reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

w tym upale to się w ogóle gotować nie da, uff, jak gorąco, wszystkie okna pootwierane, a i tak się spociłam jak szczur jak to się mówi

reklama
wiecie co, mi w brzuchu chyba jakiś intelektualista rośnie :-D jak od zawsze słuchałam rocka i nawet ciężkiej muzyki, to teraz w ciąży w ogóle nie jestem w stanie, tylko jakiś jazz, blues albo muzykę klasyczną, przy gotowaniu i przebywaniu w kuchni słuchamy sobie rmf classic :-D

missiiss Czytałam sobie przed chwila wasza rozmowe, chodzi mi tu o te twardnienie brzucha wieczorami. Otóz ja mam dokładnie tak samo. Wieczorem mam taki ogromny i ciezki brzuch, odnosze wrazenie jakby miał zaraz peknac i ogolnie czuje sie taka ciezka... Ogolnie myslałm ze to dlatego ze teraz po prostu duzo jem. Ale po przeczytaniu Twoich wypowiedzi troche sie przestraszyłam... Czy to rownie dobrze moga byc skurcze?? Nie jest jeszcze za wczesnie?? Jak rozroznic te skurcze od uczucia przejedzenia?? Prosze o odpowiedz rowniez inne mamy :)

paulla przepraszm nie chcialam wystraszyc ale jak widac u mnie po suwaczku jestem teraz bardzo ostrozna i nie tylko o siebie bo jak mi sie cos u was nie podoba to tez powiem :) moze jak tylko nad wieczor macie to rzeczywisicie to po jedzeniu jest ale ja nie otrafie tego okreslic dlatego poprostu na wszelki wypadek radzilabym sie poprostu zapytac lekarza dla wlasnego spokoju. pamietajcie dziewuszki ze o wszystkim dziwnym trzeba mowic doktorom :) ale na co za wczesnie na skurczE?? na skurcze nigdy nie ma dobrej pory widzisz ewwe lezy bo ma skurcze a dopiero w 19-20 tygodniu jest. naprawde trzeba miec sie na bacznosci i sluchac swojego ciala. dlatego ja czesto powtarzam ze jak mnie cos niepokoi a dziewuszi na forum mowia spokojnie to to czy tamto to ja zawsze powiem ze zadzwon do gina.... lepiej kilka razy wiecej sie zapytac niz mniej bo albo to bedzie rzeczywiscie nic groznego albo cos niedobrego. ja tylko namawiam do czujnosci o :) to ja juz nic nie pisze na ten temat bo jeszcze mnie znienawidzicie :p

a co do wizyty to :jupiii: wsio ok jest :) tylko mam dalej - 0,5 kg :( ale gin powiedzial ze dzidzia mi ladnie rosnie wiec nie ma co sie martwic. pewnie niedlugo bede marudzila ze juz za duzo przytylam :)ide na wiesci opisac co nieco

missiiss Czytałam sobie przed chwila wasza rozmowe, chodzi mi tu o te twardnienie brzucha wieczorami. Otóz ja mam dokładnie tak samo. Wieczorem mam taki ogromny i ciezki brzuch, odnosze wrazenie jakby miał zaraz peknac i ogolnie czuje sie taka ciezka... Ogolnie myslałm ze to dlatego ze teraz po prostu duzo jem.

ja mam dokładnie tak samo i tak samo myślałam, że to z powodu jedzenia różnych rzeczy i czasem w dużej ilości

missiissWłasnie dobrze ze o tym piszesz :-) i masz racje lepiej sie wiecej razy zapytac niz potem załowac. Dlatego na wszelki wypadek wolałam zapytac :-) Ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok :-)

Jejku żyję... niesamowite :)) Wyruszyłam dzisiaj samochodem do miasta i już na 9 byłam na miejscu ale że mi nic nie szło i nie mogłam kupić nic co bym chciała to na tym parszywym słońcu chodziłam do godziny 14:/ Myślałam, że padnę! trzymam teraz nogi w misce z chłodną wodą i wreszcie czuję ulgę... a o spuchniętych stopach nawet szkoda pisać - wyglądam teraz jak ludzik z reklamy opon michelin ...

ten ludzik to całkiem milutki jest :-D

współczuję spuchniętych nóżek,
ja idę leżeć z mrożonką na głowie, bo mi się migrena, mimo dwóch kaw, uaktywnia...

reklama
wiolcia jak ja Cię rozumiem:tak: Dzisiaj rano czułam dokładnie to samo (tylko, że na słońcu byłam znacznie krócej)

tunia oby mrożonka zadziałała:tak: Najgorsze jak się migrena rozkręci!

missiiss ciocia Ola mówiła, że będzie dobrze - i jest. SUPER idę na odpowiedni wątek doczytać szczegóły

CIEPŁO, CIEPŁO, CIEPŁO:growl::growl::growl:

Do góry