reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tunia ja pamiętam ostatnio jak się wybierałam też do swoich rodziców to wstawało mi się z tym większą ochotą, że świt jest piękny czas śpiew ptaków, budząca się przyroda, świeże niezmącone powietrze i jakoś wtedy organizm potrafił wytworzyć drugiego powera :-D a tym bardziej opłaca się wstać, bo im później tym goręcej

W warszawie to ja nie widzę tej budzącej się do życia przyrody :-D ale rzeczywiście 5 h jazdy i w beskidach sobie pooglądam tą piękną przyrodę :-) tam nawet powietrze inaczej piękniej pachnie, jak wysiadam z samochodu pod domem rodziców to się tak głęboko nim zaciągam, ech może dobrze, że się za narzeczonym na tą suwalszczyznę przeniosę bo tam też pięknie i też świeże powietrze i przyroda,bo o zgrozo, dość mam takiego wielkiego śmierdzącego miasta zwanego stolicą Polski

reklama
Tunia chyba coś jest w tym przesyłaniu tych dolegliwości hehe jak się dowiem do was, że coś nowego może mi dolegać to nagle zaraz to czuje hehe

wrublik my właśnie dzisiaj jedziemy kupić szafę bo pomieścić się teraz w naszym póki co małym kącie nie ma jak :-D

a poza tym to nie ma słońca, jest świeże powietrze po deszczu i przede wszystkim jest 10 stopni mniej niż wczoraj - huraaa mam czym oddychać. choć jestem strasznie zmęczona bo mój A wylądował przed 3 i poszliśmy spać o 5. wcześniej mało co spałam bo czekałam aż przyjadą z lotniska. ja byłam tak wykończona, że ojca wysłałam po mężulka bo nie miałam siły dupska w tej nocy ruszyć po tych upałach. no a że już taka jestem, że jak wiem, że A będzie przy mnie to bez niego nie zasnę to musiałam jakoś wytrwać w oczekiwaniu hehe dobrze, że się nauczyłam zasypiać sama jak go nie ma dłużej bo kiedyś miałam taki czas, że dopóki nie przyszedł do mnie do łóżka to spać nie mogłam - jak dziecko :-D i taka padnięta na maksa wybieram się na zakupy - mam nadzieję, że przeżyje :-) tak więc życzę wam miłego dnia bo nie wiem czy dam radę tu zajrzeć wcześniej niż wieczorem. trzymajcie się mamuśki

W warszawie to ja nie widzę tej budzącej się do życia przyrody :-D ale rzeczywiście 5 h jazdy i w beskidach sobie pooglądam tą piękną przyrodę :-) tam nawet powietrze inaczej piękniej pachnie, jak wysiadam z samochodu pod domem rodziców to się tak głęboko nim zaciągam, ech może dobrze, że się za narzeczonym na tą suwalszczyznę przeniosę bo tam też pięknie i też świeże powietrze i przyroda,bo o zgrozo, dość mam takiego wielkiego śmierdzącego miasta zwanego stolicą Polski

ja to do mieszkania w wielkim mieście się nie nadaję. dla mnie jest za dużo hałasu, spalin itd. a tak sobie mieszkam w małej mieścinie i do Poznania mam blisko i to mi pasuje. w każdej chwili mogę sobie tam coś jechać pozałatwiać a powietrze u nas jest znacznie lepsze niż w tych wielkich miastach.

ja sobie chyba mala kawe z mlekiem zorbie. nie spie od 5.30. Budze sie jak tylko moj maz wstaje z lozka :/

u mnie dzis super chlodno 20stopni bez slonca, wlasnie pokropilo trochke.

oj znam Suwalszczyznę - przyroda fajna leśne klimaty, z tym że nie jest to teren górzysty jak Beskidy :-D

Ostatnia edycja:
ja też pochodzę z małego miasta, 25 tys, ale na przestrzeni lat się rozwinęło, wypiękniało, aż przyjemnie wracać do rodzinnego domku, atrakcje turystyczne powstają w okolicy, jak szłam na studia 6 lat temu to marzyłam żeby się wyrwać do wielkiego miasta, apotem w wielkim mieście nabawiłam się migreny, bo w moim miasteczku nigdy jej nie miałam, i tak po 6 latach czuję, że najlepszym miejscem do życia jest małe miasto w ładnych terenach krajobrazowych,

marzyła mi się kariera dziennikarska i stąd to dużo miasto, ale po tym jak mnie w ciąży z redakcji zwolnili to mi się już odechciało być dziennikarzem, a przede wszystkim pracowania u kogoś, tak więc mam nadzieję, że w otoczeniu lasów i jezior będę szczęśliwa, żyjąc sobie bez tego tempa wielkiego miasta....

oj znam Suwalszczyznę - po drodze mi do moich rodziców :-), tyle że to w połowie drogi pod Wilno, przyroda fajna leśne klimaty, z tym że nie jest to teren górzysty jak Beskidy :-D

a jest tam w okolicy takie miejsce gdzie są pagórki, bo to teren polodowcowy w końcu, no i jak wszędzie na około płasko, to jak stoi taki pagórek to ona na całkiem pokaźną górkę wygląda :-D

Heeeja;-)
U nas dziś wieeelka ulga bo 24 st. i wiaaatr, bez słonka uuuuf, troche oddechu:tak:
Co do spania to ja śpię tez tak pół na boku pół na brzuchu z podwinięta jedna noga do góry a jedną wyprostowaną. Brakuje mi spania na brzuchu:-(

dziewczyny ktore biore żelazo to jakie bierzecie??? Ja mam Biofer folik 3x1 z tym, ze gin mówił żeby sobie łykała 3 na raz na czczo:szok:
Do tego mam jeszcze Vegevit B12.
Wczoraj z brzuchem juz był w miarę spokój, wieczorem tylko mi się ostro napinał.

reklama
Witam!;-)
U nas w miarę jest, 25 stopni, ale fajnie wieje. Mam nadzieję, że spadnie dzisiaj ten zapowiadany deszcz.
Wyruszamy zaraz do teściów pośmierdzieć, zjeść obiad i odebrać autko od mechanika.

Do góry