Antylopka
Potrojna mamuska
nie wierz za bardzo w takie rzeczy. jadłam WSZYSTKO to co w ciąży, czyli wszystko co przed ciążą. Piłam mleko, jadłam smażone mięso, dziubałam orzechy.... Wiki nie miała kolek, uczuleń, więc nie widziałam powodu, aby coś odstawiać. Co więcej, bardzo łatwo przeszłam z nią na wszelkie pokarmy, wprowadzając jako dodatek po karmieniu piersią (pierwsze zupku, owoce)ciekaw bardzo, chyba ten lekarz nie wiedział co mówi, zwłaszcza, że jak się karmi piersią to się powinno nie spożywać mleka krowiego bo to częsta przyczyna kolek u maluszków, tak samo jak czekolada i ostre przyprawy
ja mam inne doświadczenie. Jak pracowałam na uczelni w poznaniu to jest osobny wydział dla studentów anglojęzycznych i jest wśród nich sporo Murzynów. W ogóle mi nie przeszkadzali, może jedynie Amerykanie z ich brakiem kultury....ja tam Tunia popieram, że do nas nie przyjeżdżają... zresztą Murzyni poza tym, że tu nie ma pracy mają jeszcze inny powód. kiedyś mi jeden opowiadał, że wyjechał do Polski na studia i po pierwszym roku musiał zrezygnować. zgadnijcie dlaczego? ... bo u nas jest tak zimno, że drugiej zimy by nie przeżył hehehe mnie to rozbawiło ale oni ciepluchy faktycznie chyba tu zamarzają. dlatego wybierają jakieś neutralne klimaty. np. głupia Irlandia to może bez takiego lata jak tutaj, ale znowu zima dużo cieplejsza. no i tam mają kasę i wszystko czego chcą...
mnie to nie szokuje. Większość z nas po piersi dostawała krowie mleko - w proszku z niebieskiej folii;-pale jestem w szoku _ właśnie usłyszałam jak w telewizji pediatra wypowiedział się, że mleko krowie można podawać dziecku JUŻ PO 6 miesiącu życia ( oczywiście nie ma ono być podstawą diety ale np. bazą jednego posiłku dziennie)
Co do muzułmanów- nie znam żadnego to się nie wypowiadam. U nas w Polsce - w kraju prawie 90% katolickim- mężowie też tłuką swoje żony i dzieci w ten sam sposób. Także - czy my jesteśmy w jakiś sposób lepsi?
a taka maltretowana żona też ma "stulić dziób" bo przecież wiedziała co brała. Albo gorzej - odezwij się a następnym razem cię "zajebie".
Co do bicia - u nas w społeczeństwie nie ma na to przyzwolenia. Żadna z nas nie jest poddana swojemu mężowi. Taka u nas jest kultura. Oni mają swoją, chcą jej przestrzegać, niech to robią oboje. Gdyby facet uderzył dziewczynę na ulicy której mąż/chłopak by nie zareagował??
Wiki piła mleko modyfikowane tylko rok - od 11 do 22 miesiąca. Potem już tylko normalne mleko z kartonika.mamolka to ja myślę, że ten lekarz nie jest do końca normalny bo gdyby to mleko było zdrowe i nie powodowało alergii u dzieciaków to chyba by te zastępcze nie były potrzebne...
co do mieszanki ras to chyba tylko w Polsce jest ich tak mało. w Irlandii też ich pełno. najbardziej nie znoszę murzynów. i żeby nie było dopóki żadnego nie znałam to nie miałam nic przeciwko nim, ale teraz to ich nie znoszę. to samo się tyczy bangladeszy.
Tutaj (tzn. we Francji, a konkretnie w Paryżu) Murzyni są ok, bo łatwiej się aklimatyzują, tutaj najmniej "lubiani" są arabi zwani "szwajcarami".
W pracy mam wielu kolegów i koleżanek muzułmanek, ale nie z żadnych skrajnych odłamów. Po rozmowie czy wyglądzie nie jest się wstanie odróżnić, kto jakiego jest wyznania.