reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

jak miewasz po wodzie zgagę to masz to samo cholerstwo co ja:/ Mnie moment łapie zgaga po wodzie niestety - dziś przespałam całą noc ale spałam na dwóch poduszkach w pozycji półsiedzącej:/ Ale nie powiem - nawet wygodnie było;) Spróbuj koniecznie tych migdałów na babyboom czytałam jeszcze żeby rzuć zmieloną mieszankę kminku z majerankiem (stosunek 1:1) ale tego jeszcze nie próbowałam.

reklama
hahahahaha dobre te dzieciaczki - nagusieńkie hahahaha

Dziewczyny nie wiem gdzie zadać to pytanie więc napisze tutaj - ostatni tydzień to u mnie nagły wzrost wagi dosłownie z dnia na dzień i już mam kolejne 4 kg na plusie - czym to może być spowodowane?? Do tego brzuch mi ogroooomnie ciąży, jest strasznie ciężki:/ na szczęście miękki... ale martwi mnie ten wzrost wagi bo jem nawet mniej...

ja tak miałam w zeszłym m-cu, 4 kg nie wiadomo skąd. Jak woda zeszła to wszystko wróciło do normy, poodpoczywaj z nogami do góry, mocz w chłodnej wodzie, mało chodź, może zejdzie...

jak miewasz po wodzie zgagę to masz to samo cholerstwo co ja:/ Mnie moment łapie zgaga po wodzie niestety - dziś przespałam całą noc ale spałam na dwóch poduszkach w pozycji półsiedzącej:/ Ale nie powiem - nawet wygodnie było;) Spróbuj koniecznie tych migdałów na babyboom czytałam jeszcze żeby rzuć zmieloną mieszankę kminku z majerankiem (stosunek 1:1) ale tego jeszcze nie próbowałam.

o, nie kminku nie ścierpię brrr... A jesli chodzi o wode to wiem, że trzeba ją zmienić, kupić niskozmineralizowaną tylko, ze mnie żadna inna tu nie smakuje...

Wiolcia a Ty jeszcze nie robilaś obciazenia glukozą??? powinnaś mieć juz zlecone na połówkowym! ale nie tą 50 tylko 75

Tunia trzymaj się ! W sumie biedny kotek jeśli jest chory, ale może tym bardziej będziesz przekonana o słuszności Twojej decyzji, czego Tobie życzę !

Tunia no z ostatnim zdaniem sie nie zgodze :/ nie tylko dla wygody, udomowililsmy zwierzaki wiec musimy ponosic odpowiedzialnosc za nie, kiedys dziko sobie zyly i natura sama regulowala przyrost naturalny, natomiast teraz ludzie naprawde nieczesto kastruja i sterylizuja zwierzeta wiec skutek jest taki ze mamy mnostwo bezdomnych kundli walesajacych sie po ulicach i jeszcze wiecej kotow, tak jak suczka ma cieczke srednio 2 razy w roku to kotka moze duuuuzo czesciej, moja Lilka miala ruje praktycznie co poltorej miesiaca :/ procz tego ze wyla jak szalona i nam to przeszkadzalo, to meczyla sie okropnie bo nie zaspokajala swojego popedu, gdyby go zaspokoila skutek wiadomy- kociaki, a co z nimi?? To ze sliczne nie wystarcza by znalezc im dom :/ poza tym nie chcialam by siedziala wylacznie w domu gdyz dookola ma o wiele ciekawsze plenery a to wiazalo sie ze sterylizacja oczywiscie. W Norwegii utrzymanie zwierzaka i opieka weterynaryjna jest okropnie droga, dlatego ludzie zastanawiaja sie grubo zanim wezma jakies pod opieke. Jesli nie maja w planach rozrodu zwierzaka, poddawany jest on operacji. Jest malo schronisk heh i wygladaja raczej jak ekskluzywne hotele dla zwierzat, w niczym nie przypominaja naszych schronisk w ktorych jest brud, smrod i sciskajaca za serce zalosc zwierzeca:/// Gdyby u nas byla powszechniejsza sterylizacja do schronisk nie trafialyby ciezarne bezdomne sunie i kotki, Sama kiedys taka suczke znalazlam, zawiozlam ja do ochronki i potem stanelam na glowie by znalazla dom i udalo sie, niestety szczeniaki zostaly uspione:/ mimo ze byly piekne.. ale akurat na ten czas w schronisku bylo ich za duzo ://

ja nie mam sił już nad tym myśleć, prawda jest taka, że jak zapytasz to każdy weterynarz powie Ci co innego, ja mam takiego weterynarz co od wielu lat zajmuje się psami moich rodziców, a także zajmował się moim kotkiem, konsultowałam się z 3 lekarzami, i po prostu on był najbardziej konkretny, zresztą to strasznie fajny człowiek, rzeczowy, a jednocześnie empatyczny,

ale nie chcę dyskutować na ten temat, bo od zeszłego czwartku nic tylko rozmawiam i dyskutuję o moim kotku, a jak ja sie stresuję to mój dzieciaczek razem ze mną, choć jak zaczynam płakać to mnie kopni kilka razy, może chce powiedzieć - mama nie martw sie za 4 m-ce będziesz miała mnie :)

a ja w ogóle nie dostałam skierowania na to badanie, ale w poniedz za tydz mam spotkanie z położną ze szkoły rodzenia to się zapytam gdzie to zrobić...

reklama
wlasnie ja tez nie mam ksierowania na obciazenie glukkoza. dzisiaj id to sie zapytam ale o ile mi wiadomo to gdzies ok 24 tyg sie chodzi... to mam jeszcze troche czasu.

co do pomidorow to mniami :) ja to bym ciagle jadla pomidory z ogorkiem i ze smietana i koperkiem :) cebula bys ie do tego jeszcze przydala ale niestety wole nie zeby mnie nie meczyly wzdecia ;)

aha odebralam wyniki z moczu z wczoraj i o dziwo nie mam juz zadnej infekcji :szok: czyzby woda z cytryna po dwie szklanki dziennie i raz dziennie herbata zurawinowa pomogla ?? eee... nie chce mis ie wierzyc:eek: zglupialam . mocz dalam do badania po 4 godzinach snu. tzn w nocy wstalam wysikalam sie ale mocz byl jasniutki pewnie po herbacie wieczornej zqwsze mialam ciemniejszy poszlam spac dalej bez picia i po 4 h sie obudzilami zanioslam juz ten po 4h do badania i tez byl jasniejszy. ale nie pilam juz nic. kurde ale jakby infekcja byla to i by bakterie wylapalo co ?? jak myslicie ?

Ostatnia edycja:
Do góry