reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

reklama
Tunia ja bym pojechała na ostry dyżur.

eeee, nie strasz mnie :no:

zobaczę jak będzie, nie chcę panikować, bo kiedyś mi się przed ciążą na przystanku zrobiło słabo, wpadłam w panikę i wylądowałam na IP z... hiperwentylacją :-D a przy tym wystarczy dmuchać w torbę papierową, C. już wraca do domu, jak się będę źle czuć to pojedziemy....

często omdleniom - czy to w ciąży czy bez ciąży - towarzyszą takie specyficzne ruchy jelit jak przy biegunce lub niestrawności - zresztą często po omdleniu ma się luźny stolec. Nie mówię tego z medycznego doświadczenia ale z autopsji - w wieku dojrzewania padałam jak kawka praktycznie codziennie rano i zawsze takie objawy mi towarzyszyły

Tunia jak zdarzyło się raz i jest ok to się nie martw. mi też się zdarzyło ale taki urok ciąży - to w naszym stanie jest normalne dlatego moja rodzinka jest chora jak słyszy, że ja w te upały się gdzieś sama wybieram... raczej starają się robić tak, żeby ktoś ze mną nawet na głupi spacer poszedł.

słomiana wdowa jak by cię bardzo męczyło z tą biegunką to wypij trochę coli. tylko po to, żeby się nie odwodnić. maleństwu nie zaszkodzi jeżeli nie pijesz jej codziennie litrami a musisz dbać o siebie żeby dzieciątko się dobrze czuło.

sunnflower - małe pytanko - gdzie oglądałaś łóżeczka? bo jutro mamy zamiar się rozejrzeć i fajnie by było wiedzieć gdzie jest dobry wybór :-) nigdy wcześniej takich rzeczy nie musiałam szukać więc nie bardzo wiem :-) za wózkiem chcemy jechać do komornik zobaczyć podobno trochę tego mają ale się okaże bo nigdy jeszcze tam nie byłam

Ostatnia edycja:
trochę pogrzmiało, trochę popadało ale nadal jest duchota...

a ja chyba nie zasnę aż mojego A nie będzie przy mnie. samolot ląduje dopiero przed 3 więc długa noc przede mną, a jeszcze do tego głowa mnie boli tak, że masakra...

Ostatnia edycja:
dziewczyny nie meczcie dzidzi zaparciami-stosujcie czopki glicerynowe (po co ma dzidzia w g.... siedziec -sorki za wyrazenie :-)) a na biegunke to najlepiej jesc suchy chleb z gorzka cherbata i wlasnie lepiej pic cherbate niz wode bo woda przeczyszcza :-) wiec duzo herbaty sucharki, i suchy chleb :-p

no to sie rozpisałam :-D mało mnie tu bo mało na forum siedze na watku poronienia tez mało przebywam-jakos mi dnia brakuje :-/

reklama
Herbata czarna nie wskazana ze względu na teinę, tak samo szkodliwą jak kofeina. Jedno i drugie powoduje zaburzenia we wchłanianiu żelaza. Wiem z autopsji przy poprzedniej ciąży.

Do góry