reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

sluchajcie dostalam fotek duzo wozia i bardzomis ie podoba :) i tylko ciekawe czy mi wysla kurierem bo inaczej bede musiala blagac tatusia zeby mi pojechal :) na szczescie to jakas godzinka drogi autem :) ale go kupuje !!! mezowi sie juz bardziej podobal na tych zdjeciach a jak zaczelam mowic ze go kupuje to zaczal sie pytac czy on tez ma jakies zdanie to mu powiedzialam ze sie juz wypowiedzial :p i go kupuje :D

i dobrze mu powiedziałaś, od razu widać, że mississ ma lepszy humor:-D

reklama
ja uciekam podwieczorek przekąsić albo wczesną kolację i poczytam gazetkę o maluszkach co po nią specjalnie do kiosku szłam:-D

tunia masz racje hehe :) lepszy :) a co nie bedzie ze on sobie kupuje wszystko a ja nic dla siebie i nic dla dzidzia nie nie nie :) moj dzidzius spi a jak sie obudzi i mu powiem to sie pewnie ucieszy :p

missiiss jednak nie bez powodu mówi się by nie zaczynać z ciężarnymi :p Bo jak się taka uprze to nie odpuści :) a wózeczek też mi się podoba... :D

Tunia ja już kilkanaście artykułów na temat nocnikowania czytałam, ogólnie to dziecko jest gotowe ok 2-2,5 roku i wtedy cała ta zabawa z nocniczkiem trwa krótko. U nas to trochę zgadywania jest bo mały dopiero uczy się swojego ciała..ale nie narzekam bo od tygodnia Olek miał może ze 2 razy pampersa na pupie ( raz jak pojechaliśmy na usg by się nie stresować czy zaraz nie siurnie mi po spodniach ;-) a drugi raz jak był u babci )... to się nazywa oszczędność :)

łłłłłaaaaaaa wozek jest moj :p :D boze a mialam kupic go w pazdzierniku ... boze moj kochany jasiu nie wychodz szybko z brzuszka bo wozeczek czeka na ciebie ladny (mam nadzieje )!!!!!!

missiiss widze że nasze chłopy to troche podobni do siebie, jak ja wybrałam wuzek na allegro to powiedział bym poszukała tu po komisach, tyle że u nas sa naprawde mega zniszczone wuzki:/
a sobie zamawia jakies pie*****ne znaczki a dla dziecka najlepiej bym go chyba na rękach nosiła stale i po jego siostrzenicy rózowe ciuszki brała, tak a do zdjęc jakich kolwiek sciagac i na golasa chłopaka trzymać, tez wariat! olałam go juz nie bede z nim dyskutować na ten temat i sama pokupuję i mam go z głowy. a w pepco sa śpioszki po 10zł nie wiem jak z jakościa bawełny ale to jeszcze sprawdze.
na koniec mu dobrze powiedziałaś :) brawo!!

mój C. wymyślił, że żeby przez kolejne lata płacić komuś do kieszeni 1100 zł za wynajem mieszkania to najlepiej wziąć kredyt, bo mu chrzestni chcą dać 40 tys na mieszkanie, i kupić własne, ja tu zwariuje, przeprowadzka, ślub, kredyt, kupowanie mieszkania? Czy ja będę mieć kiedyś w końcu spokój?

Ja nie podchodzę entuzjastycznie do kredytów na 30 lat pod hipotekę, nie wiem może się wypowiedzą te, które mają mieszkanie na kredyt,

ktoś mu poopowiadał, że przy częściowej wpłacie własnej za mieszkanie ma ratę za kredyt na 30 lat 900 zł, ja nie wiem czy to możliwe, do tego typu spraw należy podchodzić z rozsądkiem i dystansem i logicznym myśleniem

we wrześniowym numerze Mam dziecko jest ranking pieluszek dobieranych w zależności od wieku maluszka, mnie przekonały huggies

Tunia zanim podejmiecie jakiekolwiek kroki w podejmowaniu decyzji o kredycie, odwiedźcie najbliższego doradcę kredytowego. On przedstawi Wam propozycje z różnych banków w oparciu o wasze zarobki, wiek itp.

Mam pytanko: Czy wy też zaczynacie chodzić jak pingwiny? Jestem dopiero w 23 tyg a toczę się jak w 8 miesiącu, strasznie ciągną mnie wiązadła i dziś jak wyszłam popołudniu z synkiem złapał nas na placu zabaw deszcz to ja nawet nie mogłam podbiec tak mnie ciąnęło w pachwinach. Jezu może to moja waga na to wpływa- już sama nie wiem- ale jest mi już strasznie ciężko- z Olkiem w tym samym czasie ważyłam tyle samo a było o niebo lżej i brzuch też był mniejszy:-(

Missiiss noo to super że wózeczek już jest :) Teraz Jasiek już nie ma wyjścia- musi poczekać do grudnia :)

Mam pytanko: Czy wy też zaczynacie chodzić jak pingwiny? Jestem dopiero w 23 tyg a toczę się jak w 8 miesiącu, strasznie ciągną mnie wiązadła i dziś jak wyszłam popołudniu z synkiem złapał nas na placu zabaw deszcz to ja nawet nie mogłam podbiec tak mnie ciąnęło w pachwinach. Jezu może to moja waga na to wpływa- już sama nie wiem- ale jest mi już strasznie ciężko- z Olkiem w tym samym czasie ważyłam tyle samo a było o niebo lżej i brzuch też był mniejszy:-(

jak pingwin może nie, ale staram się nie biegać, za to jak kula wytaczam się z łóżka i wstaję z wersalki jeśli siedzę jakoś na półleżąco

reklama
tunia twoj m ma swieta racje. ja place 1000zl za mieszkanie i wolalabym placic to jako ate kredytu i moc sobie zrobic cokolwiek w mieszkaniu pomalowac urzadzic niz komus placic co miesiac i nie miec pewnosci ze ktos ci nie powie"musisz sie wyprowadzic". teraz kredyty takie sa da rade 900 zl miesiecznie jesli macie wklad wlasny jeszcze te 40 tysiakow to juz w ogole super bo iles tam chyba trzeba swojego miec. a i jeszcze jest aktualnie program dla mlodych malzenstw i rodzin ktre zakladaja gniazdko swoje i tam chyba odsetki placi panstwo czy polowe odsetek. moj maz czytal o tym, kolega bral redyt ostatnio na mieszkanie i wlasnie na tej zasadzie tego programu... moim zdaniem lepiej jest wziac kredyt i spacac niz tyle placic wlascicielom i uwierz mi ze ja juz bym wziela krdyt na mieszkanie dyby nie kredyt mojego m ktory nie splacal i teraz wisi w banku jako dluznik po splacie a jeszcze 8 tys zostalo :/ po splacie bedzie 3 lata jeszcze w rejestrze tym i nie moze wziac kredytu przynajmniej w pko nie iwme jak w inych bankach. wiec ja sobie pewnie ze 2-3 lata jak nie lepiej poczekam :/ moim zdaniem to dobry pomysl ale to moje zdanie :)

mamolka no oby cie posluchal :) no moj m powiedzial mamie swjej ze wozek kupilismy a ona w lament ze dzidzior ma sie pierw urodzim nic a nic nie kupowadz i krzyczy :D :phahah

Do góry