reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Co do muzułmanów- nie znam żadnego to się nie wypowiadam. U nas w Polsce - w kraju prawie 90% katolickim- mężowie też tłuką swoje żony i dzieci w ten sam sposób. Także - czy my jesteśmy w jakiś sposób lepsi?

a taka maltretowana żona też ma "stulić dziób" bo przecież wiedziała co brała. Albo gorzej - odezwij się a następnym razem cię "zajebie".
Moja siostra rok temu wzieła ślub z hindusem. Ale ten mieszka od urodzenia w Londynie i jest ateistą. Nie wyznaje "swojej" wiary.
Bardzo dobrze się im układa i są szczęsliwi.

reklama
Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...

przepiękne!!! ja też nie mam ani cierpliwości ani ręki do kwiatów, choć mam dwa i jakoś żyją... jeszcze :-)

Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...
Pokaźna kolekcja pięknych kwiatów. Ja kocham kwiaty, ale tylko u kogoś, bo sama o nie, nie za bardzo potrafię dbać.:zawstydzona/y:

Tunia dzięki za info :)
Karolcia też bym chciała być taką kwiaciarką :-) choć kwiatków mam całkiem sporo i nie zdychają to jednak nic w porównaniu do ciebie :-)

Krolcia u mnie tak jak u Ewwe nie wiem jakim cudem kwiatki jeszcze żyją ;/ Za to mój brat i ojciec, nawet moja mama mają rękę do kwiatów- i u nich również multum kwiatów :)

Ale się uśmiałam - rewelacyjny kabaret [video=youtube;UgWHIguqnGg]http://www.youtube.com/watch?v=UgWHIguqnGg&feature=fvw[/video]

Jak dwa razy klikniecie to was przerzuci na youtuba

Eh… duzo musiałam dzis nadrabiac hehe :-) Sprzatalam dzis szafki i w kuchni i troche zmeczona jestem już… Nie wypowiem się od razu na wszystkie tematy, ale troche sprobuje :)
Co do mleka i podawania go od 6 miesiaca zycia to hmmm… ja co prawda jestem w pierwszej ciazy, ale już z wielu źródeł słyszałam ze jest strasznie alergiczne i się nie podaje za bardzo...

Missiiss hehe normalnie jakbys się w czasie cofnęła i w jakims takim zacofanym kraju wyladowala :-p W glowie się nie miesci jakie mogą być zle warunki! No ale dobrze ze ci humor dopisuje :-) O tym ze strzałeczką to padlam hehe :-D No i chciałam powiedziec ze kobiety ciężarne powinny mieć specjalne dozywianie w szpitalach :-D Trzymam kciuki za zabieg ;-)

Krolcia ja uwielbiam kwiaty ale mam ich malo… W jednym pokoju padly mi prawie wszystkie (koty mialy zawsze niezla przekąskę, no i w koncu nie wytrzymaly), a w sypialni gdzie koty nie maja wstepu mam na parapecie 7 doniczek :-D w tym 2 pieknie kwitnące caly rok storczyki, z których jestem dumna :-D A ty faktycznie jestes odjechana niezle na tym punkcie – niezły zbior! :-)

Tunia heh przykro mi ze w tym szczególnym dla was czasie jeszcze na takie trudności natrafiacie… normalnie pech jak nie wiem. Pisalas niedawno – czy wszedzie sa tacy zli pracodawcy. U mnie wlasnie jest dobrze – z szefostwem na razie się dogaduje, ale tu chyba chodzi o człowieka. Jakas taka umiejętność zrozumienia sytuacji i prawowitość :-p Poza tym moja dyrektor to tez kobieta z mezem i dziecmi, wiec rozumie chyba moje polozenie. Szkoda ze to taka rzadkość :-( Ale nie martw się – po zachmurzonych dniach zwykle przychodzi słońce – będzie dobrze ;-)

No i chcialam dodacv ze ja tez polonistka i dobrej pracy szukalam rok. Rodzina miala mnie juz za obiboka i ze nie wiem czego chce (szukalam w wydawnictwach bo mam taka specjalnosc). Okazalo sie ze moge sobie szukac bez znajomosci. A jak juz bylam mocno zalamana - odezwano sie do mnie i trafilam bardzo dobrze... Cnoc nie myslalam zeby byc nauczycielka pracuje w niezwyklej szkole i dlatego chyba mi dobrze. Ale to jest zawsze na zasadzie "trafilo sie slepiej kurze ziarno" :-p

Ostatnia edycja:
A to ja i Zuza dzis na ogrodku :)

zdjcie222.jpg

Podobalo jej sie na maksa. Ale jestesmy umordowani... Dzialka, dom, jezioro, dzialka, dom... uff nie ma jak to odpoczynek w wakacje :D

Co do muzulmanow choc i ja nie popieram ich dziwnych zachowan to wg mnie Francja sama sobie winna i nie do konca to niesprawiedliwe ze Ci muzulmani dostaja socjal z Francji. Gdyby nie ich podboje kolonialne dzis Francja nie byla by tak bogata. Zreszta z tego tez powodu dzis ich duzo we Francji. Nie znalezli sie tam bez powodu.

czaicie baze??!!! babie z ósmego piętra spadł kwiatek z doniczką,zawadził o naszą antenę i się połamała, a tak się strasznie wystraszyłam, że cała się trzęsę, bo myślałam że to ktoś wypadł.... masakra, powiem szczerze, że tak jak teraz to ja się w tej ciąży nie zdenerwowałam chyba jeszcze....

Witam wieczorowa pora :-)

nadrobilam, ale nie dam rady chyba nic madrego napisac. padam na twarz - dziecko mi przed chwila zasnelo, wiec mam teraz chwile dla siebie. zaraz ide spac, bo juz mi sie oczy zamykaja. jutro w pracy coc popisze

dobrej nocki wszystkim :tak:

reklama
czaicie baze??!!! babie z ósmego piętra spadł kwiatek z doniczką,zawadził o naszą antenę i się połamała, a tak się strasznie wystraszyłam, że cała się trzęsę, bo myślałam że to ktoś wypadł.... masakra, powiem szczerze, że tak jak teraz to ja się w tej ciąży nie zdenerwowałam chyba jeszcze....
to dobrze że w tym czasie nie wygladałas przez okno/balkon:szok:.....:-D

Ja to z kolei nie moge się wyzbyć wściekłości na dzisiejszą sytuacje jaka zaistaniła w przedszkolu, otóż kolega poddusił dzis moje dziecko sznurkiem od prującego sie dywanu, Bidaka ma teraz sznytę na szyi czerwona i napuchnietą:wściekła/y: stało się to pod obecność babki która nie radzi sobie z grupą, nie zwraca uwagi na wiele rzeczy i oto skutek a niedaleko tu było do tragedii. Jutro maja wycieczkę autokarową i normalnie obawiam się go puścić że znów zostanie niedopilnowany, rozmawiałam juz z nią, oczywiście się wybiela i wersja jest trochę inna jaka podaje dziecko, na szczeście jutro bedzie na wycieczce więcej pań bo tak bym nie puściła:-(

krolcia kolekacja naprawdę imonujaca:tak: ja też bardzo lubię kwiaty, tez mam ich sporo, uwielbiam zaminokulasy, storczyki, trzykrotki i palmy. Poza tym wszystkie kwitnące, doniczkowe i rabatowe:tak:

Do góry