reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

odnośnie swędzenia... tak mnie biust swędzi że się wścieknę!!:wściekła/y: Wczoraj oglądalam filmik na youtube jakiejs nastoletniej matki, która przedstawiła całe swoje 9 miesiecy i pierwsze dni po porodzie. Jak zobaczyłam jej rozstepy na brzuchu to się przeraziłam :szok: MEEEGGGAAAA wielkie, i od tej chwili smaruje się 3 razy dziennie :zawstydzona/y:

ja tam jem wszystko i boże broń żebym czytała co wolno a co nie... mój lekarz ma takie samo podejście do życia. Kazał mi się tylko nie przejadać bo jak stwierdził "siedzą na L4, tylko jedzą a potem urodzić nie mogą" :cool2:

I dla rozladowania emocji filmik jak zachodzi się w ciążę dla nastolatek :
[video=youtube;DSwShWIMyZE]http://www.youtube.com/watch?v=DSwShWIMyZE[/video]

reklama
Wiolcia swietny filmik ^_^

Tunia ja nie biore witaminek. Moja lekarka robi mi teraz druga morfologie a witaminy od polowy ciazy dopiero. Kwasu foliowego tez juz nie trzeba.

A tego co trzeba i nie trzeba to mozna oszalec troche :szok: Jakby tak kazdy analizowal to mozna sie niezle przestraszyc. Ale nie wolno bo to stres :-D

czytam sobie coś takiego Seks w ciąży - BabyBoom

i tam jest takie zdanie: W drugim trymestrze kobieta wycisza się emocjonalnie. Cześć pań przestaje obawiać się zajścia w ciążę, inne kobiety uspokajają się, bo w końcu są w upragnionej ciąży.

Albo to zdanie jest nielogiczne, albo ja czegoś nie rozumiem :-)

chyba, że chodzi o to, że przestały się obawiać tego, że są w ciąży,

Ja też biorę prenatal, ale myślę, żeby zmienić jak się skończy opakowanie. Bardzo często mnie mdli przez chwilkę po zażyciu. Mam to już sprawdzone i to nie mdłości ciążowe tylko po witaminach właśnie. W poprzedniej ciąży też brałam prenatal i wszystko było ok, a teraz takie wypadki.

Co do dzieci. To mój synek będzie od września chodził do przedszkola i przeraża mnie kwestia przynoszenia chorób do domu do maluszka. Myślę, że dam radę z dwójką. Przeszłam już test zajmując się synem koleżanki. Najbardziej boję się sytuacji, kiedy będę sama z dziećmi i będę musiała coś zrobić(sprzątnąć, zmyć, przygotować obiad) Słyszałam kilka historii jak to starszy chciał podzielić się cukierkami i dać młodszemu rodzeństwu, czy jak czterolatek przyniósł mamie do kibelka 2 miesięczną siostrę bo płakała. To jest przecież moment, każda z nas stara się jak może ale przecież różnie się zdarza. To moja największa obawa.

w tym temacie też nakazy i zakazy
najlepiej to w czasie ciąży zamknąć się w inkubatorze i szczelnie oddzielić od świata.... :laugh2:

czytam sobie coś takiego Seks w ciąży - BabyBoom

i tam jest takie zdanie: W drugim trymestrze kobieta wycisza się emocjonalnie. Cześć pań przestaje obawiać się zajścia w ciążę, inne kobiety uspokajają się, bo w końcu są w upragnionej ciąży.

Albo to zdanie jest nielogiczne, albo ja czegoś nie rozumiem :-)

chyba, że chodzi o to, że przestały się obawiać tego, że są w ciąży,

Wycisza sie emocjonalnie ,bo dolegliwosci z I trymestru ustępują i kobieta zaczyna akceptować ciążę.
Wydaje mi się ,że są kobiety ,które mimo ciąży boją sie ,ze znów zajdą.Ale moze tu chodzi o psychikę.

reklama
Do góry