele z tego, on cały następny dzień sikał na czerwono (i prawidłowo) a ja nic!!! dziwne bo zawsze bo buraczkach sikało się kolorowo???!!!!! o co kaman to nie wiem:/

Wiolcia no słyszałam że teraz dają 75 a nie 50 ale widac nie wszędzie, sama nie wiem jak ja dostanę, w poniedz. mam wizyte ipołowkowe więc sie okaże.

Tunia juz o tym nie myśl, zrobiłaś to co było rozsądne, niestety takie decyzje nie sa łatwe, jednak lepsze to niż czekanie na prawdziwa krzywdę!

A masz podwyższoną liczbę leukocytów? Bo mi też od początku ciąży wychodzą liczne bakterie w badaniu ogólnym, ale na posiewie i wymazie z cewki nic nie wykryło - czyściutko. No i leukocytów mam mało - 1-3 sztuki, czyli jak najbardziej w normie. Moja pani doktor już nie wie, co z tymi bakteriami robić. Niby ich nie ma, a są... Brałam tabletki ziołowe przez tydzień dwukrotnie na wszelki wypadek i to wszystko. Dziś zaniosłam kolejną próbkę na badanie i zobaczymy. Jak znowu wyjdą bakterie, to ja już nie wiem... Przecież nie zanieczyszczam próbki... Ech...
Leukocyty mam 7-8 więc napewno więcej niż u ciebie...

czesto zanieczyszczaja w laboratorium ,wiec jesli nie ma znacznej leukocytozy to mysle, ze nie ma sie czym martwic

Nie stresować się dziewczyny. Pomyślcie sobie, że niedługo koniec wakacji, potem we wrześniu pewnie część z nas będzie miała zajęcia w szkole rodzenia, październik i listopad miną na zakupach dla dziecka (lub domykaniu wyprawki) a w grudniu... doczekać się nie mogę. Szybko czas zleci, a potem nawet nie będziemy pamiętały tych wszystkich ciążowych niedogodnościach.

Nie stresować się dziewczyny. Pomyślcie sobie, że niedługo koniec wakacji, potem we wrześniu pewnie część z nas będzie miała zajęcia w szkole rodzenia, październik i listopad miną na zakupach dla dziecka (lub domykaniu wyprawki) a w grudniu... doczekać się nie mogę. Szybko czas zleci, a potem nawet nie będziemy pamiętały tych wszystkich ciążowych niedogodnościach.

no byle do grudnia :) a mój C. ostatnio mówi, że widział 2-miesięcznego synka kolegi i on też już chce dzidzia na świecie, że będzie się nim opiekować, bawić, całować, jeszcze mówi do mnie, że ja będę prowadzić, a on z tyłu siedzieć z dzieckiem i je zabawiać w podrózy, ja mu tylko na postojach będę cyca podawać, to oszalał C. normalnie :)

ps. a co myślicie o kangurkowaniu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry