reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Tego to i ja się boję- jak to będzie jak wrócę ze szpitala. Olek będzie miał równe 2 lata i sam jeszcze będzie małym dzieckiem, a tu drugi szkrabik. A mąż nie wiem czy weźmie urlop- bo chyba wykorzysta go na szkolenie. Coś czuję że będę rzucona od razu na głęboką wodę. A mamy w domu nie chcę- boję się, że się rozleniwię i jak ona wróci do siebie będzie mi dopiero ciężko się we wszystkim połapać.

reklama
dzien dobry :) a ja bylam na zakupach 5 minutowych gdyz musialam troszke po urzedach sprawy firmowe poogarniac:/
zakupilam stanik heh 75C :D looooooooooooooooo :D i jest idealny:D ale fajnie:D

jak juz wspomnialam w ciazy zapewne mozna jesc wszystko byle rozsadnie, czy to sery czy to octowe rzeczy czy to wedzone jedzenie itd, unikalabym surowego bo to jest bez ciazy czesto ryzykowne :D ale tak hulaj dusza :D

jak juz wspomnialam w ciazy zapewne mozna jesc wszystko byle rozsadnie, czy to sery czy to octowe rzeczy czy to wedzone jedzenie itd, unikalabym surowego bo to jest bez ciazy czesto ryzykowne :D ale tak hulaj dusza :D
Ja zjadłam sobie nawet sushi ;-) Zastanawiam się dlaczego wędzonego i serów dojrzewajacych nie wolno?

Zuzka czasem w nocy do nas przyjdzie spac i gdy jej nie ma to sie podobno rozwalam strasznie ale jak tylko poczuje ze ona jest to ona wszystkich tak w lozku poustawia - lezy sobie w poprzek a ja przygnieciony do sciany na jednym boku scierpniety oczywiscie odkryty bez mozliwosci poruszenia sie :)

nie mam zielonego pojecia jak to jest

mój też mówi, że weźmie tydz wolnego i będzie przy mnie, zresztą bardzo bym chciała, bo on dzięki temu, że ma 6letnią siostrzyczkę umie zrobić przy noworodku i niemowlaku wszystko, kąpanie, przewijanie, trzymanie, i on będzie mnie uczył wszystkiego :-) troszkę śmieszne, że to facet wie więcej na temat opieki nad maleństwem, ale dzięki temu będę spokojniejsza, że sobie poradzimy :-)
mnie i tak najbardziej stresuje to żebym umiała maleństwo piersią karmić i żebyśmy się oboje szybko nauczyli, a to ponoć dla początkujących mam nie jest tak proste jak się wydaje...

Ja też się boje jak to będzie..Lol będzie maił 4 lata i przyzwyczajony, że Mami dla niego. M niby powinien dostac wolne ale nie wiadomo jak to będzie...Mama i teściowa pracują a ja i tak bym ich nie chciała 24 h..Ale wiecie co??? Tyle kobiet dało rade to i my damy:-)
Tunia karmienie piersią nie takie straszne jeżeli trafisz w szpitalu na fajną położną, która pokaże co i jak. I nastaw się, że dasz rade. Są gorsze i lepsze momenty, bo ja początku karmienie nie wspominam różowo ale wiem, że matki, które nie miały wsparcia w położnych miały duuuużo gorzej...
Cóż ja teraz pewnie nie będe karmiła piersią...:-(

Ostatnia edycja:
nie można serów wędzonych?
a ja się nimi strasznie opychałam bo tylko takie mi smakowały, zwykłego żółtego nie byłam w stanie przełknąć...

reklama
wedzonych na zimno rybek z niesprawdzonego zrodla lepiej nie jesc bo moga miec listerie, a plesniowe serki powinny byc z pasteryzowanego mleka, mysle ze jak sobie zjesz lososia wedzonego ze sklepu naprawde nic sie nie stanie, chodzi raczej o ryby kupowane na targach itd, no i z serkami to wystarczy spojrzec na etykietke i potem smacznie zajadac:D

Do góry