reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do missiiss to tak dzis miala mieć wizytę, więc może na nia pojechala...:/, nie pamiętam która to miała byc godzina...

ewwe no ale boje sie tego ze nogi zasinę a 31 nie bedzie bata i trzeba bedzie je poluzować, wtedy większy gul:-D, nie no żartuję w końcu 2 tyg to tak naprawdę wielkie nic, ja i tak do pracy po macierzyńskim nie wracam...

reklama
W ogole powiem wam ze juz mam plany na swieta :-p Mam termin na 23 grudnia i mysle ze wysmienity. Z checia spedzilabym je w szpitalu :-D Nie musialabym isc do tesciow na wigilie, a to i tak jest ona tam zupelnie rozna niz w moim domu rodzinnym. Poza tym jak urodze wczesniej to na wigilie jechac z takim maluszkiem bedzie problematycznie, no i nic nie bede mogla jesc. Wszystko z cebula, wzdymajace itd. A pewnie od rodzicow bym dostala pierogi i inne moje ulubione dania. Wiec jak juz to albo w wigilie rodzic albo po :-D W wigilie moge zjesc pierogi, a potem moga mnie wiezc na porodowke i lewatywe nawet zapodac. Ale co sie najem to moje :-D
to prawda że na wigilijnym stole nie ma nic dla karmiącej matki do zjedzenia:no:...najlepiej tak jak moja siostra, 26 wieczorem po kolacji dostała bóli:-D (to z pierwszym synem, teraz ma 18 lat..., mam ten sam termin wgo OM smiesznie nie :)) )

no ja też nie wracam:) i mnie to nie matwi póki co, jakoś mam nadzieję że mąż wydoli finansowo na swoją rodzinkę hehe, ja się dziś pakuję bo się zbieram już na urlop...tzn mój mąż ma ten urlop i jedziemy na wakacje:D:D

hej jestem jestem juz...

poszlam do osrodka i zemdlalam bo dzisiaj od rana cos sie zle czulam ale dostalam zastrzyk w zyle i juz ok jest. a na wizycie tez ok co najwazniiejsze szew trzyma a co do jelit to mi przepisal jakies leki ktore powinny mi pomoc jak nie to skierowanie tam do jakiegos lekarza mi da. no imam infekcje al emowil ze jakies poczatki dopiero wiec dobrze ze zauwazylam i dostalam globulki na 6 dni.
wiecie ze w aptece jak bylam to nikt mnie nie przepuscil ?? i nie mialam sily podejsc zeby sie zpaytac czy moge podejsc pierwsza.... ale jakos poszlo i 150 zl za leki :/
ale jest ok szew trzyma a to najwazniejsze i wyszlam usmiechnieta z wizyty przynajmniej... oby to na jelita pomoglo .
dzieki za pamiec i przysiegam juz ze nie bede was tak martwic oby do konca 38 tygodnia :)

ewwe dopiero przeczytalam smsa :* udanego urlopiku rzecz jasna :)

hej jestem jestem juz...

poszlam do osrodka i zemdlalam bo dzisiaj od rana cos sie zle czulam ale dostalam zastrzyk w zyle i juz ok jest. a na wizycie tez ok co najwazniiejsze szew trzyma a co do jelit to mi przepisal jakies leki ktore powinny mi pomoc jak nie to skierowanie tam do jakiegos lekarza mi da. no imam infekcje al emowil ze jakies poczatki dopiero wiec dobrze ze zauwazylam i dostalam globulki na 6 dni.
wiecie ze w aptece jak bylam to nikt mnie nie przepuscil ?? i nie mialam sily podejsc zeby sie zpaytac czy moge podejsc pierwsza.... ale jakos poszlo i 150 zl za leki :/
ale jest ok szew trzyma a to najwazniejsze i wyszlam usmiechnieta z wizyty przynajmniej... oby to na jelita pomoglo .
dzieki za pamiec i przysiegam juz ze nie bede was tak martwic oby do konca 38 tygodnia :)

oj missiiss tylko w dupe lać :)
super że wszystko w porządku, przynajmniej kilka kolejnych dni będziesz spokojna:) zanim sobie pewnie czegoś nie wkręcisz znów:):) także kładź się, odpoczywaj, i przegoń to coś co CI się przyplątać chciało - dziadostwo jedne. Uważaj na siebie kochana jak takie omdlenia CIę łapią a ludzie w aptece to buraki, jakoś sobie musismy z nimi zacząć radzić.
http://allegro.pl/item1120934629_ciazowa_torba_na_zakupy_ciaza_z_nadrukiem.html
Znając życie tego pewnie też nie zobaczą - bo akurat to będą buraki z wadą wzroku i bez okularów....
buziaki:*

Ostatnia edycja:
hej jestem jestem juz...

No! Laska Ty tak nas nie strachaj tutaj :-) Cieszę się że wszystko jest dobrze. Uważaj na te zasłabnięcia i najlepiej nie wychodź sama z domu. ;-)

missiiss o j po łapkach, po łapkach sie należy:angry:
najwazniejsze że dotarło ze wszystko ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ok rozumiesz!!! ;)))

buraki z apteki trzeba było przepędzić, choć wiem że człowiek oszczędza swoje nerwy teraz..

Witajcie!
Missiiss super, że wszystko dobrze!:-)a z infekcją szybko się uporasz!:) Trzymam Cię za słowo, że nie będziesz się tak stresować do końca!:-)
Ewwe udanego urlopiku! JA też się pakuję, bo jedziemy w nd w nocy na kilka dni w świętokrzyskie.
Ja wczoraj cały dzień opiekowałam się dwójką sześciolatków, które miały pomysły jeden lepszy od drugiego. Np. "daj ciociu zapałki bo coś chcę podpalić" :-p PO powrocie wieczorem przeczytałam Was resztkami sił i zaczęłam się zastanawiać, że ja jakaś beznadziejna matka chyba będę skoro jeden dzień z dzieciakami mnie tak wymęczył...
W nocy obudził mnie ból brzucha, raz z jednej strony, raz z drugiej, ale przeszło i jest ok, więc pewnie uroki rozciągania domku maluszka.
Miłego dnia życzę Wam i witam nową Mamę:blink:

reklama
ewwe udanego urlopu i pogy wam zycze lepszej jak teraz:tak: bawcie sie dobrze:-)
Ja z kolei dzis chłopców zabiorę do siostry (bo Pawełek siostry nadal jest u mnie) tak dla zmiany otoczenia i po to żebym sama w domu n ie siedziała te dwa dni...

Do góry