reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Salomii- właśnie się rozglądam za jakimiś witaminami- mam w domu jeszcze z okresu karmienia piersią Feminatal N. Ale na ich stronie widzę, że na okres do 12 tyg ciąży polecają co innego ( więcej kwasu foliowego), ale ja biorę ten osobno więc nie wiem czy jest sens.

JESZCZE 6 dni i może zobaczę fasolkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To i zapytam się o witaminy!
Czekam na nowy temat_ NASZE BRZUSZKI bo już przygotowałam sobie foty z poprzedniej ciąży z 5 tyg i z 38 tyg ( 3 dni przed porodem ) :D

reklama
mamolka nie martw się, zaczniemy brać witaminy to włosy będe przepiękne. Co do brzucha to własnie jego wygląd dal mi do myślenia i postanowiłam zrobic test ciążowy ;) Mój mąż stwierdził "Zrób test bo jakiś dziwnie wielkie brzuch masz"... Hmmm innym brzucha nie widac a ja juz mam wielki :(

moja ciąża jest w sumie o 3 tyg młodsza, a w stare jeansy się nie dopinam musiałam kupić kilka par nowych o 1-2 rozm większe, więc jeśli jesteś szczupłą osobą to faktycznie może już trochę brzuszek urosnąć :happy:

cześć wszystkim jak nastroje?
Witam Dziewczynki
Ja dziś postanowiłam, że zaczynam się witaminizować i dziś do pracy przytaszczyłam, ogórka, rzodkiewki, paprykę, gruszkę i winogrona:-):-):-) W sumie fajnie, że okres ciąży mamy wiosenno letni bo można naturalne witaminki sobie dostarczać. Pamiętam jak urodziłam Julię w czerwcu i wszyscy zajadali się pycha owocami a ja nie mogłam:no: a teraz będzie można warzywek i owoców jeść do woli:tak::tak::tak:
też juz o tym myslałam, że ze zdrowym odżywianiem nie bedzie wiekszych problemów :)

Salomii- właśnie się rozglądam za jakimiś witaminami- mam w domu jeszcze z okresu karmienia piersią Feminatal N. Ale na ich stronie widzę, że na okres do 12 tyg ciąży polecają co innego ( więcej kwasu foliowego), ale ja biorę ten osobno więc nie wiem czy jest sens.
Ja biorę Feminatal 800 tam jest kwas foliowy w innej postaci, podobno lepiej przyswajalny :)
nie wiem czy to wina tego,ze cały czas przed ciąza brałam witaminki czy tego Feminnatalu, bo nie mam zachcianek?

a za mna chodzi ogorek kiszony i chodzi i chodzi i chodzi a tu nie ma! ide sobie poszukac cos kwasnego.. ale pewnie nic nie znajde ehhhhhhhh zelki moze eheh, a wyczytalam ze witamine b mozna ale pod nadzorem, mamolka sprawdz sklad witamin bo pewnie nie bedzie sie znaczaco roznil procz tego kwasu, a ja wciagam jeszcze tran, bez niego nie przezylabym w norwegii, spalabym ciagle i mialabym zero sily.

Ja niestety 2 kg do tyłu-ale to chyba za sprawą codziennych moich wizyt i przytulanek do wc :(( niestety mdłości strasznie dają mi się we znaki. Mój lekarz pociesza mnie że miliony kobiet to przeżyły to i ja dam radę!!a mdłości są oznaką zdrowo rozwijającej się ciąży:) A brzuszek coraz większy i wszystkie jeansy się jakoś skurczyły;)
a ja schudlam ok 2 kg, bo jakoś żołądek mi się skurczyl, porcje jem połowę mniejsze niż przed zajsciem... co do jeansów, to nosze jeszcze moje, ale cisną mnie, więc jak siadam w samochodzie np. to odpinam guzik...mam jeszcze w zanadrzu 2 pary takich luźniejszych, to na najblisze miesiace bede miała...ale potem.
U mnie brzusio też wiekszy, bardziej wyglada na wzdęty niz ciażowy :)

no i znalazlam kwasny jogurt plus.. barszczyk :D

ja tez siedze z rozpietymi spodniami i niestety nie mam juz luzniejszych, jak 6 maja bedzie wszystko ok to popedze do H&M i kupie sobie takie jedne z guma i odsapne w koncu, bo w domu spoko ale w towarzystwie dziwnie wygladam :)))

tylko ze zadna z was np nie kłuje sie zastrzykami w brzuch nie bierze pewnie luteiny choc ostatnio to standard przepisywany przez lekarzy lub przepisuja duphaston... nie robiliscie tysiecy badan ktore dla mnie moze sa istotne szczegolnie przed ciaza np toxo, cytomegalia itd.. ale jak mowilam jestem niezle przewrazliwiona, i ja jestem przeciwna wczesnym wizytom u lekarza ja nie wierze ze uciskanie powlok brzusznych nie szkodzi naszym fasolkom a usg to wkoncu tez sa jakies fale i mam takie zdanie ze co za duzo to niezdrowo wiec ja narazie bylam u lekarza i dostalam leki i na tym tylko wizyta polegala a dopiero po 7 tygodniu pojde sprawdzic serduszko (jeszcze nigdy go nie slyszalam bo zawsze nie zdazylam, obie ciaze stracilam w 10 tygodniu i w obu ciazach bylam w 5 tygdoniu u lekarza kiedy to serduszko jeszcze nie bije-albo nie widac tego na usg)... a co do ciazy pozamacicznej to gdyby ktoras z was w niej byla to by to wyszlo okolo 6 tygodnia bo bardzo boli, a wczesniej na usg moze sie wydawac ze jest ok znam jedna taka dziewczyne ktora byla u lekarza widziala ladny pecherzyk a pozniej jak ciaza urosla okazalo sie ze to pozamaciczna :-( musiala usunac zdrowa dzidzie :-(

poza tym wierze w swoje dziecie ze da rade i wszystko zniesie :-) musi mi się wkoncu udac zostać mama ziemską

a co do terminu porodu to znam tez metode liczenia 3 miesiace w tyl od ostatniego okresu + 7 dni i wtedy mi wychodzi termin na 23 grudnia ale jakos nie ma dla mnie znaczenia czy 21 czy 23 czy pare dni wte czy we wte moge nawet w swieta na porodowce lezec, wszystko mi jedno :-)
Pati ja sie sporo nastarałam o Nasza dzidzie...w cyklu w którym zaszłam miałam badania hormonów w 3, 14, i 21 dc no i hsg, więc nie jesteś sama...biorę dupka i No-spe 3 razy dziennie..wiec nie przesadzaj, nie Ty sama jesteś w takiej sytuacji...głowa do góry...dzidzię swoja juz widziałam i bijące serduszko też 2 tygodnie temu :)

reklama
Do góry