reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ciekaw bardzo, chyba ten lekarz nie wiedział co mówi, zwłaszcza, że jak się karmi piersią to się powinno nie spożywać mleka krowiego bo to częsta przyczyna kolek u maluszków, tak samo jak czekolada i ostre przyprawy
nie wierz za bardzo w takie rzeczy. jadłam WSZYSTKO to co w ciąży, czyli wszystko co przed ciążą. Piłam mleko, jadłam smażone mięso, dziubałam orzechy.... Wiki nie miała kolek, uczuleń, więc nie widziałam powodu, aby coś odstawiać. Co więcej, bardzo łatwo przeszłam z nią na wszelkie pokarmy, wprowadzając jako dodatek po karmieniu piersią (pierwsze zupku, owoce)

ja tam Tunia popieram, że do nas nie przyjeżdżają... zresztą Murzyni poza tym, że tu nie ma pracy mają jeszcze inny powód. kiedyś mi jeden opowiadał, że wyjechał do Polski na studia i po pierwszym roku musiał zrezygnować. zgadnijcie dlaczego? ... bo u nas jest tak zimno, że drugiej zimy by nie przeżył hehehe mnie to rozbawiło ale oni ciepluchy faktycznie chyba tu zamarzają. dlatego wybierają jakieś neutralne klimaty. np. głupia Irlandia to może bez takiego lata jak tutaj, ale znowu zima dużo cieplejsza. no i tam mają kasę i wszystko czego chcą...
ja mam inne doświadczenie. Jak pracowałam na uczelni w poznaniu to jest osobny wydział dla studentów anglojęzycznych i jest wśród nich sporo Murzynów. W ogóle mi nie przeszkadzali, może jedynie Amerykanie z ich brakiem kultury....

ale jestem w szoku _ właśnie usłyszałam jak w telewizji pediatra wypowiedział się, że mleko krowie można podawać dziecku JUŻ PO 6 miesiącu życia ( oczywiście nie ma ono być podstawą diety ale np. bazą jednego posiłku dziennie) :)

Co do muzułmanów- nie znam żadnego to się nie wypowiadam. U nas w Polsce - w kraju prawie 90% katolickim- mężowie też tłuką swoje żony i dzieci w ten sam sposób. Także - czy my jesteśmy w jakiś sposób lepsi?

a taka maltretowana żona też ma "stulić dziób" bo przecież wiedziała co brała. Albo gorzej - odezwij się a następnym razem cię "zajebie".
mnie to nie szokuje. Większość z nas po piersi dostawała krowie mleko - w proszku z niebieskiej folii;-p
Co do bicia - u nas w społeczeństwie nie ma na to przyzwolenia. Żadna z nas nie jest poddana swojemu mężowi. Taka u nas jest kultura. Oni mają swoją, chcą jej przestrzegać, niech to robią oboje. Gdyby facet uderzył dziewczynę na ulicy której mąż/chłopak by nie zareagował??

mamolka to ja myślę, że ten lekarz nie jest do końca normalny bo gdyby to mleko było zdrowe i nie powodowało alergii u dzieciaków to chyba by te zastępcze nie były potrzebne...

co do mieszanki ras to chyba tylko w Polsce jest ich tak mało. w Irlandii też ich pełno. najbardziej nie znoszę murzynów. i żeby nie było dopóki żadnego nie znałam to nie miałam nic przeciwko nim, ale teraz to ich nie znoszę. to samo się tyczy bangladeszy.
Wiki piła mleko modyfikowane tylko rok - od 11 do 22 miesiąca. Potem już tylko normalne mleko z kartonika.
Tutaj (tzn. we Francji, a konkretnie w Paryżu) Murzyni są ok, bo łatwiej się aklimatyzują, tutaj najmniej "lubiani" są arabi zwani "szwajcarami".
W pracy mam wielu kolegów i koleżanek muzułmanek, ale nie z żadnych skrajnych odłamów. Po rozmowie czy wyglądzie nie jest się wstanie odróżnić, kto jakiego jest wyznania.

reklama
To ja tak z innej beczki. Kocham kwiaty:-)! Mam w domu dżunglę:tak:! Dosłownie:-D! Mąż mi od dwóch lat truje, że mnie z domu wyklnie za to, że kolejne zielsko do domu taszczę. Znalazłam jednak na niego sposób. Dostałam rosiczkę owadożerną. Przedstawiłam mu maleństwo. Jest tak zauroczony! Osobiście poluje w domu na muszki, żeby roślince dogodzić:rofl2:. Mówię Wam komedia:laugh2:! Poświęcił się ostatnio nawet i pozwolił usiąść komarowi na sobie, żeby go upolować! Oczywiście stara się to robić delikatnie, żeby roślinka miała żywy pokarm:dry:! Mam z niego niezłą zwałkę!:laugh2::laugh2::laugh2:

nie ma to jak podstępem faceta przekonać:-)

Hej wieczorową porą:)

my właśnie wróciliśmy z budowy...mieliśmy spotkanie z hydraulikiem, bo nam tak rure kanalizacyjną w kiblu zrobili że można się było o nią w drzwiach zabic:szok: :) Ale nawet spoko ten hydraulik:) więc jednak nie zabiję się o kibel:)

missiiss kolacja o 16:30?! co to za godzina w ogóle jest? :) ja czasami obiad jem w okolicach 19:) że nie wspomnę o fakcie, że w niedziele jak obiad jest w okolicach godziny właśnie szpitalnej kolacji to jest super:) ja padłabym z głodu. Dwie kanapki?? :) ja dziś wciągnęłam jedną bułkę z pasztetem i małosolnym i byłam tak strasznie głodna jeszcze że musiałam zjeść drugą, i jeszcze zapić dużą ilością wody, co by trzeciej mi się już nie chciało...Dbaj słońce tam o siebie i Tosię:) co by jednak nie brała przykładu z dzidzi która nie rosła:)
A co do strzałki missiiss to jeszcze zafarbuj ją na jakiś odlotowy kolor:)

mnie denerwują Ci muzułmanie, i te pochowane w szmatach ich żony nie poszanowane....

Sarka zapowiadają Ci zarąbistą pogodę na wypad nad morze:D:D:D

Carolka witaj nowa grudniwa mamuśko:)

Krolcia... ja bardzo lubię kwiaty, ale niestety.... mam w domu trzy obsychające co jakiś czas draceny, bo można ich w miarę długo nie podlewać i tylko dlatego one są...reszta popadała, a część co się jeszcze dało odratować zawiozłam do mamy, ona poświęca im więcej serca i wody i czasu niż ja:)

Ostatnia edycja:
nie wierz za bardzo w takie rzeczy. jadłam WSZYSTKO to co w ciąży, czyli wszystko co przed ciążą. Piłam mleko, jadłam smażone mięso, dziubałam orzechy.... Wiki nie miała kolek, uczuleń, więc nie widziałam powodu, aby coś odstawiać. Co więcej, bardzo łatwo przeszłam z nią na wszelkie pokarmy, wprowadzając jako dodatek po karmieniu piersią (pierwsze zupku, owoce)

nie jest tak, że ja w to wierzę, bardziej chodziło mi o to, że być może mleko czy inne alergeny jak czekolada czy orzechy mogą mieć wpływ na maluszka, choć niekoniecznie, w piśmie dla mam czytałam artykuł co zrobić jak się kolki regularnie pojawiają, i spożywanie niektórych pokarmów może być czasem przyczyną,choć niekoniecznie, tak samo jak to, że ponoć kolka również może być wynikiem stresu dziecka np z powodu kłótni czy napiętej atmosfery między rodzicami.... prawda jest taka, że czytam różne rzeczy, empirycznie nie miałam jeszcze możliwości sprawdzić,

Krolcia... ja bardzo lubię kwiaty, ale niestety.... mam w domu trzy obsychające co jakiś czas draceny, bo można ich w miarę długo nie podlewać i tylko dlatego one są...reszta popadała, a część co się jeszcze dało odratować zawiozłam do mamy, ona poświęca im więcej serca i wody i czasu niż ja:)
Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...

Ja ubóstwiam zieleninę!!!
Pochwalę się moimi cudeńkami, nie będę skromna, a co!:-D
Tutaj moje cebulki na punkcie których mam całkowitego i nieuleczalnego pier...ca!!!!!
Picasa Web Albums - odziemczyk - hipki - kwitn...

A tu część zieleninki, którą się chwalę:sorry2: na kwiatowym forum;-)
Picasa Web Albums - odziemczyk - zieleninka na...

Jaaaa Krolcia z Ciebie jak widzę naprawdę zawzięta kwiaciarka:) śliczne naprawdę śliczne.... jakbyś zobaczyła te moje nędzne draceny to byś chyba padła:)
Podziwiam osoby z takim zapałem do hodowania kwiatów.Także Krolcia szacun:)A te Charismy .... no śliczne:)

reklama
jak dodać suwaczek?

mam nadzieję, że Salomii się nie pogniewa, że publikuję jej prywatną wiadomość :-) do mnie,ale to ona odpowiedziała mi na takie samo pytanie; więc tak: jak wejdziesz na swoj profil to przy slowie przyjaciele masz taka kredeczke musisz na nia kliknac to bedzie opcja edytowania profilu, tam masz min edytuj sygnature, klikasz na to i w okienko polozone najwyzej wklejasz kod BBC suwaczka, bo najpierw robisz sobie ten suwaczek np w suwaczki.com :)

Do góry