reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

anka duzo zdrowka i oby cie nic nie zlapalo &&&& za udana wizyte ze jednak to tylko przeziebienie a nie chorobsko! a o maluszka sie nie martw napewno jest wszystko dobrze!!! ja nie wiem jak wy dziewczynki potraficie wytrzymac 4 tygodnie bez wizyty :szok: ja w tamtej ciazy co dwa trzy tygodne chodzilam a jak maz stwierdzil ze nie wytrzymam nawet 4 tygodni to raz mu powiedzialam : a wytrzymam... i nie poszlam ale kilka ndi przed wizyta wyladowalam niestety na porodowce i jednak wole si etrzymac wizyt co 2-3 tygodnie dla pewnosci spokoju ducha i bezpieczenstwa. no ale ja mialam przezycia wiec podziwam was ze takie cierpliwe jestescie :)

cristalrose bo wlasnie tak jest wystarczy zena metce jest napisane ciazowa odziez albo wlasnie baby czy mama albo nawet niech jest jakas szmatka tunika w sklepie dla ciezarnych choc typowo ciazowa nie jest ale moglaby byc tojuz cena idzie w gore za sama nazwe... nie dosc ze dziecko to wydatki to oni juzna ciezarnych zdzieraja dziady :/

a z tymi porodami na wesolo to kiedys czytalam a teraz na staraczkach wlasnie o tym pisza i mi sie przypomnialo ze wylam ze smiechu jak to czytalam wiec wrzucilam :) naprawde kto nie czytal to goraco zachecam :p bo smiechu jest ogroooom :D

Ostatnia edycja:
reklama
W pierwszej ciąży miałam wizyty co 4 tygodnie, ale wtedy wszystko brałam na luz:tak:. Teraz mam co trzy i mi się strasznie dłuży! I wolałabym częściej i najlepiej za każdym razem z usg!:-)

witam poniedziałkowo :p

hmm.. co do oczekiwania na wizytę- jakoś nie mam wielkiego parcia. Wierzę, że wszystko jest ok.
Ja mam w piątek. A potem dopiero pod koniec lipca wizytę i usg połówkowe. jezuuu-- swoją drogę ten czas tak szybko leci. Pierwsza ciąża mi się dłużyła...a teraz nie wiem w co ręce włożyć.

ewwe staraj się nie masować brzucha. Przynajmniej w starszej ciąży takie masowanie może pobudzać do skurczów.

A poza tym to do zobaczenia w piekle- bo ja wczoraj też mieszkanie sprzątałam :p Za to dziś jest tak fajnie, czyściutko- było warto.

Swoją drogą coś mnie dziś przy gwałtownych ruchach lub chodzeniu w okolicach Pipki rwie. Nic chorobowego ;/

Ostatnia edycja:
missiiss dzieki za zyczenia zdrowia. Wlasnie sie szykuje do lekarza rodzinnego. Ja mam taka lekarke ginekolog co ma straszny luz. Poza tym jak jej bym powiedziala, ze chce czesciej, to patrzylaby na mnie jak na wariatke... no ale chyba tym razem umowie sie wczesniej, bo to katorga lekka. Z drugiej strony place dosc duzo za wizyte i lepiej raz na miesiac placic 150 zl. (tyle place) niz 300 zl. jesli bym sie widziala z nia 2 razy w miesiacu. Nic... byle do poniedzialku.

Ja tez co 4 tyg. chodze ale nie ma potrzeby cześciej więc nalezy się cieszyć że nie jest inaczej:)
Też mi sie dłuży niemiłosiernie! Jeszcze tydzień...

Wątek o porodach jest the best:D!!!

Anka leć do lekarza, oby było wsio ok, trzymam kciuki;-)no i koniecznie kocyk, ciepłe mleko z miodem i zero przemęczania sie!

widze, ze nastroj na forum depresyjny ogolnie - chyba przez pogode. mnie glowa rozbolala maskarycznie, najchetniej bym poszla spac, ale dziecko mnie wola, ze bedziemy sie bawic w dom ...

ja mam wizyty co 3-4 tyd. na razie mialam tylko 2 usg, nastepne dopiero polowkowe. i jak dla mnie wystarczy :tak:

ja po szpitalu mam miec pod koniec lipca 28 chyba ale chyba sobie przeloze bo to bedzie 4 tygodnie po szwie a doktorek mowil ze na kontrolne trzeba gdzies ok 2-3 tygodni po zalozeniu szwu wiec pewnie iw szytskie wizyty co mam zaplanowane do grudnia mis i eprzeloza... w ogole ciagle mis ie wydaje ze ja juz w listopadzie przywitam mojego maluszka na swiecie .. obstawiam tak polowe listopada no ale zobacyzmy cyz moje przeczucie sie sprawdzi byleby nie wczesniej :)
ewwe
wlasnie tak jak mamolka pisze lepiejnie masowac brzuszka wiem cos o tym ...

ide zagotowac ziemniaczki na obiadek :)

reklama
a u mnie slonce :) co prawda nie jest cieplo i sa chmurki ale slonko sobie swieci.. kot lata po ogrodzie drzwi od tarasu otwarte i co chwile wbiega bo ja cos goni.. no i obca toxoplazmoza znowu weszla mi do chaty! zorientowalam sie jak sie dobrala szeleszczac do worka z karma:O pogonilam w cholere, zastanawialam sie czy moze ktoras z was brala furagin w ciazy? niestety tu nie ma czegos takiego wiec lekarza nie mam co pytac a chyba ew to lepsze niz antybiotyk, niestety do lekarza nie dotarlam

Do góry